BK MLADÁ BOLESLAV

Hurá na Hanou. Bruslaře čeká první mač s Olomoucí

26. 11. 2020
Autor: Michal Konvalina
M l . B o l . - V úterý to byla veliká paráda. Bruslaři na vlastním ledě přivítali rozjetou karlovarskou Energii ofenzivní smrští a přejeli soupeře nevídaným skóre 11:4. V nabitém programu extraligy ale není čas na vzpomínání. Další šichta čeká na mladoboleslavské hokejisty už v pátek. Jedou do Olomouce, se kterou se střetnou vůbec poprvé v této sezoně. Hanáci dlouhodobě nepatří k oblíbeným soupeřům, jejich poctivý a nepříjemný hokej leckdy nadělá ostatním týmům problémy. V této sezoně se ale zatím trápí a jsou v tabulce až dvanáctí. Využije toho Boleslav a vybojuje na olomouckém ledě další body? To se dozvíme už v pátek večer, úvodní buly zápasu bude vhozeno v 18:00 a vy můžete přímý přenos utkání sledovat na Hokejka TV.

Hledání tahouna týmu

Hanáci, jak už je jim vlastní, srdnatě bojují, ale po letních ztrátách opor to jednoduše tolik nejde. Do Vítkovic odešel nejproduktivnější hráč Kohoutů z minulé sezony Zbyněk Irgl a pro změnu do Plzně se stěhoval v Mladé Boleslavi dobře známý Pavel Musil. Jen tyto dva odchody připravily tým v součtu o 28 branek a 35 asistencí. Pohromadě navíc nezůstala ani obrana. Klíčový zadák Jan Jaroměřský si vysloužil přestup do Třince.

Citelné ztráty zatím Olomouc nedokázala úplně zalátat. V útoku se trápí a směrem dozadu to také není tak úplně ono. Zkušený gólman Branislav Konrád má sice slušná čísla, jeho náhradník Jan Lukáš je na tom ale o poznání hůře. Dohromady totiž Olomoučtí inkasovali už 42 branek, což je třetí nejvyšší počet ze všech extraligových týmů. Ani ofenziva nepatří mezi olomoucké přednosti. Dvaadvacet zásahů je druhá nejslabší produktivita v lize. Hůř je na tom jen Litvínov, který má ale oproti Olomouci odehráno o jeden zápas méně.

Doma se Kohouti zlepšují

Na vlastním ledě hrála Olomouc zatím šest ligových zápasů a její domácí forma se zlepšuje. Mezi tři úvodní domácí porážky (s celkem čtrnácti obdrženými góly) se vměstnala jen těsná výhra nad trápícími se Pardubicemi. V posledních dvou domácích duelech se ale Hanáci zvedli. Až po prodloužení prohráli s vedoucí Plzní a naposledy dokonce sekli našlapanou Spartu 4:1. „Soubojů jsme podle mě vyhráli více a celkově jsme předvedli velice dobrý výkon,“ pochválil svůj tým útočník Lukáš Kucsera po slavné výhře nad sparťany, ke které sám přispěl dvěma góly.

Právě soubojový a poctivý hokej se od Kohoutů dá čekat i nyní. Dokládají to i čísla. Hanáci mají šestý nejvyšší počet hitů v soutěži, zároveň ale hrají čistě a patří mezi nejdisciplinovanější týmy. Zatím nasbírali třetí nejnižší počet trestných minut.

„Ty tři body už jsme potřebovali. Myslím, že naše hra se pomalu zvedá,“ prohlásil po domácím triumfu nad pražským týmem další útočník Lukáš Nahodil. Svá slova ale se spoluhráči tak úplně nenaplnil. Od té doby hráli Olomoučtí další dva venkovní zápasy a moc se jim nevedlo.

Hned dva dny po slavné výhře na Spartě jeli k „odvetnému“ duelu do O2 arény, kde ale dominoval domácí celek. Sparťané přejeli soka z Hané jasně 7:1. O něco lépe si pak tým trenérů Motáka a Tomajka vedl v úterý v Litvínově, kde urval alespoň jeden bod za prohru 3:4 po nájezdech. „Jsme rádi za každý bod. Bilance není příznivá, ale musíme se podívat na týmy, s kterým jsme hráli,“ řekl po zápase v Litvínově forvard Petr Kolouch.

Sestavy z posledního utkání

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, Knotek (A), Bambula – Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Mácha, Kolouch, Tomeček

BK Mladá Boleslav: Růžička – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Stránský – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Cienciala, Bičevskis

Statistiky

Zimní stadión Olomouc | 27. 11. 2020 18:00

HC Olomouc 21. kolo BK Mladá Boleslav
12. místo, 11 bodů umístění 7. místo, 19 bodů
22:42 skóre 44:34
4:1 (Zlín, Sparta) nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
1:7 (Sparta) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
9,80 % využití přesilových her 13,21 %
5 góly v přesilových hrách 7
82,22 % ubráněná oslabení 76,47 %
1 góly v oslabeních 0
Jan Knotek, 6 bodů nejproduktivnější hráč David Šťastný, 14 bodů
Lukáš Kucsera,
Jan Káňa, oba 3 branky
nejlepší střelec David Šťastný, 12 branek
Jan Knotek, 4 asistence nejlepší nahrávač Radim Zohorna, 7 asistencí
Tomáš Gřeš, Silvester Kusko,
Tomáš Černý, Tobiáš Handl,
všichni +1
nejlepší hráč v +/- Radim Zohorna, +11
David Škůrek, -9 nejhorší hráč v +/- David Cienciala, -3
Jan Švrček, 32 minut nejtrestanější hráč Martin Pláněk, 42 minut
Jiří Ondrušek, 30 bodů Radegast index Radim Zohorna, 25 bodů
Branislav Konrád 92,33 %
Jan Lukáš 86,05 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 87,90 %
Jan Růžička 87,84 %
Branislav Konrád 2,47
Jan Lukáš 5,51
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,67
Gašper Krošelj 2,80