Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Pražský dopravní podnik posílí provoz metra

PRAHA - Městská doprava mírně reaguje na uvolňování protiepidemických opatření. Od pondělí se tak posílí provoz metra během dne, navíc bude také přidán poslední spoj metra odjíždějící okolo 22.15 hodin z konečných.

Provoz tramvají, autobusů i vlaků zatím zůstává beze změny, s adventem je však Praha připravena reagovat na nárůst cestujících...


Ilistrační foto (8. září 2016, Filip Vlček)

"Od pondělí 30. listopadu bude metro opět jezdit podle jízdních řádů jako v září, tedy jako před vyhlášením podzimního nouzového stavu. Intervaly se ve špičkách zkrátí na všech linkách metra," informoval tiskový mluvčí ROPIDu Filip Drápal. Upřesnil, že na trase A dojde ke zkrácení intervalů na 180 až 210 sekund, na trase B na 160 až 180 sekund a na nejvytížěnější trase C pak dojde ke zkrácení intervalů až na 100 až 155 sekund.

Přidán bude ještě jeden poslední spoj metra

Pro zlepšení dostupnosti Pražanů bydlících v okolí stanic metra budou oproti současnému stavu přidány nové poslední spoje metra s odjezdy z konečných stanic zhruba ve 22.15 hodin. "Na tyto dodatečné spoje metra však nebudou navazovat poslední spoje denních linek tramvají a autobusů, u kterých zůstávají v platnosti stávající jízdní řády s ukončením provozu ve 22.30 hodin," upozornil Drápal. Zároveň bude stejně jako nyní fungovat již od 22.00 hodin noční povrchová doprava. Veškeré změny rozsahu dopravní obslužnosti včetně této jsou i nadále průběžně konzultovány s Hygienickou stanici hlavního města Prahy.


Ilustrační foto (8. září 2016, Filip Vlček)

I když aktuálně vzhledem k výrazně omezeným venkovním aktivitám i kočekávané stále omezené provozní době obchodů či restaurací i při dalších fázích rozvolňování protiepidemických opatření ROPID nepředpokládá nijak zásadní vývoj počtu cestujících zejména ve večerních a nočních hodinách, jsou v souvislosti s nadcházejícím adventem a možným nárůstem počtu cestujících zejména v okolí obchodních center připraveny Praha, ROPID a Dopravní podnik hlavního města Prahy pružně reagovat na případný nárůst poptávky po cestování veřejnou dopravou.

V městské dopravě chybí 60 procent cestujících

Aktuální druhá vlna pandemie koronaviru se obdobně jako ta jarní velmi tvrdě podepsala na počtu cestujících, kteří každý den využívají veřejnou dopravu. V současné době cestuje veřejnou dopravu v Praze jen necelých 40 procent cestujících ve srovnání s listopadem loňského roku. Praha však omezila v této situaci spoje jen minimálně, stále jezdí zhruba 80 procent všech spojů v metru a na tramvajových linkách, u autobusů dokonce více než 80 procent.


Ilustrační foto (7. dubna 2012, Filip Vlček)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!