InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boroše opět srazil defekt, kytice posbírali mezi eliťáky Belgičané

Jezdec ČEZ Cyklo Teamu Tábor Michael Boroš (vpravo) v souboji s Francouzem Lucasem Dubauem. Boroše srazil defekt ve čtvrtém kole a závod dokončil až na 26. místě. , Autor: Josef Janda

Jezdec ČEZ Cyklo Teamu Tábor Michael Boroš (vpravo) v souboji s Francouzem Lucasem Dubauem. Boroše srazil defekt ve čtvrtém kole a závod dokončil až na 26. místě.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Mužský elitní závod byl v neděli 29. listopadu vrcholným představením prvního dílu Světového poháru v cyklokrosu v Táboře. Kdo čekal pestrost na stupních vítězů, ten se nedočkal. Celé pódium ovládli Belgičané, k čemuž přidali i čtvrté místo. Zvítězil možná trochu překvapivě Michael Vanthourenhout před evropským šampionem Eli Iserbytem a snad nejlepším belgickým cyklistou Woutem van Aertem. České barvy měly v nejprestižnějším závodě skromné zastoupení v podobě trojnásobného mistra republiky a posledního vítěze Toi Toi Cupu Michaela Boroše, kterému dělal společnost Daniel Mayer. Rodilý Táborák Michael Boroš a jezdec ČEZ Cyklo Teamu Tábor bohužel pro české příznivce cyklokrosu nepřekvapil a bral pouze 26. místo. Horší než čtyřiatřicátý Mayer byli už jen čtyři závodníci. Mistr republiky Emil Hekele se neúčastnil, momentálně se potýká s pozitivními dopingovými nálezy.

 

Muži Elite (38 startujících): 1. Michael Vanthourenhout 1:02:43, 2. Eli Iserbyt +0:05, 3. Wout van Aert (všichni Belgie) +0:12, ... 26. Michael Boroš +3:51, 34. Daniel Mayer +5:59.

Michael Boroš ztrácel po třech kolech už 44 sekund a jel na 20. místě, vrcholem nezdaru byl defekt ve čtvrtém kole, po kterém se propadl až do čtvrté desítky. „Stal se mi hned za depem, což mě stálo boj ve skupině o patnácté místo, na které jsem si věřil. Bojoval jsem dál, bylo to ale fyzicky i psychicky náročné. Doma v Táboře jsem se chtěl předvést v co nejlepším světle, defekt mi to ale neumožnil," smutnil Boroš, kterého potopil defekt i na letošním mistrovství Evropy.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Andy 

    Reagovat

     

    Prostě nic nového pod sluncem????

    Vloženo 30.11.2020 15:07:40

  • PR 

    Reagovat

     

    Boroš je sražený i bez defektu. Jeho výkonnost jde v porovnání s mezinárodním průměrem každoročně stále níže. Za poslední roky žádný progres, proto ho Belgáni poslali zpět tam kam patří. U nás je pouze jednooký mezi slepými.

    Vloženo 30.11.2020 10:38:43

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace