Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kreuziger odchází, Vacek přichází. Mladý talent bude jezdit ve WorldTour

Roman Kreuziger divizi WorldTour opustil, nahradí ho ale další český jezdec. Karel Vacek bude v příští sezoně jezdit za tým Qhubeka-Assos, jak se nově jmenuje sestava NTT. Jihoafrická stáj dvacetiletého Vacka představila jako novou posila po boku Lukasze Wisniowského a Seana Bennetta. 

Karel Vacek
zdroj: Josef Vaishar/Cycling.photography

Právě ke Kreuzigerovi byl přitom talentovaný Vacek často přirovnáván, navíc se s desetinásobným účastníkem Tour de France dobře zná. Vacek v roce 2019 jezdil ve známé líhni talentů Hagens-Axeon, pro letošek našel působiště v italské sestavě Colpack. Odtud se v nové sezoně přesune do nejvyššího patra cyklistiky, tedy divize WorldTour.

"Je pro mě neuvěřitelné, že jsem se dostal až sem," uvedl Vacek pro týmové stránky. "Nyní se pokusím dostat do co nejlepší kondice pro příští sezonu. Mým velkým snem je jednou jet Tour de France nebo jiný závod Grand Tour, a zaměřit se tam na celkové pořadí," doplnil.

"Právě to je cílem mé kariéry, ale teď jsem hlavně velmi vděčný, že můžu být součástí týmu," dodal Vacek, který zajíždí skvělé výsledky především v horských závodech a etapách.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články