Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední prezidentská dovolená: Trump jen s dospělými dětmi. Kam zmizela Melania s Barronem?

Autor: Darina Jíchová - 
28. listopadu 2020
17:44

Dosluhující prezident Spojených států Donald Trump se o víkendu vydal do letního sídla amerických prezidentů Camp David, čekaly tam na něj všechny jeho dospělé děti: Donald mladší, Ivanka, Eric a Tiffany i s partnery, s prezidentem oslaví Den díkůvzdání. Z Bílého domu odlétal prezident sám, je otázkou, zda se k rodině připojí i první dáma Melania Trumpová a prezidentův nejmladší syn Barron, uvedl list Daily Mail.

Letošní Den díkůvzdání má pro Trumpa velmi hořkou příchuť, vyrovnává se totiž s porážkou, kterou od demokrata Joea Bidena utržil u prezidentských voleb. Trump stále odmítá plně svou prohru akceptovat a hledá skulinky, jak Bidenův triumf napadnout. Trump byl po celou svou prezidenturu poměrně aktivní, nyní ale jeho program zeje prázdnotou.

Na Den díkůvzdání, který v předchozích letech trávil s první dámou na jejich sídle na Floridě, zůstal v Bílém domě. Svátek si zpříjemnil golfem, na greenu se mu ale nedařilo a míčky místo do jamek létaly do jezírka. Bílý dům uvedl, že prezident svátky stráví s „nejbližší rodinou“, zprvu nebylo jasné, kdo všechno pod tento pojem spadá.

Dospělé děti prezidenta Trumpa u táboráku v Camp Davidu. Dospělé děti prezidenta Trumpa u táboráku v Camp Davidu. | Twitter Dana Scavina

Trumpovi se sešli u táboráku

Z fotky, kterou z Camp Davidu sdílel Trumpův poradce Dan Scavino, vyplývá, že jde o prezidentovy dospělé děti, a to včetně Donalda mladšího, který v posledním týdnu bojoval s koronavirem. Trumpův nejstarší potomek se ale pochlubil tím, že nejenže už není infekční, ale už koronavirus ani nemá. Na snímku Trumpovi sedí kolem ohniště, Jared Kushner objímá manželku Ivanku Trumpovou, Lara Trumpová se usadila na klínu svého manžela Erica Trumpa, Donalda mladšího doprovodila přítelkyně Kimberly Guilfoyleová a Tiffany Trumpovou její partner Michael Boulos.

Camp David se nachází necelých 100 kilometrů od Bílého domu, na rozdíl od tradičního prezidentského sídla se nachází v ústraní a už několik desítek let lídrům USA nabízí nerušené útočiště. Letní sídlem se Camp David stal v roce 1942 za vlády prezidenta Franklina D. Roosevelta, název Camp David ale přišel v roce 1953, prezident Dwight D. Eisenhower překřtil sídlo na Camp David na počest svého otce a vnuka, oba se jmenovali David.

Trump řádí na twitteru

I když Camp David má golfové hřiště, prezident Trump sem tolik nejezdí, místo toho využívá své vlastní sídlo Mar-a-Lago na Floridě. Sváteční dobu tráví Trump převážně na twitteru, kde útočí na své odpůrce, nemine den, aby nepoznamenal, že volby byly „zmanipulované“. Twitter nespočet jeho příspěvků, prezident je schopný za den napsat více než 20 tweetů, označil za sporné.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí  - Reuters
Video se připravuje ...

kamcerka ( 2. prosince 2020 19:51 )

To je psycho rodina, stačí se podívat na oči Melanie a na Barona, fakt divní.

slafa ( 29. listopadu 2020 18:35 )

Dalsi 4 roky ma jiste,kdy tyhle levicove zpravodajci zacnou psat pravdu, http­s://y­outu­.be/x3­cw1u­GooB0

Zobrazit celou diskusi