Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hromady lidí na utajeném večírku v centru Prahy: Policie vtrhla do klubu s beranidlem

Hromady lidí na utajeném večírku v centru Prahy: Policie vtrhla do klubu s beranidlem
Zdroj: CNN Prima News
+ Dalších 5 fotografií
porušení nařízení
S porušováním zákazů a nařízení se teď zřejmě roztrhl pytel. Tentokrát však nešlo o otevřenou hospodu, ale rovnou o celý klub. Přes sto mladých lidí dorazilo v pátek večer do tajně otevřeného klubu v Anenské ulici v Praze, aby se účastnili nelegálně pořádaného večírku. A protože se nemohli policisté dostat dovnitř normální cestou, museli použít beranidlo. A bylo po party.

Měsíce jsou zavedena různá opatření kvůli koronaviru, mezi ně patří například to, že se nesmí scházet víc lidí, než je povoleno. Do klubu v Anenské ulici v Praze dorazilo mladých lidí dokonce více než sto, což velmi výrazně přesahuje povolený počet. A mladí přišli do klubu, aby pařili až do rána.

Důmyslné svolávání lidí na tajnou párty

Večírek měl začít po 22. hodině a skončit až kolem 4. ráno, což navíc porušuje vládou nařízený zákaz vycházení. Účastníci mejdanu se na všem domlouvali v uzavřené skupině na Instagramu, věděli o tom prý už měsíc dopředu. Když dorazili na místo, stačilo jen říct předem domluvené heslo a dostali i identifikační pásky. Některým mladým nebylo ani 18 let a jednalo se převážně o cizince. Pověření jedinci chodili před začátkem večírku po ulici a oslovovali různé lidi. Kdo znal heslo v angličtině, mohl se odebrat do baru. Do klubu dorazilo na 120 lidí.

Policisté se připravovali už déle

Mejdan však přerušila policie kolem půlnoci, která podle CNN Prima News o podobných akcích věděla už delší čas. A nedorazili jen tak v 15 lidech jako do restaurace Šeberák, kterou se majitel Jakub Olbert rozhodl otevřít i přes vládní nařízení. Do klubu dorazili kromě hlídky i policisté z kriminálky, těžkooděnci a také cizinecká policie. Přijeli ve speciálním voze na ztotožňování osob. V rámci prevence přivolali také dvě sanitky. Provozovatel však nehodlal nikoho pustit dovnitř.

Aby se policisté dostali do klubu, museli použít beranidlo. Hned poté začali vyvádět mladé lidi ven po skupinkách. Někoho pustili hned poté, co ověřili jeho totožnost, jiní skončili dokonce v poutech, desítky z nich si odvezli na služebnu. Jedna žena skončila v rukou záchranářů. Kromě účastníků, kteří budou muset zaplatit pokuty v řádu tisíců, budou mít co vysvětlovat ještě pořadatelé. Těm hrozí pokuty v milionech.

"Jelikož byl podnik zavřený a na výzvy nikdo nereagoval, musel být do něj proveden násilný vstup," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. "Když se policisté dostali do sklepních prostor, tak zjistili, že se tam nachází 119 lidí, kteří se tam účastní jakési nelegální party," uvedl Daněk. Podle něj se jednalo o 102 cizinců a 17 Čechů.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy