Zpravodajství Brno

Česká televize se přihlásí z Rožnova pod Radhoštěm

Pustevny, Valašsko, frgály…

Velikost textu:

Zpravodajské letní putování ČT po atraktivních turistických destinacích Čech, Moravy a Slezska pokračuje. V pátek 14. srpna 2020 štáby vyrazí do Zlínského kraje. Živě se přihlásí z Rožnova pod Radhoštěm, ale i z dalších míst.

Českem tam a zpět
Českem tam a zpět

Projekt Českem tam a zpět podporuje domácí cestovní ruch a představuje konkrétní regiony. Diváci zpravodajské ČT24 se tentokrát podívají nejen do samotného Rožnova pod Radhoštěm, ale také do Kroměříže, Velkých Karlovic, k Baťově kanálu nebo na Pustevny. Vysílání začíná před devátou hodinou ranní a potrvá prakticky celý den. Z Rožnova se přihlásí i Události v regionech v 18:00 a živý vstup nebude chybět ani v hlavní zpravodajské relaci Události na ČT1. Na přípravě i samotném vysílání se výrazně podílí redakce zpravodajství Televizního studia Brno.

Celý den se v reportážích i vstupech diváci setkají se zajímavými hosty. Spolu s redaktory a moderátory nahlédnou do Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm, seznámí se s tradicí výroby valašských frgálů, dozví se, jak si s dopady pandemie poradili v největších moravských lázních v Luhačovicích nebo v Arcibiskupském zámku v Kroměříži. A nebylo by to zpravodajství, aby si nevšimlo i aktuální situace mezi divadelníky, památkáři, pořadateli zlínského festivalu pro děti a mládež nebo zdravotníky.

Přímo v Rožnově pod Radhoštěm, u vstupu do Valašského muzea v přírodě, je připravené nejen hlavní zpravodajské studio, ale i celodenní doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci se mohou zúčastnit tanečního workshopu s účastníky StarDance Natálií Otáhalovou a Janem Onderem, setkat se skokanem na lyžích Janem Mazochem, cukrářem Josefem Maršálkem a vítězkou pořadu Peče celá země Petrou Burianovou. Odvážnější si mohou vyzkoušet zábavné a vzdělávací pokusy nebo si zahrát AZ-kvíz s moderátorem této populární televizní soutěže Alešem Zbořilem. Na závěr v 17 hodin zahraje David Stypka & Bandjeez.

Českem tam a zpět již zavítalo například do Karlových Varů, Českého Krumlova, Mikulova nebo na Ještěd. Do konce srpna se ještě vypraví do Litomyšle a Telče. Více na webu České televize.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.