Fotbalistům Liberce a Sparty sázkaři nevěří, za to hráčům Slavie ti, co sází, mírně fandí

Další české fotbalové pohárové vystoupení je tu. Kdo zazáří tentokrát a kdo schytá debakl? 

Jak říkám...

“Liberec nastoupil před reprezentační pauzou v Hoffenheimu jen s torzem mužstva, nikdo nic moc nečekal, ale výkon bohužel nebyl ani “béčkový”. Debakl schytali Liberečtí i v Bělehradu. U sázkařů je důvěra ve Slovan na nule,” vysvětlil  fotbalový boomaker Petr Urbanec vysoký kurz na výhru domácího  Liberce 7,5:1 a  na druhé straně téměř sto procent sázkařů u Tipsportu tak tipuje výhru Hoffenheimu v kurzu 1,42:1.

“Po skvěle zvládnutém zápase na Celticu si Sparta Praha připsala marný výlet do Plzně a domácí prohru 2:4 s Českými Budějovicemi, při vší úctě k soupeři, nelze komentovat,” vyjádřil se ke  sparťanskému  sešup Petr Urbanec.

Na Letné to vidí bookmakeři poměrně vyrovnaně, s pár desetinami kurzu pro Spartu. Jenže sázkaři – fanoušci toho mají očividně dost a Spartě nevěří, takže jich 79% za pěkný kurz 2,79 vsadilo na výhru Celticu. “Tohle Letná, kde Sparta porážela i velké týmy, nepamatuje,” konstatuje Urbanec.

“Po hořké prohře v Beer Shevě už hráči znovu rozbalili pro Slavii typickou pohárovou hru. Fyzicky na maximum, s pořádnou porcí štěstí, ale s vítěznou mentalitou,” pochválil Urbanec. I proto je Slavia mírným favoritem dokonce v Nice a má velmi slušné vyhlídky na postup ze skupiny. Kurz na umístění do 2. místa je nadějných 1,5:1.  
  


Liberec – Hoffenheim     7.47       3.01       4.90       1.11       1.42
Ve skupině do 2. místa - CZ Bělehrad 1,2 a Liberec 7:1

Sparta Praha - Celtic Glasgow      2.48       1.48       3.56       1.58       2.79
Ve skupině do 2. místa - Lille 1,05:1,  Sparta 5,3:1

Nice - Slavia Praha           2.74       1.55       3.45       1.49       2.57
Vítěz skupiny - Leverkusen 1,5:1,  Slavia 4,5:1,  Nice 6:1
Ve skupině do 2. místa - Slavia 1,5:1,  Nice 2,5:1

K utkání Liberec-Hoffenheim
Ve čtvrtečním zápase Evropské ligy je kurzově jasným favoritem Hoffenheim, který si zahraje proti Liberci.

Jak říkám...

„Ten sice doma nastoupí k odvetě v kompletní sestavě, na rozdíl od zápasu v Německu ale neočekávám, že by získal nějaké body. Hoffenheim si může zajistit postup ze skupiny a s touto vidinou utkání určitě nepodcení. Po zranění by měl být k dispozici útočník Andrej Kramarič, který už zasáhl do Bundesligy. Od něj by mělo hrozit největší nebezpečí,“ řekl bookmaker Chance Karel Brettschneider.  Na vítězství Hoffenheimu sází u Chance 99 % lidí s kurzem 1,43, severočeskému týmu věří 1 % sázkařů s kurzem 7,44. Remízu ohodnotili bookmakeři kurzem 4,89. Tipéři sází na to, že v utkání padnou celkem alespoň dva góly.

K utkání Sparta-Celtic Glasgow

Dalším očekávaným zápasem večera bude zápas mezi Spartou a týmem Celtic Glasgow na jehož triumf spoléhá 65 % sázkařů Chance s kurzem 2,76. Podle 30 % lidí má šanci na výhru Sparta. Její vítězství ohodnotili bookmakeři kurzem 2,49, remízu 3,57. V tomto utkání bude zřejmě klíčové složení stoperské dvojice domácích sparťanů.

Jak říkám... 

„Pokud by byl k dispozici Dávid Hancko, ke kterému by se posunul David Pavelka, tak by to mělo být v pořádku. Jestliže ale nastoupí dvojice Lischka-Plechatý, tak se obávám podobné tragikomedie jako v nedělním zápase proti Budějovicím. Dále je potřeba, aby se Sparta vyrovnala Skotům v rychlosti hlavně v záložní řadě,“ uvedl  bookmaker Karel Brettschneider. Trenér Kotal kvůli zraněním ale příliš variant ke změnám v sestavě nemá. „Na druhou stranu obrana Celticu také nepatří do výkladní skříně světového fotbalu, proto očekávám vyrovnaný zápas,“ uzavírá bookmaker Chance.

K utkání Nice-Slavia

V odvetné části základní skupiny Evropské ligy se zítra představí i Slavia, která nastoupí proti domácímu týmu v Nice. Červenobílí budou usilovat o postup a účast v jarních kláních. Sázkařská komunita je však optimistická. Na čistou dvojku, vítězství Slavie s kurzem 2,57 míří 68 % vkladů. Kurzy na vítězství obou týmů od sebe dělí jen pár desetin. Nice je v kurzu 2,74 favoritem pro 25 % tipérů. V kádru Nice ale řádí covid, kvůli kterému nemohli fotbalisté nastoupit ve francouzské lize. Zasažen je velký počet hráčů.

Jak říkám...

„Je otázkou, v jaké sestavě budou schopni hrát. Vzhledem k této situaci by slávisté byli asi zklamáni, pokud by se jim nepodařilo bodovat,“ říká bookmaker Chance, Karel Brettschneider.

(dš, až, SportovníListy.cz, foto: Jiří Růžička)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...