Do týmu DVTV se připojí Rozsypal, přinese nový pořad

čtvrtek, 26. listopadu 2020, 21:00 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Internetová televize nabídne od pondělí nový pořad, připraví ho Michael Rozsypal.

Michael Rozsypal, Martin Veselovský a Daniela Drtinová, zdroj: repro DVTV

Michael Rozsypal, Martin Veselovský a Daniela Drtinová, zdroj: repro DVTV

Bývalý dlouholetý moderátor Českého rozhlasu Michael Rozsypal se připojí do týmu DVTV. Televize to oznámila ve čtvrtek večer v živém vysílání, kterým provázeli Daniela Drtinová a Martin Veselovský.

Michael Rozsypal přinese do vysílání DVTV nový ranní pořad, který odstartuje v pondělí 30. listopadu v 8:00. Maximálně pětiminutový formát má přinést výběr zajímavých informací, které by měly divákům a posluchačům nabídnout kontext a souvislosti.

V rámci živého vysílání také DVTV uvedla, že počet jejích předplatitelů služby DVTV Extra, která nabízí videa bez reklam a podcasty, se ke konci listopadu pravděpodobně přiblíží k 13-14 tisícům. Do tohoto počtu přitom nejsou započítaní uživatelé, kteří odebírají vysílání DVTV v režimu „měsíc zdarma“. Předplatné je možné kupovat na dobu měsíce, půl roku nebo jednoho roku.

Novinkou v DVTV je také titulkování pořadů. Videa je tak možné sledovat bez zvuku. O otitulkování se postarala společnost Newton Technologies, přepis vzniká automaticky pomocí umělé inteligence.

DVTV v letošní crowdfundingové kampani vybrala právě na videa bez reklam, podcasty a další novinky 9,7 mil. Kč. Plánuje také rozšíření technického zázemí a v příštím roce by chtěla pravidelně objíždět republiku a každý měsíc zavítat do jednoho města, ze kterého by vysílala a nechala diváky nahlédnout do svého zákulisí.

-mav-