Hlavní obsah

Diego, vracíš se do nebe! smutní nad smrtí krajana Del Potro

Praha

Smrt legendárního Diega Maradony zasáhla celý svět, ten tenisový nevyjímaje. Zvlášť bolestně bolí odchod fotbalové legendy jeho krajany Juana Martína del Potra či Diega Schwartzmana. Stanou však se slovy soustrasti nezůstaly ani tenisové ikony, jako jsou Roger Federer, Rafael Nadal a řady dalších.

Foto: Sport.cz

Roger Federer a Diego Maradona byli přáteli

Článek

Země, která uctívá fotbalový míč více než cokoliv jiného. Argentina se po odchodu Diega Maradony topí ve smutku. Jedni z mála, kdo dali Argentincům aspoň na chvíli  zapomenout na zelený pažit, byli grandslamový šampion Juan Martin del Potro, Diego Schwartzman a v minulosti pak David Nalbandian či Guillermo Vilas.

"Je to jeden z těch dnů, které nikdy neměly přijít. Celý svět pláče. Diego, dnes se vracíš do nebe, kam patříš. Pro mě nikdy nezemřeš, příteli. Vždy budeš v mém srdci. Myslím na tvojí rodinu, odpočívej v pokoji," psal na sociálních sítích jeden z nejoblíbenějších tenistů na okruhu Del Potro a k příspěvku přidal krátké video z tenisové exhibice, které se Maradona zúčastnil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Juan Martin del Potro (@delpotrojuan)

Stranou nezůstali ani takoví šampioni jako Roger Federer, Kim Clijstersová, Marion Bartoliová či Rafael Nadal.

"Fotbal i celý sport dostal hroznou ránu. Maradona byl jedním z největších sportovců v historii. To, co dokázal, tady navždy zůstane. Upřímnou soutrast jeho rodině i celé Argentině," psal španělský šampion.

Diega Maradonu pojil zvlášť přátelský vztah s Federerem. Obě hvězdy se potkaly na loňské exhibici v Jižní Americe, kde nechyběl ani Alexander Zverev. "Byl jsi a vždycky budeš nejlepším ze všech. Nikdo nikdy nebude jako ty," poklonil se švýcarské supertar tehdy Maradona.

Reklama

Související témata: