Nejlepší českou běžkyní na lyžích byla na desítce ve finské Ruce na SP Kateřina Razýmová

Otevírací víkend Světového poháru v běžeckém lyžování pokračoval distančními závody. V sobotu 28. listopadu 2020 se jako první postavily na start ženy, mezi nimiž nechyběla ani pětice českých reprezentantek. Nejlépe si z nich vedla Kateřina Razýmová, která obsadila 27. místo. Zvítězila Norka Therese Johaugová.

V minulém roce si v Ruce připsala Kateřina Razýmová fantastický výsledek, když až do poslední chvíle bojovala o medaili a nakonec zazářila fantastickým 5. místem. Také proto na ni byla letos upřena velká pozornost.

Letos odstartovala do závodu pomaleji, postupně se ale výsledkovou listinou posouvala vzhůru. Po třech kilometrech byla sedmadvacátá, po šesti kilometrech atakovala druhou desítku. V poslední třetině závodu ale na náročné trati opět pár pozic ztratila. Cílovou branou na liduprázdném stadionu v Kuusamu proběhla s výsledným časem 26.35,3, který znamenal 27. místo a ztrátu na 1:33,9 na vítěznou Norku Therese Johaugovou.

Kateřina Janatová se od startu pohybovala v šesté desítce výsledkové listiny. V zasněžené skandinávské krajině si nakonec doběhla pro 55. příčku se ztrátou 2:55,3 na nejrychlejší čas závodu.

Jako první z Češek vlétla na trať v Ruce Petra Nováková, která šla na do závodu s číslem 3. Od prvních mezičasů se pohybovala v sedmé desítce průběžných výsledkových listin, kde spolu s ní byly také další české reprezentantky – Tereza Beranová a Petra Hynčicová. Petra Nováková si nakonec připsala 61. pozici, Petra Hynčicová dokončila čtyři příčky za ní a Tereza Beranová figuruje ve výsledkové listině na 72. příčce.

Jak říkám...



„S výsledkem určitě nemůžu být spokojen, doufal jsem, že se budeme pohybovat výš. Nejde ale dělat velké závěry na základě jednoho závodu, podrobné hodnocení budeme dělat až po první periodě. Každopádně nic nevzdáváme, teď už se soustředíme na zítřek, protože i ve stíhačce se budou body počítat za výsledný čas. Věříme, že se Katka Razýmová dokáže prodrat o pár příček výš a také pro holky, které jsou nyní vzadu, to může být bodově zajímavé,“ řekl Jan Franc, trenér ženského reprezentačního týmu.

V neděli 29. listopadu 2020 se ženy postaví na tratě v Kuusamu znovu. Jejich stíhačka na 10 kilometrů volně začíná v 11:50 hodin, muži se na patnáctikilometrovou trať vydají o hodinu později. Oba závody bude přímým přenosem vysílat ČT Sport.




Ruka 28. listopadu 2020



Světový pohár v běhu na lyžích


Ženy, 10 klasicky: 1. Therese Johaugová (Norsko) 25:01, 2. Frida Karlssonová (Švédsko) +22, 3. Ebba Anderssonová (Švédsko) +26 … 27. Kateřina Razýmová +1:33, 55. Kateřina Janatová +2:55, 61. Petra Nováková +3:11, 65. Petra Hynčicová +3:47, 72. Tereza Beranová +4:27

(mv, SportovníListy.cz, czech-skiandsnowboard.com, foto: czech-skiandsnowboard.com)

Velká pokuta pro český hokej

21.4.2024 09:00:00

V rámci ochrany životního prostředí a dodržování pravidel udržitelnosti byla Asociaci extraligových klubů udělena pokuta ve výši 10 milionů korun. Toto rozhodnutí přišlo po anonymním podnětu a nás...