Zde může být vaše reklama.

Ligová předehrávka 9. kolo: Sigma jede do Prahy, hraje s Pardubicemi

9. kolo: Sigma jede do Prahy, hraje s Pardubicemi

foto: Petr Pelíšek

26. 11. 2020 - 17:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc se po 8. kole FORTUNA:LIGY posunuli na třetí místo v tabulce. To budou hájit v předehrávce devátého kola, poslední listopadový pátek je čeká v pražském Ďolíčku utkání proti FK Pardubice. Právě u Klokanů totiž našel nováček elitní soutěže azyl, vlastní stadion, který by vyhovoval předpisům, nemá. Zápas má výkop v 18.00.

Dostatek bodů a velmi dobré postavení v tabulce, to by měla být pro Hanáky vzpruha do dalších zápasů. „Je to pro nás povzbuzení do další práce. Samozřejmě pod dojmem bodového zisku si mužstvo začne i více věřit. Sedmnáct bodů máme, někdo nám je vezme. I když víme, že některé zápasy z naší strany nebyly ideální,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Naposledy doma proti Karviné nemohl hrát kapitán Roman Hubník, nyní už by měl být fit a připraven nastoupit. Trenér Látal tak může vybírat z kompletního kádru.

Pardubice jsou sice mezi elitou nováček, nemůžou hrát na svém stadionu, ale bodů uhrály dost, jsou na sedmé příčce tabulky. „Očekáváme velmi těžký zápas. Pardubice doma ze čtyř zápasů třikrát vyhrály, porazily Liberec, Teplice a Opavu, remizovaly se Slavii. Musíme se dobře připravit, nebude to určitě lehké, byt jde o nováčka. Bude to náročné střetnutí,“ uvedl Látal. „Naposledy sice vysoko prohráli, ale z toho se poučí, bude to jiný zápas. Mužstvo se oklepe, může se semknout. V domácím prostředí jsou Pardubice velmi nebezpečné,“ podotkl.

V Pardubicích jsou na hostování dva hráči SK Sigma – obránce Michal Surzyn a záložník Jiří Sláma. Ani jeden z nich však nenastoupí, je to součástí dohody o hostování.

Utkání FK Pardubice versus SK Sigma Olomouc se hraje v pátek 27. listopadu od 18.00 (rozhodčí Ondřej Ginzel – Milan Flimmel, Lucie Ratajová)

Pravděpodobné sestavy
FK Pardubice: Boháč – Prosek, Šejv, Toml – Čihák – Vít, S. Šimek, Huf, Hlavatý, Petráň – Černý. Trenér Jiří Krejčí.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Greššák, Breite, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Další články