Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor oplatil porážku Zlínu a slaví druhou výhru v extralize

Do odvetného utkání nastoupil Motor v trochu jiné sestavě, než v prvním domácím střetnutí. Do sestavy se vrátil Adam Raška a hned se trenérům odvděčil dvěma góly, nakonec ten jeho se ukázal právě jako vítězný. Do branky místo Jiřího Patery nastoupil Marek Čiliak a také on tak může v novém týmu slavit první vítězství. Jihočeští hráči hned od první minuty vyvíjeli skvělou aktivitu, což značí poměr střel 22:29 z pohledu domácích a po zásluze si tak odváží zpět do Budvar arény všechny tři body.

Trenéři českých Budějovic již delší dobu apelovali na lepší vstupy do utkání a dnes konečně mohli být nadmíru spokojeni. Úvodní buly sice skončilo na hokejkách Zlína, po minutě a dvaceti dvou sekundách od začátku utkání šli však do vedení hráči Motoru. David Gilbert dostal krásnou přihrávku od kapitána Pavla Pýchy zpoza branky a pohotovou střelou k tyči se nemýlil. Českobudějovičtí o minutu a půl později potvrdili dobrou bilanci přesilových her, když vyloučení nejproduktivnějšího hráče Zlína, Antonína Honejska, potrestal přesnou střelou z kruhu navrátilec do sestavy Albert Michnáč. Na tabuli svítilo skóre 0:2 a Motor nastartován dvěma přesnými trefami nabíral na obrátkách. Tlak hostů však zbrzdilo vyloučení Jakuba Suchánka, ale Berani i přes velkou snahu nedokázali snížit. Ve druhé polovině první periody byl nadále Motor aktivnější a usiloval o navýšení skóre. To se však nepovedlo a do tlaku se ke konci třetiny dostali i domácí. Marek Čiliak ale zůstal stoprocentní až do první sirény.

I start do druhého dějství se lépe povedl hráčům Českých Budějovic. Hned po buly se do útoku řítil Matouš Venkrbec a nechybělo mnoho a mohl slavit třetí branku svého týmu. Daniel Huf ovšem puk skvěle vykopl betonem. Za necelou minutu usedl podruhé v tomto utkání na trestnou lavici Antonín Honejsek, naštěstí pro Zlín však hosté tentokrát početní výhodu nezužitkovali. Nepříjemný moment zažil Jiří Suhrada, který po střetu špatně dopadl na led a odkulhal rovnou do kabiny. Před polovinou souboje dostali Berani další možnost v podobě vyloučení Romana Přikryla a tentokrát byli ke stažení ztráty opravdu blízko. Jakub Šlahař se dostal k puku úplně osamocen před Čiliakem, ten však svůj tým podržel. Ve třicáté minutě začal Zlín stupňovat své tempo, což důsledkem zakázaného uvolnění donutilo Václava Prospala k sáhnutí po oddechovém času. Skvělý zákrok poté předvedl Marek Čiliak, když zlikvidoval šanci Daniela Gazdy. Zápas nabral velmi solidní tempo a ke shlédnutí bylo několik dobrých šancí na obou stranách. Do konce třetiny měly ještě oba týmy k dispozici přesilovou hru, ale skóre se ve druhé třetině nakonec neměnilo.

Poslední dvacetiminutovku začali hráči Motoru dobíhající přesilovou hrou ještě z druhé třetiny. Zlín odhodlaný zvrátit aktuální nepříznivý výsledek však tuto hrozbu přečkal a zdálo se, že se pokusí Motoru dnešní utkání ještě pořádně znepříjemnit. Ve čtyřicáté čtvrté minutě se však stal přesný opak. Druhou branku v utkání si připsal Albert Michnáč, který po krásné akci a přihrávce Davida Gilberta pouze nasměroval puk do branky. Domácí se však nevzdali a o dvě minuty později si vykoledovali faul, který následně dokázal potrestat střelou z levého kruhu Jakub Herman a připravil tak Marka Čiliaka o čisté konto. Gól Berany ještě více nakopl a stali se aktivnějším mužstvem na ledě. Své štěstí zkoušel Dalibor Řezníček, ale jeho pokus za zády českobudějovického gólmana neskončil. Kapitán domácích, David Nosek, pět minut před koncem zlomil hůl a mohli z toho těžit hráči Motoru, ovšem jejich snaha neskončila naštěstí pro domácí gólem. Hned na to si Robert Svoboda vyžádal oddechový čas a tři minuty před koncem se rozhodl odvolat Daniela Hufa. Risk se šesti muži v útočném pásmu se necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem vyplatil. Pavel Sedláček dokázal najít mezírku mezi betony Marka Čiliaka a rozdíl již činil pouze jeden gól. Zlín ihned poté opět v útočném pásmu obstřeloval defenzivu Motoru ze všech stran. Hosté však většinu pokusů dokázali zblokovat. Horko ještě mohlo být v samém závěru, kdy vyčerpaný Martin Beránek se pokusil vyhodit puk v leže, ten ovšem skončil až v hledišti. V té chvíli zbývaly na časovém ukazateli odehrát čtyři sekundy. Naštěstí pro Jihočechy se Zlínští k šanci nedostali a Motor tak může slavit druhé vítězství v nejvyšší soutěži.

PSG Berani Zlín – Madeta Motor Č. Budějovice 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 47. Herman (Svoboda, Řezníček), 59. P. Sedláček (Václavek, Nosek) – 2. Gilbert (Pýcha, Raška I), 3. Michnáč (Raška I, Plášil), 44. Michnáč (Gilbert, Raška). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hynek, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 0. Střely na branku: 22:29. Zblokované střely: 20:9. Hity: 9:8. Vhazování: 24:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Zlín: Huf – Řezníček, Nosek, Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Herman, Svoboda – J. Ondráček, Karafiát, Kubiš – Poletín, P. Sedláček, Václavek.

Motor: Čiliak – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška, Gilbert – Jonák, D. Voženílek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky FC Fastav Zlín, Madeta Motor České Budějovice, Marek Čiliak, Adam Raška, David Gilbert, Albert Michnáč, Budvar aréna, Jiří Patera, David Nosek, Dalibor Řezníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor oplatil porážku Zlínu a slaví druhou výhru v extralize  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.