Premier League - preview 10. kola

27.11.2020, 08:54, aktualizováno 30.11.2020, 08:30
Previews
King Power Stadium (© AFP)
Leicester minulý týden prohrál s Liverpoolem a nyní se chce vrátit na vítěznou vlnu, Fulham představuje hratelného soupeře. West Ham bral tři body dvakrát po sobě, svou sérii nyní hodlá protáhnout proti Aston Ville...
Leicester City - Fulham FC  (pondělí 18:30)
Leicester City se v případě vítězství může dotáhnout na vedoucí duo v podobě Tottenhamu s Liverpoolem, naopak hostující Fulham by se v případě zisku tří bodů posunul ze sestupových příček na sedmnácté místo. Favoritem je rozhodně domácí celek, který se bude snažit odčinit výkon z minulého víkendu, kdy po bezkrevném výkonu jasně podlehl Liverpoolu. To Fulham zase bude chtít navázat na výkon z druhého poločasu proti Evertonu, kde dvojice Mitrovič - Loftus-Cheek ovládla utkání a ukázala, že by to s Cottagers nemuselo být tak marné.

Leicester zažívá velmi solidní vstup do soutěže, na kontě už má sice tři porážky, když nestačil na West Ham, Aston Villu a minulý týden také Liverpool, jinak ale body ještě neztratil. Na remízový zápas zatím svěřenci Brendana Rodgerse čekají a v zádech je tak hřeje již sedm výher, které je katapultují na čtvrtou příčku tabulky. V případě vítězství se tak po desátém kole mohou posunout na druhou pozici, na které by měli stejný bodový zisk jako Tottenham (a horší skóre) a Liverpool (a lepší skóre). Po poslední reprezentační pauze to každopádně z hlediska výkonů zatím není ono, krom porážky s Liverpoolem sehrál Leicester ještě pohárový duel na hřišti portugalské Bragy, kde dlouho tahal za kratší konec, třikrát prohrával, ovšem díky brance Jamieho Vardyho z 95. minuty nakonec vydoloval cenný bod. Lišky tak jistě doufají, že duel s Fulhamem bude znamenat návrat na vítěznou vlnu.

To Fulham se nachází v daleko horším rozpoložení. V dosavadním průběhu sezóny zvítězil jen jednou, když na vlastním stánku porazil West Bromwich, krom toho si ještě připsal bod za remízu s posledním Sheffieldem, jinak ale z klání odešel pokaždé poražen. Pozitivem může být, že poslední dvě klání byly velmi vyrovnané a Cottagers v nich pokaždé sahali po bodu - nejprve na hřišti West Hamu padli až brankou Tomáše Součka z nastaveného času, přičemž ještě v posledních sekundách zápasu neproměnili pokutový kop. Stejný počin se jim "podařil" i v duelu s Evertonem, kdy po poločase prohrávali 1:3, v druhém poločase však byli lepším týmem a klidně mohli srovnat. Pokud však svěřenci Scotta Parkera urychleně nezačnou sbírat body, budou to mít se záchranou velmi těžké.

Leicester bude postrádat dlouhodobě zraněného Pereiru a Amarteyho, k dispozici pak nebude ani záložník Ndidi a obránce Soyoncü. Fulham zase nebude moci využít služeb Teteho, Mawsona a McDonalda.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Fofana, Evans, Fuchs - Justin, Mendy, Tielemans, Thomas - Barnes, Maddison - Vardy
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Aina, Andersen, Tosin Adarabioyo, Robinson - Reed, Anguissa - Loftus-Cheek, Cairney, Lookman - Mitrovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.48 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Aston Villa  (pondělí 21:00)
Souboj dvou týmů ze středu tabulky bude k vidění v pondělní dohrávce Premier League na Olympijském stadionu v Londýně. Domácí West Ham tam přivítá Aston Villu, která chce napravit předchozí selhání.

Hammers se od začátku října nebývale daří a z šesti zápasů prohráli jen v jednom. Navíc zvládli za plný počet bodů obě listopadová utkání, a to poměrem 1:0. Proti Fulhamu rozhodl Souček, naposledy v Sheffieldu Haller. Nejlepší střelce týmu však hledejme jinde, se třemi zásahy statistikám vévodí Antonio a Bowen.

Naopak Villans se po výtečném vstupu dost možná zapříčiněnému nováčkovským elánem trochu zadrhli a z předchozích čtyř utkání zvítězili jen na hřišti Arsenalu. Jinak zejména díky propustné obraně nestačili doma na Leeds, Southampton a naposledy i Brighton, proti němuž sice dokázal skóre srovnat Konsa, avšak nakonec z toho byla porážka 1:2.

Vzájemná utkání jsou v nedávné době plná remíz. Od podzimu 2013 na sebe týmy narazily osmkrát, přičemž hned polovina střetů skončila nerozhodně, včetně toho posledního na půdě West Hamu. Hosté se tam dostali do vedení ve čtyřiaosmdesáté minutě díky Grealishovi, bleskově ale dokázal srovnat Yarmolenko.

Start ukrajinského hráče je ovšem v ohrožení, stejně jako Antoniův. Za Atsno Villu se nepředstaví zranění Barkley, Engels a Wesley, otazník visí i nad Davisem, Guilbertem, Hausem a Heatonem.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Balbuena, Ogbonna, Cresswell - Coufal, Souček, Rice, Masuaku - Bowen, Haller, Fornals
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Luiz, Hourihane - Trezeguet, Watkins, Grealish
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.69 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Manchester United  (neděle 15:00)
Těžkého soupeře pro udržení své sedmizápasové série bez porážky má Southampton. Ten čelí Manchesteru United, který je kromě dvou vítězství v Premier League povzbuzen i úterní výhrou v Lize mistrů.

Saints naposledy prohráli v polovině září, kdy doma nestačili na Tottenham. Od té doby dokázali pětkrát zvítězit a dvakrát remizovat, naposledy skončilo jejich utkání na hřišti Wolves 1:1. Po Walcottově trefě tam dokonce vedli, nedlouho poté ale srovnal Neto. "Svatí" mají tentokrát podstatně vyváženější rozdělení gólů mezi střelce než v minulé sezóně. Nejlepší je opět Ings s pěti zásahy, na paty mu ale šlapou třígóloví Adams a Ward-Prowse.

"Víme, že to bude těžký zápas. Jsme outsidery, ale chceme držet krok co nejvíce to bude možné a být silným soupeřem. Doufejme, že se nám podaří způsobit jim dost problémů, pak máme šanci získat nějaké body," nabádá manažer Southamptonu Ralph Hasenhüttl.

Red Devils za sebou mají nepovedený vstup do listopadového programu, po dvou porážkách se ale zvedli a připsali si cenná vítězství. V lize vyhráli v Goodison Parku i doma s West Bromwichem, na evropských kolbištích pak doma zdolali Basaksehir 4:1. Dva góly v tomto zápase vstřelil Fernandes, z penalty se prosadil Rashford a v závěru pečetil výhru James. Zmíněný Bruno Fernandes je nejgólovějším hráčem svého týmu, když zavěsil už šestkrát, k čemuž přidal tři asistence. Ze všech ostatních se jen Rashford radoval více než jednou.

Zápasy těchto soupeřů v poslední době přináší velké množství remíz. Z posledních pěti skončily nerozhodně čtyři, ten zbylý vyhráli "Rudí ďáblové" o jeden gól. Naposledy na Old Trafford se zrodila plichta 2:2, když skóre otevřel hostující Armstrong, načež obrátili Rashford s Martialem. V nastavení pak dokázal vyrovnat Obafemi.

Domácí se musí obejít bez zraněných Ingse a Redmonda, i přes zraněné zápěstí by měl nastoupit Walcott. Na straně Manchesteru United pravděpodobně zůstanou mimo hru Pogba a McTominay, kteří doplní Shawa. Naopak Rashford, Lindelöf a Wan-Bissaka by již měli být v pořádku.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Vestergaard, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Romeu - Armstrong, Djenepo - Walcott, Adams
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - Matić, Fred - Mata, Fernandes, Rashford - Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.85 - 3.74 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Bitva dvou londýnských klubů, z nichž jeden pravděpodobně půjde na první místo, bude k vidění v neděli na Stamford Bridge. Aktuálně třetí domácí tým tam přivítá Tottenham, který je dokonce ještě o příčku výše.

Obě mužstva si do zápasu přináší vskutku výtečnou formu. Blues naposledy v základní hrací době prohráli 20. září proti Liverpoolu, od té doby ve třinácti utkáních pětkrát remizovali a osmkrát zvítězili. Poslední ligový úspěch je z Newcastlu, kde se o něj zasloužili vlastním gólem Fernández a trefou do správné sítě Abraham. V úterý pak Chelsea zvítězila po boji v Rennes, kde skóre otevřel Hudson-Odoi, po Guirassyho srovnání rozhodl v nastavení Giroud.

Spurs překvapivě nezvládli na konci října duel Evropské ligy v Antverpách, čímž si trochu zkomplikovali postup, to ovšem byla jedna z jejich dvou porážek do začátku sezóny. Navíc ji bleskově napravili, když pětkrát v řadě vyhráli, včetně týden starého utkání s Manchesterem City. Tehdy konečný stav 2:0 určili Son a Lo Celso. Ve čtvrtek si připsali hladké vítězství s Ludogorcem, a to v poměru 4:0.

Tento souboj je zároveň bitvou mezi dvěma celky s nejlepšími ofenzivami v soutěži po devíti kolech. To se zejména na straně "Kohoutů" projevuje i do tabulky střelců, kde je Son s devíti zásahy druhým nejlepším střelcem. Kane je pak na pátém místě, k tomu je suverénem v asistencích. Za Chelsea je nejvýše letní posila Timo Werner se čtyřmi zásahy, další trio hráčů má o branku méně.

Ačkoliv v letošním ročníku League Cupu uspěl po penaltách Tottenham, je v poslední době lepším ve vzájemných střetech Chelsea. Ta uspěla ve čtyřech předchozích soubojích, naposledy v Premier League v únoru poměrem 2:1. V zápase se prosadili Giroud a Alonso, v závěru si vlastní gól vstřelil Rüdiger. V neprospěch Spurs navíc hovoří to, že José Mourinho na Stamford Bridge už pětkrát za sebou nevyhrál.

O vztazích s portugalským manažerem mluvil i Frank Lampard. "Náš vztah se příliš nezměnil. Když si s Josém vyměníme zprávy nebo o sobě mluvíme, vždy je to v dobrém. Samozřejmě, že když jsme nyní manažery dvou rivalů, trochu se to může projevit. Avšak ne špatným způsobem, protože s ním určitě nemám problém. Oba jsme soutěživí a chceme si vést dobře, avšak respektuji ho," tvrdí lodivod Chelsea.

V dresu Blues se po měsíci vrací Pulisic, což znamená, že by Lampard měl mít k dispozici kompletní sestavu. Hosté přijedou bez zraněného Alderweirelda, naopak vrátit by se měli Bergwijn, Lloris i Lo Celso.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - James, Silva, Zouma, Chilwell - Kovačić, Kanté, Mount - Ziyech, Abraham, Werner
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Sánchez, Dier, Reguilón - Sissoko, Hojbjerg - Son, Ndombele, Bergwijn - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.74 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers  (neděle 20:15)
Jak bývá u londýnského Arsenalu dobrým zvykem již od dob manažera Arséna Wengera, měsíc listopad je stále tím neoblíbeným přelomem, kde se naděje fanoušků sráží s nekompromisní realitou. Nejinak tomu je i letos, kdy svěřenci Mikela Artety po slibných výsledcích na úvod sezony právě v listopadu markantně ztrácí a tento trend ještě na závěr měsíce mohou neslavně potvrdit proti Wolverhamptonu.

Ještě před čtyřmi týdny vše vypadalo slibně, když "Kanonýři" 1. 11. zlomili dlouholetou kletbu stadionu Old Trafford a zvítězili na půdě Manchesteru United, avšak poté následovalo kruté vystřízlivění v podobě potupné porážky 0:3 doma s Aston Villou a šťastná bezbranková remíza na hřišti nováčka z Leedsu, který hned třikrát ztroskotal na brankové konstrukci.

Poté si sice Arsenal spravil chuť alespoň v Evropské lize, kde po výhře v Molde 3:0 zůstává stoprocentní a s velkým předstihem má zaručen postup do jarní vyřazovací fáze, ovšem důležitější je alespoň prozatím stále Premier League, kde v nadcházejícím kole čeká ten vůbec nejprestižnější možný soupeř v podobě úhlavního rivala z Tottenhamu. Spurs naopak prožívají navýsost povedenou sezonu a budou v očekávaném derby favoritem.

Po zbytečném vyloučení ve zmíněném duelu s Leedsem nyní bude "Kanonýrům" chybět ve třech zápasech po sobě Nicolas Pépé a mimo hru zůstává i letní posila Thomas Partey vinou poraněného stehenního svalu. Dobrou zprávou je alespoň uzdravení Mohameda Elnenyho, jenž překonal nákazu koronavirem a zapojil se zpět do tréninkového procesu, stejně jako zlepšený stav Williana a jeho poraněného lýtka. Mimo hru zůstávají stále Sead Kolašinac, Pablo Marí a Gabriel Martinelli, byť všichni tři již k návratu rovněž nemají daleko.

