COVID nájemné by mohlo pokračovat, připustila Schillerová. Podle Prouzy jde o klíčový úkol vlády

Obchody a služby budou moct od čtvrtka znovu otevřít své provozovny. Vláda rozhodla o tom, že se opatření proti koronaviru budou řídit podle třetího stupně Protiepidemického systému (PES). Kromě samotných podnikatelů s tím souhlasí i jejich profesní svazy a organizace. Nejen Hospodářská komora ale upozorňuje, že kvůli omezením bude pořád potřeba, aby obchody, restaurace a další služby byly nadále podpořeny vládními programy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zavřené obchody, bary, kavárny.

Obchody a restaurace uzavřené kvůli koronaviru ve čtvrtek znovu mohou otevřít. Ilustrační foto | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáše Prouzy je důležité, že obchody mohou prodávat už o druhém adventním víkendu a dohnat tak ztráty.

Podotýká ale, že je nezbytné, aby dál pokračoval kompenzační program COVID nájemné. „Myslíme si, že to je teď klíčový úkol vlády: pomoci zachránit všechny, kteří tady pracovali, roky si budovali své podnikání a teď najednou o to mají přijít,“ řekl Radiožurnálu.

‚Nová pomoc by měla být rychlá a jednoduchá.‘ Havlíček chystá balíčky pro gastronomii a dopravce

Číst článek

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) připustila, že program by mohl pokračovat. „Budeme se o tom na vládě určitě bavit a pokud ta omezení budou, tak budu pro, aby pokračoval,“ řekla Radiožurnálu.

To je v rozporu s tím, co na tiskové konferenci po nedělním mimořádném jednání vlády řekl ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Podle něj totiž po otevření provozoven (byť v omezeném režimu) program COVID nájemné skončí.

Podnikatelé mohou využít mimo jiné kompenzační programy Antivirus, Antivirus B, kompenzační bonus 500 korun na den nebo COVID kultura.

Kryštof Šimek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme