Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

AC Milán drží náskok, Juventusu to bez Ronalda nejde a Neapol vyhrála pro Maradonu

Místo bitvy o druhé místo v tabulce italské ligy fotbalisté Interu Milán v úvodním zápase 9. kola nenechali nic náhodě a zvítězili na stadionu Sassuola 3:0. Oba týmy ztrácejí pět bodů na vedoucí AC Milán, který bez zraněného Ibrahimovice porazil Fiorentinu 2:0. Juventus je pátý, když nechal odpočívat Cristiana Ronalda a jen remizoval 1:1 na stadionu Beneventa. Verona, za niž odehrál celý zápas záložník Antonín Barák, vyhrála v Bergamu 2:0. Lazio po šesti letech podlehlo 1:3 Udine. Na páté místo se o skóre posunula Neapol, která uctila památku zesnulé klubové legendy Diega Maradony nejen potleskem v 10. minutě, ale i výhrou 4:0 nad AS Řím.

Alexis Sánchez z Interu Milán dává gól Sassuolu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de

Hrdinou AC Milán, kterému scházel zraněný kanonýr Zlatan Ibrahimovic, byl Franck Kessié. Třiadvacetiletý záložník nejprve v 17. minutě přihrál na úvodní gól Alessia Romagnoliho, chvíli poté sám skóroval z penalty. Ve 40. minutě měl k dispozici další pokutový kop, který mu ale brankář Fiorentiny chytil. Milánští si spravili chuť po remíze s Lille v Evropské lize, v níž jsou soupeři pražské Sparty.

Trenér Juventusu Andrea Pirlo se kvůli náročnému programu způsobenému pandemií koronaviru rozhodl pětatřicetiletého Ronalda šetřit. "V týdnu měl nepatrné potíže a raději dal přednost klidu. Je přirozené, že si po reprezentační pauze odpočine. Musíme umět hrát i bez něj," řekl Pirlo pro Sky Sport Italia.

Juventus se ujal vedení v 21. minutě po trefě Álvara Moraty. V nastavení úvodního dějství však srovnal Gaetano Letizia. Navzdory další bodové ztrátě zůstávají "bianconeri" spolu s AC Milán jediným neporaženým mužstvem v Serii A.

"Před pár měsíci jsme bojovali na rozblácených hřištích Serie B a teď udržíme krok s Juventusem. Mohli jsme i dokonce vyhrát, kdybychom byli v útoku chytřejší," prohlásil domácí kouč Filippo Inzaghi.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus bez Ronalda remizoval v Beneventu, Inter zdolal Sassuolo

Neapol suverénně zvládla přímý souboj o pátou příčku. Na Maradonovu počest bylo utkání symbolicky v 10. minutě přerušeno a argentinského kanonýra, který s desítkou na dresu klub dovedl k dvěma titulům, uctil aplaus všech přítomných. Skóre poté po půlhodině hry otevřel kapitán Lorenzo Insigne, v druhém poločasu přidali další branky Fabian Ruiz, Dries Mertens a Matteo Politano.

Verona rozhodla o výhře v Bergamu ve druhé půli. Nejprve se z penalty prosadil Miguel Veloso, pojistku přidal Mattia Zaccagni. Hellas se posunul na šestou příčku, naopak Atalanta nenavázala na středeční výhru v Lize mistrů 2:0 na stadionu Liverpoolu a v Serii A ztratila body potřetí za sebou.

Inter otevřel skóre ve čtvrté minutě zásluhou Alexise Sáncheze. O deset minut později hosté zvýšili po vlastní brance Vlada Chirichese. Po hodině hry stanovil konečný výsledek Roberto Gagliardini.

Sassuolo prohrálo v ligové sezoně poprvé, zatímco tým trenéra Antonia Conteho bodoval v pátém kole po sobě. V Serii A zůstávají neporaženi jen AC Milán a mistr posledních devíti sezon Juventus Turín.

Fotbalisté Lazia Řím prohráli s Udine 1:3. Jedinou branku domácích dal z penalty nejlepší střelec minulého ročníku Ciro Immobile, který se trefil v každém z posledních šesti utkání, do kterých v dresu Lazia nastoupil. V prvním poločase se trefili Tolgay Arslan a Ignacio Pussetto, tříbrankové vedení dal hostům v 71. minutě Fernando Forestieri. Římanům se podařilo snížit až díky penaltě Immobileho, který dal za Lazio 108. ligový gól, čímž se osamostatnil na druhém místě v historické tabulce nejlepších střelců klubu.

Výsledky 9. kola:

Sassuolo - Inter Milán 0:3 (4. Sánchez, 14. vlastní Chiriches, 60. Gagliardini), Benevento - Juventus Turín 1:1 (45.+3 Letizia - 21. Morata), Bergamo - Hellas Verona 0:2 (62. Veloso z pen., 83. Zaccagni), Lazio Řím - Udine 1:3 (74. Immobile z pen. - 18. Arslan, 45.+3 Pussetto, 71. Forestieri), AC Milán - Fiorentina 2:0 (17. Romagnoli, 27. Kessié z pen.), Boloňa - Crotone 1:0 (45.+2 Soriano), Neapol - AS Řím 4:0 (30. Insigne, 64. Ruiz, 81. Mertens, 86. Politano).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články