Hlavní obsah

Dvořák se v třetím SP dvojbobů v Siguldě zlepšil na šesté místo

Dominik Dvořák s Jakubem Noskem obsadili v třetím závodě Světového poháru dvojbobů v Siguldě šesté místo. Český pilot zaznamenal po osmé a desáté pozici z minulého víkendu na lotyšské dráze nejlepší výsledek v sezoně.

Foto: Sport.cz

Dominik Dvořák v Siguldě.

Článek

Dvořák s Noskem, kteří byli v Siguldě předloni čtvrtí, oproti předchozím závodům v obou jízdách zrychlili. Po prvním kole patřilo Čechům dokonce páté místo, v druhé jízdě se ale výrazně zlepšil jeden z německých favoritů Johannes Lochner a odsunul je o jednu příčku. V průběžném pořadí SP je Dvořák osmý.

"V rámci možností si všechno sedlo nejlíp, jak mohlo. Tento týden jsme dostali nový dvojbob přímo odtud z Lotyšska. Stihli jsme ho otestovat jen dva dny tréninku a to ještě první jízdu jsme se tam tak tak poskládali, jak se mi posunula sedačka, že nám museli druhou odkládat," uvedl Dvořák v tiskové zprávě. "Dráha byla opět rychlejší než v tréninku, ale teď jsem s tím už počítal a dokázal se s tím srovnat," dodal.

Také třetí závod v Siguldě se stal kořistí největší hvězdy Francesca Friedricha. Německý mistr světa a olympijský vítěz byl sice po první jízdě druhý za úřadujícím evropským šampionem Oskarsem Kibermanisem, pak ale zajel rekord dráhy a Lotyše na jeho domácí trati porazil o rovnou desetinu sekundy. Třetí místo osadil Švýcar Simon Friedli a navázal na dvě bronzové příčky z minulého víkendu krajana Michaela Vogta, jenž dnes skončil až osmý.

Dvoutýdenní program v Siguldě zakončí nedělní čtvrtý závod, v němž by se měl v české posádce na pozici brzdaře poprvé v letošním SP představit Jan Šindelář. V prosinci pak čekají bobisty další čtyři závody během dvou víkendů v Innsbrucku.

SP v jízdě na bobech v Siguldě (Lotyšsko):
Muži - dvojboby:
1. Friedrich, Margis (Něm.) 1:38,78 (49,47+49,31)
2. Kibermanis, Miknis (Lot.) -0,10 (49,45+49,43)
3. Friedli, Jones (Švýc.) -0,42 (49,57+49,63)
...6. Dvořák, Nosek (ČR) -0,67 (49,70+49,75).
Průběžné pořadí SP (po 3 závodech):
1. Friedrich 675
2. Lochner 604
3. Hafer (oba Něm.) 576
...8. Dvořák 480.

Reklama