Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Další hospoda se staví vládě! Po rebelujícím Šeberáku otevře i bar v Uherském Brodě

Další hospoda se staví vládě! Po rebelujícím Šeberáku otevře i bar v Uherském Brodě
Zdroj: CNN Prima News
+ Dalších 8 fotografií
restrikce
Restaurace Šeberák v pražských Kunraticích ve čtvrtek otevřela navzdory vládnímu zákazu. Na místo proto přijela policie, uvnitř našla 13 lidí. Policisté rozdali pokuty za 4000 korun. Majitel hospody Jakub Olbert ale uvedl, že objekt bude dál otevřený. K protestu proti vládě se přidávají také majitelé baru Restart v Uherském Brodě, ti chtějí otevřít už v sobotu.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes k případu uvedl, že ve čtvrtek požádal policii a hygienu, aby konaly. Znevažování nastavených pravidel nepovažuje za hrdinství. "Otevření restaurace Šeberák považuji za políček všem slušným lidem, kteří dodržují platná opatření, a pomáhají nám tak bojovat se současnou epidemickou situací," citovalo ministra na Twitteru ministerstvo zdravotnictví.

Pražská hygienická stanice podle vyjádření mluvčího Zbyňka Boublíka s policií ve čtvrtek komunikovala o detailech postupu v místě a v navazujícím správním řízení. Boublík nicméně podotkl, že hygienické stanici nepřísluší řešit přestupky, které vznikly porušením povinností vyplývajících z krizových opatření vlády, jako je třeba přítomnost lidí ve stravovacích zařízeních. Tyto přestupky spadají pod magistrát. Hygieně přísluší kontrola ministerských opatření, jako je nošení roušek.

Restaurace Šeberák

Majitel restaurace Šeberák Jakub Olbert informaci o tom, že otevřel, vyvěsil na facebookové stránky. "Omlouvám se všem, kteří jsou přesvědčeni, že naše hostinské služby jsou také rizikové pro přenos chřipky. Já už dále čekat nemohu. Doufal jsem, že mí představitelé vědí, co činí. Ale není tomu tak," uvedl.

Policisté na místě všechny návštěvníky upozornili na to, že porušili vládní nařízení. "Hlídky na místě udělily osm příkazů v celkové výši čtyři tisíce korun. Zbylé 'přestupce' pak oznámili příslušnému správnímu orgánu k dořešení," sdělil Rybanský. Pokud by se situace opakovala, bude ji policie podle něj řešit podobně.

Přesto Olbert otevřel znovu. "Budeme mít otevřeno i v pátek. Policie mě pravděpodobně zavře, ale chci mít otevřeno," uvedl Olbert s tím, že všichni zákazníci s ním mají podepsanou dohodu o provedení práce.

"To je strašný, co, že vůbec někoho napadlo se tomu postavit,“ zasmál se zprvu pan Olbert. „Napadlo mě to, protože si myslím, že s námi hrají dlouhodobě nefér hru. A myslím si, že ti lidé, kteří o nás rozhodují, tak vůbec nemají představu o tom, co my prožíváme,“ vylíčil eXtra.cz majitel Šeberáku. Nutno podotknout, že na stranu Olberta se postavila valná část veřejnosti a přidávají se také další podniky.

Bar v Uherském Brodě otevře v sobotu

"V sobotu otvíráme bar s příznačným názvem Restart, jelikož už nadále nehodláme poslouchat tato absurdní nařízení vlády, která zdůvodňují obrovským celostátním podvodem s názvem covid-19, a vyhlásili jsme občanský odpor formou občanské neposlušnosti," napsal na sociální síť odpovědný vedoucí baru Tomáš Weintritt.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy