Metro opět posílí

Pražská MHD postupně reaguje na mírné uvolňování protiepidemických opatření. Od pondělí 30. listopadu posílí metro během dne, poslední spoje odjedou z konečných až ve 22:15.

K dosavadním posledním spojům metra z konečných cca ve 22:00 s návazností posledních denních tramvají a autobusů bude na všechny linky metra přidán poslední spoj s odjezdem z konečných cca ve 22:15. Provoz tramvají, autobusů i vlaků zatím zůstává beze změny. S nadcházejícím adventem je však Praha připravena reagovat na případný nárůst počtu cestujících.

Od pondělí 30. 11. 2020 bude metro opět jezdit podle jízdních řádů jako v září, tj. před vyhlášením podzimního nouzového stavu. Intervaly se ve špičkách zkrátí na všech linkách metra. Na lince A o 30-45 sekund (na 180-210 s), na lince B o 20-30 sekund (na 160-180 s) a na lince C o 10-20 sekund (na 130-155 s). Pro zlepšení dostupnosti Pražanů bydlících v okolí stanic metra budou oproti současnému stavu přidány nové poslední spoje metra s odjezdy z konečných stanic cca ve 22:15. Na tyto dodatečné spoje metra však nebudou navazovat poslední spoje denních linek tramvají a autobusů, u kterých zůstávají v platnosti stávající jízdní řády s ukončením provozu cca ve 22:30. Zároveň bude stejně jako nyní fungovat již od cca 22:00 noční povrchová doprava. Veškeré změny rozsahu dopravní obslužnosti včetně této jsou i nadále průběžně konzultovány s Hygienickou stanici hlavního města Prahy.

Aktuální druhá vlna pandemie koronaviru se obdobně jako ta jarní velmi tvrdě podepsala na počtu cestujících, kteří každý den využívají veřejnou dopravu. V současné době cestuje veřejnou dopravu v Praze jen necelých 40 % cestujících ve srovnání s listopadem loňského roku. Praha však omezila v této situaci spoje jen minimálně, stále jezdí cca 80 % všech spojů v metru a na tramvajových linkách, u autobusů více než 80 %. V rámci posílení provozu metra od 30. 11. 2020 bude celkově pražská MHD omezena jen cca o 10-15 %, což znamená, že bude stále nabízet minimálně dvakrát více kapacity, než by odpovídalo aktuální poptávce.

27. 11. 2020; TZ: ROPID

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Labutě v nesnázích

Zachráněné labutě, vodní léčebna/Lesy hl. m. Prahy

Od začátku roku jsme pomohli už 13 labutím.

Praha umístí na vodárenské objekty fotovoltaické elektrárny

Foto: fotovoltaika/PVK

Na patnácti vodárenských objektech po celém území hlavního města a v Káraném se letos objeví fotovoltaické elektrárny.

Na Trojce proběhl 47. ročník biatlonového závodu Žižkovská stuha

Foto: biatlon/ ÚMČ Praha 3

Dne 21. dubna 2024 se v malebném prostředí Parku Parukářka a na střelnici Kapslovna uskutečnil již 47. ročník tradičního...

Pražské školy z pohledu pražských hygieniků

Foto: HSHMP

Hygienická služba Hlavního města Prahy provedla v období prvního čtvrtletí 2024 v rámci výkonu státního zdravotního...

reklama
reklama
reklama