Také Wolves se v poslední době potýkají s koronavirovými absencemi, přičemž jednou z nich byl v minulém týdnu "železný" kapitán Conor Coady, jenž kvůli preventivní izolaci po kontaktu s nakaženým musel vynechat zápas se Southamptonem, přičemž pro stopera Wolverhamptonu šlo o vůbec první absenci po více než třech letech. Zatímco anglický reprezentant se nyní vrací zpět do sestavy, jeho obranný kolega Romain Saiss zůstává v izolaci kvůli vlastnímu pozitivnímu testu.

Ani hosté se zatím v nové sezoně neprezentují kdovíjakými výkony a oproti svému nedělnímu soupeři mají v tabulce výhodu jediného bodu. Oba celky shodně sráží ofenzivní impotence, již odráží shodné skóre 9:10 a hůř si doposud vedou pouze kluby na samém dně tabulky.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Holding, Gabriel, Tierney - Bellerín, Ceballos, Xhaka, Saka - Willian, Lacazette, Aubameyang
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Boly, Coady, Kilman - Semedo, Dendoncker, Moutinho, Nouri - Neto, Jiménez, Podence
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.32 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Liverpool FC  (sobota 13:30)
Fotbalisté Brightonu vyzvou v rámci desátého kola Premier League na domácím stadionu Liverpool. Rackům aktuálně patří šestnácté místo s devíti body, Liverpool je druhý o skóre za Tottenhamem.

Brighton v minulém kole překvapivě vyhrál na půdě Aston Villy 2:1, když se prosadili Welbeck a March. V závěru červenou kartu po dvou žlutých dostal Lamptey. Před tím však Brighton čekal na výhru od druhého kola. Do karet Rackům nehraje ani statistika domácích utkání, ve kterých letos uhráli jen dva body a na vítězství stále čekají. Proti Liverpoolu si nezahrají Andone, Mac Allister a Lamptey.

"Minulá sobota byla jen jejich druhým společným zápasem, pouze druhým startem Dannyho a jeho prvních celých 90 minut, takže vše bude nějakou dobu trvat, ale samozřejmě mohou hrát společně a budou se zlepšovat," uvedl na adresu Dannyho Welbecka a Neala Maupay manažer Brightonu Graham Potter.

Liverpool v posledním zápase hostil v rámci Ligy mistrů italskou Atalantu a prohrál 0:2. Byla to první letošní ztráta Reds v milionářské soutěži. V domácí soutěži se však loňští mistři dotáhli na čelo tabulky a minulý víkend porazili 3:0 Leicester. Po vlastním gólu Jonnyho Evanse se trefili Diogo Jota a Roberto Firmino. Venkovní zápasy jsou zatím v letošní sezoně pro Liverpool oříšek, vyhrál totiž jen jeden za čtyř.

Proti Brightonu nebudou k dispozici Alexander-Arnold, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri a van Dijk. "Proti Atalantě to nebylo ono, nesmíme se k tomu upínat. Čeká nás další utkání, ve kterém musíme podat lepší výkon a zvítězit. Zároveň doufám, že se nám pomalu bude zkracovat seznam jmen na marodce. Brighton nebude snadný soupeř, takže nesmíme nic podcenit," uvedl manažer Liverpoolu Jürgen Klopp.

Poslední vzájemný duel Brightonu s Liverpoolem se odehrál v červenci a favorit vyhrál 3:1. Prosadili se dvakrát Salah a jednou Henderson. Na druhé straně korigoval skóre Trossard. V posledních osmi kláních pak vždy bral tři body celek z Anfield Road.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Veltman, Dunk, Webster - Alzate, White, Bissouma, March - Gross - Welbeck, Maupay.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Milner, Matip, Fabinho, Robertson - Henderson, Wijnaldum - Jota, Firmino, Mane - Salah.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.83 - 4.25 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Burnley FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Manchesteru City hostí v rámci desátého kola Premier League Burnley. Anglickému velkoklubu se zatím v domácí soutěži vůbec nedaří, patří mu třinácté místo s dvanácti body. Burnley jich má ještě o sedm méně a je sedmnácté.

