Oldřich Lichtenberg stojí za řadou slavných muzikálů - produkoval například Čas růží v Hudebním divadle Karlín či Kleopatru, Tři mušketýry, Angeliku, Muže se železnou maskou, Mýdlového prince a Kata Mydláře (a jiné) v Divadle Broadway. Právě tam spolupracoval také s Ivanou Gottovou, tehdy ještě Macháčkovou. Dokonce to byl on, kdo ji zaměstnal.

V nedávném rozhovoru pro Aha! Oldřich prozradil, že za to vlastně může sám Karel Gott (†80). „Jednou za mnou přišel, že se přátelí s velmi schopnou dívkou, které toho času odpadla nějaká práce, a jestli bychom pro ni neměli v produkci práci. A tak k nám přišla Ivana a zůstala několik let. Moc rád na spolupráci s ní vzpomínám.“

„Zůstala u nás až do svého těhotenství,“ odhalil dokonce Lichtenberg. A zdá se, že byl s prací Ivany spokojen. Zřejmě si rozumí i po lidské stránce, alespoň soudě podle toho, jak hezky o Gottové mluví. „A to mi tehdy opravdu nedošlo - byla pro Karla skutečně osudovou ženou a následně velikou oporou v těžkých chvílích,“ míní totiž producent, který je dle svých slov velmi vděčný, že „měl tu čest žít v éře Karla Gotta a spolupracovat s ním.“

VIDEO: Producent muzikálů Oldřich Lichtenberg: O konci divadel v Česku!

Video
Video se připravuje ...

Producent muzikálů Oldřich Lichtenberg: O konci divadel v Česku! Markéta Reinischová

Pojilo je také přátelství, ale jedna věc se Oldřichovi nikdy nepovedla - »zlanařit« Mistra, aby účinkoval v nějakém z muzikálů. „Vždy jsem se snažil získat ho na nějakou roli do mých projektů, což Karel vždy velmi diplomaticky odmítl,“ posteskl si Lichtenberg s tím, že Karel mu vždy kývl jen na role, které v muzikálu přímo nefigurovaly, ale záběry byly předtočené. „Role předsedy maturitní komise v muzikálu Rebelové a stejně tak Alexandra Dumase ve Třech mušketýrech,“ vypočítává Oldřich alespoň tuto spolupráci.

Loni v říjnu pak Gott podlehl boji s akutní leukemií, a tak už se v žádném dalším díle objevit nemůže. Ovšem angažmá vdovy Ivany Gottové by jistě zcela nemožné být nemuselo, ostatně již má s divadlem zkušenosti i díky muzikálu Přízrak Londýna, kde si zahrála.

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu.

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu. Karel Gott Agency

Fotogalerie
68 fotografií