×

Další video: Etický panel Wilsonky! Zítra je Velký Pávek!

Countdown
Zrušit
×

„Unii řídí nikým nevolená Evropská komise. Polistopadové vlády akorát rozvrátily velké podniky.“ – říká Jan Foldyna

Co považuje podle podnikatele, komunistického politika a místostarosty města Dašice Jana Foldyny KSČM za největší lži polistopadových vlád, které aktuálně kritizuje? Proč komunisté tolerují vládu, která podle stranických špiček není schopná řešit sociální a hospodářské problémy společnosti? Je rouška symbolem nesvobody, anebo rozumnou ochranou před covidem? A lze zachránit klesající preference levicových stran?

Na otázku, co říká tomu, že EU chce podmiňovat čerpání eurofondů centrálními kontrolami Evropské komise v jednotlivých státech, nejprve Jan Foldyna odpovídá slovy: „Já si myslím, že je to další krok, který svědčí o tom, jak Evropská unie funguje. Bohužel ji neřídí europoslanci, tedy volení zástupci jednotlivých států, ale Evropská komise – nikým nevolený orgán.“

Jak se dívá na to, že vláda, kterou KSČM podporuje, na rozdíl od Maďarska a Polska neprotestuje? „Tak České republiky se v podstatě tohle opatření nedotýká, takže chápu, že se vůči tomu nevyjadřuje, ale podle mne by měla podpořit jak Polsko, tak Maďarsko v jejich úsilí.“ – konstatuje Jan Foldyna.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

A jaké jsou podle KSČM největší lži polistopadových vlád, které nyní ostře kritizuje? „Hned po listopadu se začalo tvrdit, že za několik desetiletí doženeme vyspělé ekonomiky západních států, což samozřejmě byly jenom sliby. Pochopitelně z hlediska ekonomického si naopak myslím, že to byl rozvrat naší ekonomiky, zejména našich velkých závodů. Problémem bylo zrušení vojenské výroby. Žádná vláda nenaplnila svá předsevzetí, že se budou stavět nové byty a podobně.“ – dodává Jan Foldyna.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

jan-foldynakscmdasicemistostarostaeuevropska-komisepolskomadarskorouskacovid-19eurofondycentralni-kontroly-ekpolistopadove-vladypolitikajb-talk
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.