Divadelníci věnovali zdravotníkům balíčky na nervy

„Děkujeme, vaše Slovácké divadlo.“ Takový text si mohli před pár dny přečíst zdravotníci Uherskohradišťské nemocnice na originální fotografické koláži, kterou pro ně vytvořili herci slovácké scény. A nezůstalo jen u díků.

Divadelníci poděkovali zdravotníkům za jejich práci

Jitka Hlaváčová a Martin Vrtáček s dalšími divadelními kolegy se vydali přímo do nemocnice, aby vytíženým zdravotníkům předali dárky.

„Vybrali jsme mezi sebou v divadle 11 tisíc korun a nakoupili za ně čokoládová srdíčka z čokoládovny JANEK Uherský Brod a čerstvou kávu z Coffeespot Babice, tedy od místních podnikatelů. Balíčky na nervy putovaly dvěma stovkám konkrétních zaměstnanců z laboratoří, infekčního, ARO a oddělení následné intenzivní péče,“ vypočítává umělecký šéf divadla Lukáš Kopecký. Hudební skladatelé Josef Fojta a Emanuel Míšek přidali několik cédéček s vánočními písněmi, na kterých se podíleli i herci Slováckého divadla, a nechyběly ani kvalitní čaje Sonnentor.

Dvě židle a pračka pro příjemnější směny

Zaměstnancům divadla se podařilo ke společné pomoci přesvědčit i další místní firmu Fonergy, a tak se zdravotníci už nyní mohou těšit ze dvou ergonomických židlí, které zpříjemní dlouhé služby na ARO, a pračky, která vypomůže ve vytíženém oddělení úklidu.

„Jste prostě nejlepší a jsem na vás pyšná. I když to ani pro vás není lehké, tak si nestěžujete a na rozdíl od jiných herců a zpěváků naopak pomáháte. A proto si vás všech velmi vážím,“ vzkazuje divačka Jana Blahová.

„Máme samozřejmě starosti, protože nemůžeme hrát a stýská se nám po divácích. Uvědomujeme si ale, že zdravotníkům je třeba v této době pomoct a poděkovat nejvíc,“ uzavírá Lukáš Kopecký.