Citizens v minulém zápase vyrazili do Řecka, kde se v Lize mistrů střetli s Olympiakosem, který porazili po brance Phila Fodena 1:0. V domácí soutěži to však zatím skřípe. Naposledy City prohráli na Tottenhamu 0:2, když se prosadili Son a Lo Celso. Dvanáct bodů po osmi odehraných duelech znamená nejhorší klubový počin za posledních dvanáct let. Proti Burnley si nezahraje Nathan Aké. "Je mnohem lepší mít téměř všechny k dispozici. Je to těžké, ale s tímto množstvím zápasů potřebujeme rotaci. Věřím, že nám to pomůže k lepším výsledkům, klub naší velikosti musí být v tabulce výš," uvedl manažer Manchesteru City Pep Guardiola.

Burnley v posledním utkání naplno bodovalo, když 1:0 porazilo Crystal Palace. Už v osmé minutě rozhodl Chris Wood. Zároveň to byla první letošní výhra Clarets, předtím jen dvakrát remizovali. Burnley také využilo opci na prodloužení smlouvy českého útočníka Matěji Vydry, který z toho však příliš nadšený nebyl. Proti City si nezahraje Jack Cork, nejistý je start Bradyho, Popea a Stephense. "Myslím si, že se blížíme k tomu, co jsme od týmu očekávali, tedy alespoň výkonnostně. Získali jsme pěkné tři body a každý v tomto týmu si připomíná, co máme dělat, a když to uděláme, jsme efektivní. Určitě nebudeme naše soupeře nějak drtivě přehrávat, ale pokud budeme proměňovat naše šance, posuneme se v tabulce vzhůru," řekl manažer Burnley Sean Dyche.

Poslední vzájemný zápas Manchesteru City s Burnley se odehrál na konci září v rámci Ligového poháru a Citizens vyhráli 3:0. Dvakrát skóroval Raheem Sterling a jednou Ferran Torres. V lize City naposledy vyhráli exhibičním výsledkem 5:0.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Foden - Torres, Jesus, Sterling.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil - Rodriguez, Wood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.70 - 28.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Leeds United  (sobota 18:30)
Everton po čtyřech zápasech bez výhry minulý týden konečně zabral a po divokém průběhu si přivezl tři body ze hřiště Fulhamu. Svěřenci Carla Ancelottiho se tak i nadále drží v závěsu za vedoucí pěticí a tuto pozici si budou jistě chtít upevnit v sobotním duelu s Leedsem. Ten je sice již tři zápasy bez vítězství, navzdory tomu nepodává vůbec špatné výkony, a pokud by jeho hráči vykazovali byť jen nepatrně lepší efektivitu, pak by bodový zisk na jejich kontě byl rozhodně znatelně větší.

Evertonu se letos po letech vskutku mimořádně povedl úvod sezóny, svěřenci Carla Ancelottiho totiž v prvních čtyřech duelech bodovali naplno a ještě po pátém hracím dnu vedli tabulku. Pak na ně ovšem přišla nevyhnutelná krize - Toffees nejprve hladce podlehli Southamptonu, následoval nevydařený výlet na půdu Newcastlu United a vše završila domácí porážka od ne zrovna ve formě hrajícího Manchesteru United. Tuto černou sérii se pak liverpoolskému celku podařilo utnout minulý týden, když díky spolupráci dvojice Richarlison - Calvert-Lewin vyloupila Craven Cottage a po výsledku 3:2 porazila Fulham.

Marcelo Bielsa zatím může být se startem svého celku do tohoto ročníku Premier League víceméně spokojený. Jistě, bodů mohlo být na kontě nováčka určitě více, šancí si totiž Leeds vytváří dostatek, ovšem v zakončení už to taková paráda není. Minimálně herním projevem je ale Leeds příjemným osvěžením soutěže a třeba v duelech s Liverpoolem nebo Manchesterem City ukázal, že si to na férovku může rozdat v podstatě s každým.

Fanoušky Evertonu jistě nepotěší zranění obránce Lucase Digneho, který si v tréninku poranil vazy v kotníku a může absentovat až tři měsíce. Mimo hru také zůstává kapitán Seamus Coleman, kterého stále trápí zranění stehenního svalu. Naproti tomu Leeds nehlásí žádné nově zraněné hráče, do základní sestavy se pak pravděpodobně vrátí Rodrigo, který klání s Arsenalem začal pouze na lavičce náhradníků.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Godfrey, Holgate, Keane - Iwobi, Doucouré, Allan, Nkounkou - Rodriguez, Calvert-Lewin, Richarlison
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Cooper, Koch, Dallas - Philllips - Raphinha, Rodrigo, Klich, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.77 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Sheffield United  (sobota 21:00)
Sobotní program desátého kola Premier League uzavře v devět hodin večer duel dvou celků, které společně drhnou samotné dno ligové tabulky, tedy West Bromwiche Albion s Sheffieldem United. Oba kluby nejenže okupují předposlední a poslední příčku, ale stále dokonce čekají na své první ligové vítězství v nové sezoně, a právě tento souboj tak představuje ideální odrazový můstek.

