QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bílá nemoc bude k vidění v sobotu od 19:00 hodin na Youtube kanálu činohry

28.11.2020 11:33

Zbrusu nový projekt činohry DJKT Bílá nemoc budete mít možnost sledovat on-line už tuto sobotu 28. listopadu od 19 hodin na činoherním Youtube kanálu.

nemoc_XL

Kdo nestihne on-line přenos od 19 hodin, má možnost si následně přehrát záznam, který bude k dispozici pouze do nedělní půlnoci. "Těšit se můžete na Marka Mikuláška, Martina Stránského, Pavla Pavlovského, Michala Štěrbu, Zdeňka Hrušku, Janu Kubátovou, Janu Ondruškovou, Andreu Mohylovou, Apolenu Veldovou, Martina Zahálku ml, Vladimíra Pokorného, Libora Stacha a Zdeňka Janála," uvádí DJKT.

Karel Čapek byl a je znám jako suverenní vypravěč příběhů, dokonale dokázal vystihnout  lidskou povahu. Člověka bral jako jedince, který byl vřazený do společnosti, tudíž byl pro něj součástí vyššího celku. Karlu Čapkovi záleželo na osudu světa a ještě více ho zajímal osud našeho národa ležícího uprostřed Evropy.

"Karel Čapek byl vizionář. Mohli jste si toho povšimnout již při návštěvách představení naší inscenace R.U.R. A vizionářsky dnes působí i jeho hra Bílá nemoc. Proto jsme se rozhodli Vám ji zprostředkovat alespoň on-line formou skrze konferenční aplikaci Zoom. Můžete se tak těšit na naše nové home-office čtení/inscenaci, kterou Vám díky našemu YouTube kanálu Činohra DJKT přineseme v sobotu 28. listopadu od 19 hodin," dodalo vedení DJKT.

Karel Čapek napsal hru Bílá nemoc už v roce 1937, hlavním důvodem k jejímu napsání byl stav celého tehdejšího světa, se kterým byl Čapek nespokojený.

Můžeme najít nějakou paralelu mezi dnešním stavem společnosti, zásahem nemoci covid-19 a hrou Bílá nemoc?

Foto: DJKT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24