Chrudimské noviny Senzace! Chrudim vynulovala pražskou Duklu a už je šestá

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Senzace! Chrudim vynulovala pražskou Duklu a už je šestá

Praha – Ve vloženém 9. kole se v utkání dvou sousedů v tabulce radovala Chrudim, která si z Dukly odvezla cenné a premiérové vítězství 2:0. Východočeši položili základní kámen úspěchu zaslouženým vedením v první půli, po němž hráli převážně domácí. Ty však trápila koncovka i kombinace, navíc ve druhé části inkasovali z penalty a na trefy Ondřeje Kesnera s Ladislavem Mužíkem už zareagovat nedokázali.

Jsou to pro nás strašně cenné tři body, které byly podpořeny hodně dobrým týmovým výkonem. Po Prostějovu jsme měli hodně šrámů a drobných zranění, masivní změny jsme neplánovali, ale stalo se. Opět se ale potvrdilo, že máme velmi slušný kádr a hráči z lavičky mi zamotali hlavu. Soupeři jsme toho moc nepovolili, tentokrát jsme byli produktivní my. Máme velkou radost, ale víme, co nás čeká dál. Mluvil jsem o tom, že druhá liga bude vyrovnaná, což se naplňuje na sto procent. Je potřeba si každého bodu vážit, za výhru jsme rádi, ale musíme už koukat dál," hodnotil důležitou výhru trenér Chrudimi Jaroslav Veselý.

FK Dukla Praha – MFK Chrudim 0:2 (0:1)

Branky: 25. Kesner, 66. z pen. Mužík

FK Dukla Praha: F. Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – D. Souček, Kovaľ (62. Hadaščok), Doumbia, Kim (73. David Kozel), Preisler – Ugwu, Krunert (62. Ayong). Trenér: R. Skuhravý

MFK Chrudim: Mrázek – D. Hašek, Drahoš, Krištof, Trávníček – Řezníček (46. Hlavsa), Kesner (C) (87. J. Havlena), Verner, Sokol – Kang-hjon (59. Rybička), Mužík (83. Nikodem)

Petr Dejnožka

Reklama