Bastardi 4: Nový film s romskou tématikou si Zdeněk Godla ze seriálu Most! ani řada dalších známých herců nenechala ujít

Bastardi 4: Nový film s romskou tématikou si Zdeněk Godla ze seriálu Most! ani řada dalších známých herců nenechala ujít
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový film Tomáše Magnuska začne příští rok s natáčením. Čtvrtý díl Bastardů prý bude odlišný, a navíc překvapí hvězdným hereckým obsazením. Nováčkem zde bude i stále oblíbenější Zdeněk Godla, známý především z komediálního seriálu Most! Ten si zahraje jednu z hlavních rolí. Co o filmu zatím víme?

Co a koho čekat?

O ději toho zatím tvůrci moc prozradit nechtějí, a tak víme jen to, že se od minulých dílů bude dost lišit. Nejvíce se prý přiblíží tomu prvnímu. Už tolik nepůjde o drama a dočkáme se spíše komediálního naladění. Nebude však chybět drsnější ani sarkastický humor, jak z romského, tak českého prostředí.

Překvapí také pečlivě vybrané herecké obsazení v čele se Zdeňkem Godlou a samotným režisérem Tomášem Magnuskem.

Zdeněk Godla se pomalu stává velkou českou celebritou. Za sebou má kromě role popeláře Franty z Mostu! i několik známých filmů jako Štěstí je krásná věc nebo Případ mrtvého nebožtíka. Vidět jste ho mohli také v Ordinaci v růžové zahradě

Oba hlavní herci jsou ze vzájemné spolupráce na novém filmu nadšení.

„Jsem moc rád, že Zdeněk roli přijal. A už teď jsem si v takovém malém seriálu s mladou skvělou partičkou, který jsme točili, s názvem Škola mého života, ověřil, že on funguje skvěle! Je připravenej, férovej, pozornej. Moc se na spolupráci s ním, nejenom co by režisér, ale jako jeho parťák, protože budeme spolu hrát dvě hlavní role, těším,“ řekl o svém kolegovi režisér, herec a autor scénáře Tomáš Magnusek.

„Jsem za to moc rád. S Tomášem jsme si skvěle sedli a rozumíme si. On dává herci prostor, což je důležité! Na nic si nehraje, a ještě je s ním i velká legrace,“ prozradil zase Zdeněk Godla.

Mezi dalšími herci se objeví velká část původních romských herců z minulých filmů, ale také několik známých hereckých jmen. V minulých dílech jste mohli vidět napříkad Jana Třísku, Ladislava Potměšila, Janu Šulcovou, Blanku Bohdanovou, Jana Šťastného, Sašu Rašilova, Jana Přeučila nebo Jaroslavu Obermaierovou. Někteří z nich se ke svým rolím také vrátí. 

Čeká nás ale ještě jedno velké překvapení. Ve filmu by se totiž měla objevit i světová herecká hvězda. Jméno se však dozvíme až později, po tom, co tvůrci doladí všechny podmínky.

Magnusek se kvůli filmům musel vypořádat s rasistickými narážkami

Tomáš Magnusek pro námět filmů čerpal ze svých vlastních zkušeností. Přesto byl některými nespokojenými diváky označován za rasistu. Přitom má s romskou komunitou odjakživa velmi přátelské vztahy. 

Režisér a scénárista si z toho tedy moc nedělal a vyjádřil se k tématu s nadhledem.

"Všem, kteří mě označovali za ´rasistu´, bych rád vzkázal: Jsem ukázkový rasista, který má doma manželku, jenž je původem "poloromka"...," dodává Magnusek.

Natáčet se začne na začátku roku 2021 a do kin by film měl dorazit pravděpodobně příští zimu.