Hlavní obsah

Policie zajistila pozemky pražského soudce

Novinky, kub
Praha

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zajistili více než 35 hektarů v několika krajích v případu jednoho restituenta, jsou mezi nimi i parcely soudce Erika Ambruse, který působí u Městského soudu v Praze. Informoval o tom v pátek server iRozhlas.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Server uvedl informace Radiožurnálu, podle kterého detektivové z NCOZ zajistili parcely v říjnu, jednalo se o více než 35 hektarů pozemků v Praze, Středočeském kraji, Krkonoších a na Lipně.

NSZ zrušilo stíhání šesti firem v kauze zmanipulovaných insolvencí

Krimi

Při vyšetřování policie provedla na začátku listopadu ještě několik domovních prohlídek, uvedl server.

Zajištěný pozemek soudce je ve vsi Přemyšlení, jedná se o tři parcely, které celkem zabírají přes 15 000 metrů čtverečních. „Cena se podle policejních propočtů pohybuje okolo 20 milionů korun. Soudce Ambrus pozemek ale v roce 2015 získal za 260 tisíc korun,“ napsal server.

Sisák i Hala byli na kauci propuštěni z vazby

Krimi

Nízkou cenu soudce vysvětloval dobrou známostí s restituentem, ten ale dříve bližší kontakt zpochybnil. Restituent podle serveru letos v říjnu zemřel.

Další zjištěné pozemky patří například advokátu Milanu Kučeříkovi, který v minulosti zastupoval Ambruse. Kučeřík je rovněž trestně stíhán v případu Petra Sisáka a Iva Haly, jedná se o podezření z manipulací kolem insolvenčních řízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám