Outer Wilds – recenze hry

Tuto hru byste rozhodně neměli minout. Vyšla minulý rok a nyní ji můžete na Steamu pořídit se slevou 33 %. A co se jedná? Outer Wilds je explorativní adventura, která vás zaručeně pohltí. Budete hrát za čtyřokého mimozemšťana, jehož galaxie je na prahu zkázy. Slunce tu má totiž na kahánku a brzy se zhroutí. Máte přesně 22 minut na to, než zmizíte vy i celý váš svět. Že to nevypadá na dlouhé hraní? Omyl.

Outer Wilds recenze

Herní prostředí je krásné a budete se těšit, až ho prozkoumáte. Projdete tutoriálem, pokecáte s pár postavami a hurá na průzkum! Na ten vyrazíte ve své dost netradiční vesmírné lodi. No spíše vozítku. Jak sami uvidíte, technologie je tu trochu jiná, než bývá ve hrách z vesmíru zvykem. Jak se budete nořit do objevování světa budete chtít víc a víc, najednou to přijde – slunce vybouchne. A vy…se vrátíte o 22 minut zpět. Vítejte v časové smyčce.

Outer Wilds

Důvod, proč se budete vracet stále na začátek, vám samozřejmě neprozradím. Nemusíte se ale bát, vaše postava si bude vše pamatovat. Nezačínáte tedy zase od nuly a můžete pokračovat tam, kde jste přestali. Váš cíl je jasný – odhalit, proč za chvíli zemřete.

Při luštění téhle záhady budete cestovat z planety na planetu, poznávat další mimozemšťany a lámat si hlavu nad tím, jak z téhle lapálie vyváznout. Připravte se na to, že nebude úplně jednoduché všechno rozlousknout na první dobrou. Doporučuji číst deník, poslouchat postavy a zapojit Sherlockovu deduktivní metodu. Postupně se před vámi budou otevírat další a další možnosti, jak v příběhu pokračovat. A nebojte se riskovat, však jste v časové smyčce!

Outer Wilds 2

S čím jsem měla trošku problém, bylo pilotování. Ale i to můžete lehce vyřešit a zapnout autopilota. Hra vás velmi brzo pohltí a vy se vžijete do role průzkumníka, před kterým se rozprostírá celý širý vesmír a na jehož bedrech spočívá důležitý úkol, zachránit sebe i svět.

Zkuste i další hry:

Už jste četli?