Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Schillerová otočila, živnostníci budou moci čerpat i Antivirus. Změnu žádala opozice

Autor: ČTK - 
27. listopadu 2020
20:07

Živnostníci s nárokem na takzvaný kompenzační bonus budou moci dostávat peníze i z programu Antivirus, uvedlo v pátek ministerstvo financí. Ministerstvo chce upravit zákon tak, aby souběžné čerpání bylo možné také zpětně pro již skončená podzimní bonusová období. Ministerstvo financí to dnes uvedlo na Twitteru. Zákon nyní umožňuje současné pobírání těchto příspěvků pouze společníkům malých společností s ručením omezeným.

To, aby drobní podnikatelé mohli čerpat vedle takzvaného kompenzačního bonusu 500 korun denně za omezení svého podnikání kvůli koronavirové krizi také podpory z programu Antivirus, žádá část opozičních poslanců. Ve Sněmovně se k záležitosti sešly dvě předlohy. Jednu podali poslanci SPD, druhou skupina zákonodárců KDU-ČSL, TOP 09, STAN, ODS a Pirátů. Podle nich si osoba samostatně výdělečně činná, která je zároveň zaměstnavatelem, nyní musí zvolit, zda požádá o podporu pro zaměstnance, nebo pro sebe a svou rodinu. Rozpočtové dopady odhadli předkladatelé obou novel zhruba na 300 milionů korun.

Programy Antivirus jsou dva. V prvním stát proplácí celou mzdu s odvody do 50 000 korun v provozech, které vláda nařídila zavřít. Hradí také 80 procent náhrady pro pracovníky v karanténě do 39 000 korun superhrubé mzdy. V druhém mohou firmy získat příspěvek, který dorovnává 60 procent náhrady do 29 000 korun superhrubé mzdy při omezení výroby a služeb kvůli výpadku poptávky, surovin či personálu.

Video  „Letos raději bez Mikuláše.“ Havlíček v Blesku o rozvolňování: Otevřou obchody v pondělí?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený, Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Michal Snobl ( 27. listopadu 2020 23:45 )

Schillerova ty už nevymýšlej nic.
Ty si vem počítadlo a cvrnkej na něm kuličky. Taková jalová kr-vka jako jsi ty se jen tak nevidí.

borka30 ( 27. listopadu 2020 23:02 )

Nebylo by rozumnější umožnit řemeslníkům, aby mohli pracovat a sami vydělávat? Vy raději jim odklepnete almužny, které pak budou naše děti, vnuci, splácet.

Jana JJ ( 27. listopadu 2020 21:41 )

A už je to tady, co bylo zřejmé na první pohled, že např. souběh antiviru A,B,A+ a bonusu 509,- žádný souběh není.
Amatéři ..fakt, hrutat co za paskvily z nich lezou.
Dělat v téhle době daně a mzdy je fakt křest ohněm

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa