reklama

Máte rádi adrenalin? Dokument o skatetrippingu je přesně pro vás

reklama

Když se dá parta osmi kámošů dohromady, stráví spolu 25 dní na cestách po Číně, Malajsii a přilehlých tropických ostrovech a spontánně si „odskočí“ do Thajska, asi si dokážete představit, že se stane hodně. A k tomu přidejte ještě New York, Kanadu, Chile a Peru! Profesionální český skateboardista Tomáš Vintr a jeho parta vyrazili na adrenalinovou cestu do exotických koutů světa jihovýchodní Asie. Kromě skateboardu se projeli mimo jiné i na nejšílenější zipline přes divokou džungli a porvali se s gangem opic. Buďte u toho!

SkateTripping je projekt českého profesionálního skateboardisty Tomáše Vintra, který s sebou na zážitkové a adrenalinové cesty po světě bere partu svých nejbližších přátel, se kterými procestoval doslova celý svět. Každý výlet má stanovené lokální cíle, ale hlavní myšlenkou a konceptem celého projektu je zažívat ty nejšílenější věci na každodenní bázi. A ty vám přinášíme prostřednictvím této cestovně-zážitkové tour v partě dobrých kamarádů. Cestování po světě není složité ani drahé, a díky Tomášově partě zjistíme, že k cestě kolem světa stačí opravdu minimum plánování. Tomáš Vintr a jeho parta skateboardistů si zajezdili v čínském Chengdu, malajském Kuala Lumpuru a Langkawi, thajském Koh Lipe, americkém New Yorku, Kanadě nebo jihoamerickém Chile a Peru. Co se tam všechno dělo? Kromě triků na skatu čekejte taky vodní skútry a párty přímo na jachtě, nejšílenější zipline přes malajskou džungli, motorky a čtyřkolky, nebo dokonce souboj s gangem drzých opic!

Zajímavosti

Cestovně-zážitková tour SkateTripping je zábavně adrenalinovým projektem českého profesionálního skateboardisty Tomáše Vintra.

Tomáš Vintr a jeho parta kamarádů vyrazili do takových exotických koutů světa, jako je Čína (Chengdu), Malajsie (Kuala Lumpur, Langkawi) a Thajsko (Koh Lipe), ale nevyhnuli se ani Spojeným státům americkým (New York, Camp Woodward) nebo Kanadě (Montreal).

Kromě Tomáše Vintra se v jednotlivých epizodách objevují i další profesionální skateboardisté jako Richard Tury (Slovensko), Zander Gabriel (USA), Daisuke Nakaura (Japonsko), Kieron Brody (Malajsie), Yuto Horigome (Japonsko) a Dave Bachinsky (USA).

Co se všechno dělo: lítalo se na vodních skútrech kolem 99 ostrovů malajského Langkawi, skákalo se do oceánu přímo z pronajaté jachty a za jízdy se dělala vodní párty v síti tažené za lodí. Jezdilo se křížem krážem po Langkawi na půjčených motorkách, projíždělo se skrze džungli Taman Negara na terénních čtyřkolkách, rvalo se s gangem opic… A ještě mnohem víc!

V první epizodě Tomáš a spol. projeli na skateboardech hlavní malajské město Kuala Lumpur, navštívili záchranné centrum slonů, zašli na obří noční trhy s jídlem, kde ochutnali místní speciality, a navštívili dvojčata Petronas Towers, měřící téměř 500 metrů. Zamířili také do města Putrajaya, které je rájem skateboardistů, a do obří, posvátné hinduistické jeskyně Batu.

Ve druhé epizodě Tomáš a spol. narazili na opuštěný skatepark v thajské džungli, otestovali legendární street food trhy v Koh Lipe, najedli se za pouhých 10 kaček a zajezdili si na legendárním mramorovém náměstí Eagle Square, které je dominantou celého ostrova. Parta dokonce náhodou potkala českou rodinu Zavřelových, která se účastní závodů Iron Man.

Ve třetí epizodě Tomáš a spol. zamířili do americké metropole New York, kde si zajezdili na skateboardu přímo v ulicích ikonické čtvrti Manhattan, otestovali i několik místních skateparků, najedli se ve známém Chelsea Marketu a prozkoumali celou délku unikátního parku Highline, který je naprostým světovým fenoménem. Kluci nevynechali Central Park, kde se jim podařilo nabourat se s vypůjčenou lodí, ani dechberoucí vyhlídku z mrakodrapu ONE World Center.

Ve čtvrté epizodě si Tomáš a spol. zajezdili na skateboardu v prostorách historického pensylvánského letního tábořiště Camp Woodward (20 skateparků, snowboardová sjezdovka, areál na jibbing, posilovna, gymnastické haly, bazén, hudební studia, střižny filmů, basketbalové hřiště, jízdárna s koňmi, zábavní centrum, paintballové hřiště, závodní dráha pro motokáry, jezero pro wakeboarding – včetně vleku) a pak zamířili přes kanadskou hranici k Niagarským vodopádům a do Montrealu, kde se zúčastnili závodů přímo na olympijském stadionu a užili si vertikální rampu s legendou skateboardingu Tonym Hawkem.

V páté epizodě Tomáš a spol. vyrazili do hlavního města sečuánské provincie a jednoho z největších měst Číny, metropole Chengdu. Tam strávili 14 dní, během kterých navštívili čínský Disney Land, jezdili na skatu doslova všude – i uvnitř místních obchodů, snědli některá z nejpikantnějších jídel světa, podívali se do posvátné oblasti Emeishan i do buddhistického chrámu na vrcholu stejnojmenné hory, a nakonec se zúčastnili velkých světových závodů Fise World, kde se někteří z nich probojovali do finále.

Obsazení

Tomás Vintr

Profesionální český skateboardista a cestovatel se narodil v Berouně. Získal několik medailí na prestižních závodech X Games a je trojnásobným mistrem České republiky ve skateboardingu. Jízdě na skateboardu se věnuje od roku 1996. Od roku 2003 je jezdcem světového teamu Vans a od stejné doby získává cestovatelské zkušenosti. V letech 2005–2010 střídavě žil v australském Melbourne, v letech 2012–2016 v americkém Los Angeles, které velmi pravidelně navštěvuje dodnes. Je hlavní hvězdou pořadu SkateTripping, který vymyslel.

Richard „Rišo“ Tury

Profesionální slovenský skateboardista se narodil v roce 1993 v Košicích. Patří k nejlepším na světě. Stal se jediným aspirantem z celého středoevropského regionu na účast na Olympijských hrách v roce 2021. Je vítězem celosvětové série Fise World, pětinásobným mistrem Slovenska a trojnásobným mistrem České republiky. Přezdívá se mu „skate mašina“, protože na skateboardu jezdí doslova denně.

Jan Bašný

Český skateboardista působí jako speaker na různých skateboardových akcích. Doprovází Tomáše Vintra a Richarda Turyho na jejich cestách. Na skateboardu začal jezdit jako teenager. Teď vede lekce jízdy na skateboardu pro děti. Je také velkým milovníkem snowboardingu.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama