Vnitrostátní lety mezi Prahou a Ostravou budou pokračovat až do poloviny ledna

Bombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT SpottersBombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT Spotters

Na lince zůstane v provozu turbovrtulové letadlo Bombardier Dash 8 Q400.

Letecká společnost LOT Polish Airlines prodlouží o více než měsíc provoz na jediné české vnitrostátní letecké lince. Až do 17. ledna bude dál spojovat linku mezi Varšavou a Prahou a Ostravou do jedné. Díky tomu bude pokračovat i vnitrostátní spojení Ostrava – Praha.

Deníku Zdopravy.cz to potvrdila Jolanta Grala-Bednárčik ze zastoupení LOT pro český trh. Původně měly lety mezi dvěma tuzemskými letišti skončit už 10. prosince. Nakonec dojde k jejich prodloužení o pět týdnů. Lety jsou již postupně nahrávány do rezervačního systému, v době vydání textu tak ještě některá data chyběla, zejména ve směru z Prahy.

LOT mezi Prahou a Ostravou zůstane u pěti letů týdně, nebude létat v úterý a v neděli, dosud se nelétá v úterý a v sobotu. Ve středu a v pátek odlétá z Prahy v 11 hodin, ve čtvrtek a v sobotu v 18:50, v pondělí v 17:45. Z Ostravy odlétá v pondělí v 16:15, ve středu a pátek v 9:30, ve čtvrtek a v sobotu 17:20.

Na všechny lety nasazuje nyní LOT podle rezervačního systému turbovrtulové letadlo Bombardier Dash 8 Q400. Ceny za jeden úsek se pohybují většinou opět pod tisícikorunu.

Nové vnitrostátní spojení vzniklo díky tomu, že LOT kvůli slabé poptávce pozastavil přímé lety mezi Prahou a Varšavou a spojil je s novou linkou z Ostravy. V druhé polovině prosince by měl začít létat jeden let týdně z české do polské metropole bez mezipřistání.

Tagy Letiště Ostrava letiště praha LOT Polish Airlines OSR OSR-PRG praha - ostrava prg Top
21 komentářů