Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vítek a Sidovský psali Ježíškovi: Montérky pro Pavla, plavky pro Janise. Začali se otužovat!

27. listopadu 2020 | 06:00

Krize vstoupila i do jejich domu. Loni byli v exotickém ráji, letos Pavel Vítek a Janis Sidovský budou mít Vánoce skromnější. „Nerozhazujeme, není doba na utrácení,“ říká hudební producent.

Vyškrtli z letošního programu dovolenou u moře a zredukovali jídelníček. Konzumují především plody, které zpěvák vypěstoval ve skleníku. „Děláme si dýně a cukiny na různé způsoby, něco z úrody jsme i zavařili,“ prozradil Vítkův životní partner Janis Sidovský. „Díky tomu, že máme velký dům, snášíme nouzový stav docela dobře. Přes den si každý zalezeme do svého pokoje a večer se společně díváme na seriál Koruna.“

Janis nově začal pracovat fyzicky, i když zatím jenom na svém pozemku. Rovná dříví, které řeže Pavel. „Vzhledem k tomu, že děláme v šoubyznysu už třicet let, máme něco našetřeno. A žijeme skromně,“ říká manažer vokální skupiny 4 Tenoři. Jeho „svěřenci“ se musí ohánět víc. Jan Kříž, dvojnásobný držitel Ceny Thálie, zkouší štěstí v dabingu, aby uživil svou čtyřčlennou rodinu, a Michal Bragagnolo dělal skladníka v Maně. Teď ale všichni brigády na chvíli přerušili a koncentrují se na vánoční koncert, který budou 6. prosince přenášet on-line z hodovní síně hradu Karlštejn. Dosud v těchto prostorách zpívala jenom Jitka Molavcová. Ale Janis prostředí zná důvěrně, protože coby místostarosta městyse zde oddává páry vstupující do manželství.

„Je to středověká jídelna s gotickou klenbou vyzdobená krásnými obrazy,“ přibližuje. 4 Tenory doprovodí Unique Quartet a zazpívají nejen koledy, ale i písničky ze svého alba, které nedávno vypustili do světa. Mimo jiné zazní Dny zázraků a přání a Už z hor zní zvon, což je píseň, ke které právě na Karlštejně natočili videoklip.

Kondici by měli mít všichni skvělou. Marian Vojtko doma posiluje, Pavel Vítek začal běhat a zároveň s Janisem jezdí na kolech. Navíc se dali na otužování. „Každé ráno se sprchujeme ledovou vodou. Do Vánoc to určitě zvládneme i venku a příští rok chci zkusit plavat ve studené řece,“ prozradil Janis, který se netají tím, že starat se o čtyři tenorové zpěváky není nic jednoduchého. „Jsou náchylní na průvan, na změnu teploty a je mezi nimi i trochu toho pavího čepejření.“

„Marian Vojtko je Don Juan našeho souboru, dobyvatel ženských srdcí. Od příznivkyň dostává největší dary: nejrůznější pochutiny, talismany i lahve alkoholu. Pavla berou fanynky jako svého kamaráda. Svěřují se mu a píšou dopisy, že jejich chlap pro ně takové pochopení nemá. Honza Kříž je vzorňák, vždycky zná perfektně všechny texty. Zatímco Marian se je učí těsně před představením, Honza je umí jako první. Michal Bragagnolo je benjamínek a krasavec našeho souboru. Dívky doufají, že by u něj mohly mít šanci. Jenomže je už ženatý,“ charakterizuje Sidovský každého z nich.

Janis a Pavel si už vánočně vyzdobili dům a taky napsali Ježíškovi o dárky. „V posledních letech jsme si obvykle dávali pod stromeček zahraniční cestu. Vloni jsme na Štědrý den byli v Kambodži, na Silvestra v Hanoji a pak až do poloviny ledna na tropickém ostrově Phu Quoc. Letos se na žádnou cestu nechystáme. Pavel chce montérky pro práci na zahradě a mně by udělala radost kniha A Promised Land od Baracka Obamy,“ říká Janis. Nepohrdne ale ani novými plavkami.

Video se připravuje ...
Vítek, Vojtko, Bragagnolo a Kříž jsou 4 Tenoři: Tohle je jejich první hit!

 

 

Autor: Ivana Bachoríková