"Vnímáme, že pokračující nedohoda o podobě krajské vlády může postupně omezovat a komplikovat fungování Karlovarského kraje. V této souvislosti jsme partnerům nabídli následující kompromisní řešení.

Akceptujeme požadavek na dvě místa v krajské radě, v tom se náš postoj nemění. Stále jsme také přesvědčeni, že "21" má mít právo nominovat osobnost na pozici hejtmana. Navrhujeme proto, aby se hejtmankou Karlovarského kraje stala Oľga Haláková (KDU-ČSL) jako široce respektovaná osobnost s mnohaletou zkušeností z obecní i krajské samosprávy. Oľga Haláková je z našeho pohledu široce fundovaný, konsenzuální člověk, se kterým máme také letitou a velmi pozitivní  praktickou zkušenost ze vzájemné spolupráce v uplynulém volebním období," uvedl za STAN Petr Kulhánek. 

Doplnil, že jednadvacítka věří, že  navržené řešení bude pozitivně přijato, protože zcela naplňuje vznesený požadavek partnera K5 na zastoupení v koalici, když hejtmankou se stane zástupkyně koalice ODS/KDU-ČSL. "Navíc tak Karlovarský kraj získává do svého čela reprezentativní osobnost, která může krajskou scénu zklidnit, kultivovat a sjednocovat napříč politickým spektrem. Z našeho pohledu tak nic nebrání rychlému vzniku koalice 26 zastupitelů," doplnil Kulhánek.

ODS a lidovci chtějí nominovat vlastního kandidáta

Klub pro Karlovarský kraj K5 oceňuje vstřícný krok bloku „21“ na návrh hejtmana z K5.  "Jedná se o významný krok k odblokování povolení patové situace, zároveň vnímáme preference na osobu obsazení pozice hejtmana," uvedl regionální manažer ODS Tomáš Grosser. 

Nicméně koalice ODS a lidovců trvá na tom, že kandidáta na post hejtmana budou nominovat oni, tedy Klub pro Karlovarský kraj K5. "V současné chvíli je nezbytné, aby se v této věci vyjádřily interní orgány ODS a KDU-ČSL, konkrétního kandidátka Klub pro Karlovarský kraj K5 představí ve čtvrtek," doplnil Grosser. 

Vánoční razítko
Na razítku vánoční pošty bude Ježíšek s kometami