V případě domácích není jasné, zda se Jake Livermore či Kieran Gibbs stihli včas dát do pořádku, aby mohli v sobotu nastoupit, neboť manažer Slaven Bilić připustil, že jeden z této dvojice hráčů dříve nakažených koronavirem se stále necítí plně fit, přestože již oběma vyšel kontrolní test negativně. Potíže s kolenem pak komplikují návrat dalšího koronavirového rekonvalescenta, Sama Fielda.

Na straně Blades, kteří s pouhopouhým jediným bodem jako jediní za West Bromwichem v tabulce zaostávají, se vrací do hry útočník Lys Mousset. Francouzský forvard, který byl loni nejlepším střelcem United, přišel o dosavadní průběh sezony kvůli poraněnému prstu na noze, ovšem nyní se již vrátil zpět do plného tréninkového procesu a mohl by svému týmu pomoci alespoň jakožto střídající hráč. Zdravotní potíže pak pravděpodobně zamezí start levému bekovi Endu Stevensovi a ještě jednomu dalšímu hráči, jehož manažer Chris Wilder odmítl na tiskové konferenci jmenovat.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ajayi, Ivanović, Bartley - Furlong, Pereira, Sawyers, Gallagher, Townsend - Grant, Robinson
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Basham, Egan, Robinson - Baldock, Berge, Norwood, Fleck, Lowe - Brewster, McBurnie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.20 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Crystal Palace - Newcastle United  (pátek 21:00)
Hráči Crystal Palace přivítají na svém stadionu v rámci desátého ligového kola Newcastle United. Oba celky se aktuálně nachází ve druhé polovině tabulky, domácí jsou jedenáctí se třinácti body, Magpies mají o dva body méně a jsou patnáctý.

Crystal Palace v minulém utkání prohrál na půdě předposledního Burnley, jedinou branku si v úvodu zápasu připsal Chris Wood. Už osm duelů Eagles neudrželi čisté konto, navíc často dostávají góly v posledních patnácti minutách. Jejich nejlepším střelcem v letošním ročníku je Wilfried Zaha, který k pěti brankám stihl přidat i dvě asistence. Proti Newcastlu budou chybět Ferguson, Hennessey, Milivojević, Wickham a Zaha, nejistý je start Tomkinse.

Newcastle v aktuální sezoně příliš nešlape. V posledním duelu prohrál doma 0:2 s Chelsea, před tím stejným poměrem v Southamptonu. Magpies se se svým příštím soupeřem v některých statistkách shodují, konkrétně šňůrou bez čistého konta a inkasováním v závěru utkání. Nejpřesnější střeleckou mušku má letos na hostující straně Callum Wilson, který skóroval šestkrát, na jednu branku také přihrál. Proti Crystal Palace si nezahrají Dummett, Dúbravka a Gayle. Otazník visí nad Fraserem, Lescellesem, Ritchiem a Wilsonem.

Poslední vzájemný duel mezi Crystalem Palace a Newcastlem skončil letos v únoru výhrou Eagles 1:0. Vítěznou branku si připsal nizozemský obránce Patrick van Aanholt.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Kouyaté, Dann, van Aanholt - Townsend, Riedewald, McArthur, Eze - Ayew, Batshuayi.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Fernández, Schär, Clark - Murphy, Longstaff, Hayden, Almirón, Lewis - Saint-Maximin - Wilson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.26 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur962121:920
2.Liverpool FC962121:1620
3.Chelsea FC953122:1018
4.Leicester City960318:1218
5.Southampton FC952217:1317
6.Everton FC951319:1616
7.Aston Villa850319:1115
8.West Ham United942315:1014
9.Wolverhampton Wanderers94239:1014
10.Manchester United841313:1413
11.Crystal Palace941412:1313
12.Arsenal FC94149:1013
13.Manchester City833210:1112
14.Leeds United932414:1711
15.Newcastle United932410:1511
16.Brighton & Hove Albion923413:159
17.Burnley FC81254:125
18.Fulham FC91179:184
19.West Bromwich Albion90366:183
20.Sheffield United90184:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1325)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele