Sociální sítě
Nahoru

Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou ocení všichni sběratelé a milovníci kubánské tradice výroby rumu. Exkluzivní výroční edice Havana Club Tributo 2020 je ztělesněním rozmanitosti a elegance a přináší ten nejvybranější chuťový zážitek, který je výsledkem odborného experimentování Maestros del Ron Cubano s nejvzácnějšími rezervami Havana Club. V České republice je k dispozici v počtu 129 kusů.

Poprvé představena v roce 2016, letošní edice Havana Club Tributo 2020 je již pátým ročníkem luxusní limitované kolekce Tributo, která oslavuje jedinečnost kubánského rumu a vzdává hold umění jeho výroby. Tributo 2020 je vytvořeno ze selekce výjimečných a vzácných rumů z unikátních rezerv značky Havana Club, přičemž je celosvětově k dostání v limitované edici 2 500 ks.

Pro celý svět vzniklo pouze 2 500 kusů Havana Club Tributo 2020. Pro Českou republiku je určeno 129 kusů, a to s cenou 10 999 Kč za láhev.

Letošní novinka se věnuje jedinečnému procesu výroby rumu dle kubánských tradic předávaných mezi mistry rumu z generace na generaci, který zahrnuje jeho staření, neboli zrání v sudech, a opětovné míchání. K výrobě edice Tributo 2020 využil Maestro del Ron Cubano, mistr kubánského rumu, Asbel Morales, zásoby kolekce Tributo z minulých let, které byly uchovány a dále stařeny. Ty následně smíchal s rumem získaným ze speciální várky rumu čítající 100 sudů, která je vyhrazena pro výjimečné příležitosti a nikdy předtím nebyla komerčně prodána. Výsledkem je exkluzivní rum ohromující hloubky a komplexnosti s bohatou a intenzivní chutí, kterou doplňují jemné tóny čokolády, kávy a koření s kouřovým nádechem, jež mu dodává rum z edice Tributo 2018.

Láhev je uložena v luxusním boxu s prvky odkazujícími na styl art-deco. Balení i etiketa evokují krásu 20. let minulého století, přesně století před zrodem výjimečného rumu Havana Club Tributo 2020. Každá láhev limitované edice je očíslována a každý box je ozdoben podpisem mistra kubánského rumu Havana Club.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.