“Organizace pro pomoc uprchlíkům požaduje po Ministerstvu vnitra, které jim ročně posílá miliony, dalších 360 000 Kč za nemajetkovou újmu pro nelegální migranty.

 

Pamatujete, jak v lednu policie zadržela v Ústí nad Orlicí 5 Afghánců bez dokladů a poslala je do centra pro uprchlíky? Byli to ti, co o sobě tvrdili, že jsou děti, aby se pak při lékařské prohlídce zjistilo, že jim je nejméně 27 let. Tak po těch se už dávno slehla zem, ti uprchli nejspíš někam do Německa, kam od začátku mířili.

❗️Ale Ministerstvo vnitra bude muset možná dvěma z nich zaplatit po 180 000 Kč za nemajetkovou újmu. Žádost o odškodnění podala politická neziskovka s názvem Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU).

‼️OPU je politická neziskovka vedená Martinem Rozumkem, který posledních 18 let nedělá nic jiného, než že se do České republiky zoufale snaží importovat nějaké uprchlíky. Dostává prostor ve všech spřátelených médiích, jako je DeníkN, Deník Referendum, Respekt apod., kde se nechal několikrát slyšet, že útoků na migranty bude přibývat (ano, na migranty, čtete dobře), že Německo zvládlo uprchlickou krizi dobře, a byl by nejraději, kdyby Řecko přestalo bránit své hranice před návalem uprchlíků, v mužích, kteří mnohdy vypadají dospěleji než on sám, vidí děti, prohlašuje o sobě, že je hrdý sluníčkář, a tvrdí, že náš strach z uprchlíků je iracionální...

⁉️ A nyní by rád, aby dva dospělí nelegální migranti dostali od českého Ministerstva vnitra celkem 360 000 Kč za újmu, kterou utrpěli při nelegálním překračování naší země?!?

? Když se podíváme na výroční zprávu této organizace za rok 2019, dozvíme se, že loni jim nejvíce přispěl Azylový migrační a integrační fond, a to částkou více než 15 milionů korun. To, co se většina už nedozví ale je, že EU hradí jen 75 % prostředků, zbytek musí spolufinancovat někdo jiný. A kdo mimo jiné spolufinancoval tento špás panu Rozumkovi a dalším asi 45 lidem, které tato politická neziskovka živí? Ministerstvo vnitra. Jen v rámci tohoto fondu jim Ministerstvo poslalo už 10 374 028 Kč. S ohledem na miliony, které jim Hamáček každoročně posílá, je tedy nějakých 360 000 korun ve světle všech okolností v podstatě směšnou částkou, jejich bezpáteřnost však už nemohla být ilustrována lépe než na této situaci. Nezahálí ale ani Ministerstvo práce a sociálních věcí. Paní Maláčová loni přispěla částkou přesahující 2 miliony korun a peníze na uprchlíky posílaly i kraje. Jihomoravský a Plzeňský kraj této neziskovce poslal také více než 2 miliony korun. Ani Praha není pozadu, například tady na Praze 14 se musí mít obyvatele moc a moc dobře, protože TOP09 věnovala této politické neziskovce téměř 300 000 Kč. U Topky se ale taky není co divit, jejich vřelý vztah k migrantům a uprchlíkům je všem důvěrně známý.

? Když to vezmeme kolem a kolem, Organizace pro pomoc uprchlíkům dostala od České republiky od roku 2014 zatím 161 748 460,90 Kč jen z českých ministerstev, peníze od krajů a měst do toho započteny nejsou.

Vrátím se ale zpátky k jejich loňské výroční zprávě. Jejich loňské příjmy činily více než 34 milionů korun. Z toho na své vlastní platy a cestovné spotřebovali z těchto 34 více než 26 milionů korun. A to, co za tyto peníze dokázali, nebyla ochrana našich hranic ani zvýšení bezpečnosti naší země. Ne!

To, co za tyto miliony předvedli, je požadavek zaplatit třicetiletým zdravým uprchlíkům 360 000 Kč za nemajetkovou újmu, kterou jim český stát způsobil.”

A o tom (a nejen o tom) to všechno je...

A přesně proto bude Trikolóra prosazovat, aby přesně tyto typy neziskovek NEBYLY financovány z veřejných rozpočtů a našich daní.

 Natálie Vachatová