Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Úvod japonské Grand Prix patřil domácím krasobruslařům

Grand Prix v krasobruslení pokračuje zastávkou v Japonsku. Úvodní disciplíny ovládli domácí zástupci, i díky tomu, že chybí širší mezinárodní konkurence kvůli velkému omezení cestování. Sobotní program sledujte na ČT sport a na webu ctsport.cz už od 7:25.

Kaori Sakamotová
zdroj: ČTK/AP autor: Francois Mori

Krátký program žen ovládla domácí Kaori Sakamotová, která startovala jako poslední. Nakonec vyhrála o více jak pět bodů před Wakabou Higučiovou. Také na třetím místě skončila japonská krasobruslařka Mako Jamašitaová.

V rytmických tancích zvítězili s velkým náskokem Misato Komacubaraová s Timem Koletem před párem Kana Muramotová – Daisuke Takahaši. Právě Takahaši, bronzový krasobruslař z olympijského závodu ve Vancouveru 2010 a někdejší elitní sólista, prožil ve 34 letech debut v nové kategorii.

"Všechno se nepovedlo tak, jak jsme doufali, a nebylo to stoprocentní, ale rytmický tanec byl dobrý. Nechápal jsem, jak jsou tance na ledě těžké. Takže klobouk dolů před všemi tanečníky," řekl po závodě Takahaši. V sobotu je čeká volný tanec. "Očekávám, že zítra budu klidnější," poznamenal taneční nováček ve veteránském věku.

První závodní den vyvrcholil krátkým programem mužů. Keiji Tanaka mohl jako poslední startující své soupeře na závěr předskočit, ale jízda se mu nepovedla. Nakonec obsadil až čtvrté místo, na vítězného Jumu Kagijamu ztratil více než deset bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články