Policisté ukončili tajnou párty v centru Prahy. Do klubu je nechtěli pustit, museli použít beranidlo

Policie v noci na sobotu zasahovala v klubu v Anenské ulici v centru Prahy. Otevřel navzdory nařízení vlády kvůli koronaviru. Informoval o tom server Blesk.cz. Podle policejního mluvčího Jana Daňka bylo na místě 119 mladých lidí, většinou cizinců. Účastníci se o akci dozvěděli přes uzavřenou skupinu na sociální síti.

Praha (Aktualizováno: 10:58 28. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

„Když se policisté dostali do sklepních prostor, tak zjistili, že se tam nachází 119 lidí,“ informoval policejní mluvčí. Ilustrační foto | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

Vstup do prostor byl na heslo. Server TN.cz uvedl, že párty začala v pátek po 22.00 a měla trvat do sobotních 4.00.

Kolem půlnoci ale na místo přijela policie a provoz klubu ukončila.

Blesk uvedl, že provozovatel nechtěl policisty do klubu v Anenské pustit, proto použili beranidlo, hák a hydraulický rozpínák zárubní. „Jelikož byl podnik zavřený a na výzvy nikdo nereagoval, musel být do něj proveden násilný vstup,“ okomentoval situaci Daněk.

„Když se policisté dostali do sklepních prostor, tak zjistili, že se tam nachází 119 lidí, kteří se tam účastní jakési nelegální párty,“ pokračoval Daněk s tím, že šlo o 102 cizinců a 17 Čechů.

Policie zadržela osm organizátorů a odvezla je na služebnu, aby své jednání vysvětlili. „Okolnostmi případu se zabýváme a je předpoklad, že věc bude řešena oznámením správnímu orgánu,“ napsal mluvčí.

Prohlídka všech účastníků

Podle informací Blesku na místo zásahu dorazily také dva sanitní vozy a velkokapacitní vůz Atego. Zprávu následně potvrdili záchranáři na svém twitterovém profilu.

V ulici Anenská jsme včera po půlnoci spolu s @Policie ČR zasahovali u nelegálně pořádané párty. Na místo vyjely 2 posádky RZP, IP a Atego. Zkontrolovali jsme spolu s policií všechny 119 osob,pouze jednu ženu 22let jsme následně transportovali do NNB na INT (intoxikace alkoholem).

09:02 – 28. 11. 2020

2 53

Jedna ze zahraničních účastnic Blesku řekla, že nešlo o jediný nelegální večírek. „Věděli jsme o tom asi měsíc. Ale nechci to specifikovat,“ uvedla. Studentka francouzské národnosti také připustila, že se v podniku pilo velké množství alkoholu, nevyloučila ani užívání drog.

V pátek přibylo v Česku 4458 potvrzených případů s koronavirem. PES se drží na 57 bodech

Číst článek

Restaurace Šeberák

Restaurace, hudební i taneční kluby a další podobná zařízení musejí mít zavřeno v důsledku nařízení kabinetu v rámci opatření proti šíření koronaviru. Restaurace mohou provozovat výdejní okénka, ovšem jen do 23.00, kdy také začíná platit zákaz vycházení.

V pátek navzdory zákazu otevřela restaurace Šeberák v pražských Kunraticích, majitel uvedl, že tím chtěl vyjádřit nesouhlas s podle něj chybným postojem vlády vůči podnikatelům. Na konci října odhalila městská policie restauraci otevřenou přes vládní zákaz v Pardubicích na sídlišti Dukla. Strážníci ve spolupráci se státní policií v hospodě zjistili osm lidí. Před okolím byla restaurace maskovaná, například okna měla zatemněná.

vtk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme