Bonnie Parker

Servírka se zálibou v psaní básní se pustila na dráhu zločinu, když se v roce 1930 seznámila s Clydem Barrowem, z vězení právě propuštěným lupičem. Společně začali přepadávat benzinové pumpy a bankovní pobočky. To se neobešlo bez obětí a policie po brzy dvanáctinásobných vrazích usilovně pátrala. Jejich konec přišel na opuštěné silnici v Louisianě, kde si na základě udání na jejich auto počkala policejní jednotka. Když Bonnie v dešti kulek zemřela, bylo jí pouhých 23 let.

Bela Aunty

Patřila mezi nejmocnější gangstery bombajského podsvětí. Během 70. let minulého století bylo její jméno pojmem na černém trhu s tvrdým alkoholem. Bela se v zájmu svých obchodů neštítila ničeho. Masivně podplácela úředníky a zastrašovala i mužské kolegy v „branži“. Jejím vozidlům s kontrabandem se v té době nikdo neodvážil zkřížit cestu.

Maria Licciardi

Tahle drobná Italka, přezdívaná pro svou malou postavu La Piccolina, byla jedním z nejobávanějších bossů neapolské Camorry. Svému impériu v letech 1993–2001 vládla tvrdou rukou, kvůli sporům o heroin byla spojována se smrtí více než 100 lidí. Na základě toho byla již v roce 1999 dána na seznam 30 nejhledanějších Italů. Zatčena byla v roce 2001 po intenzivním pátrání, i z vězení ovšem organizaci řídila. Byla propuštěna v roce 2009 a v současné době je navzdory své roli ve zločinecké organizaci považována za svobodnou.

Shashikala Ramesh Patankar alias Baby

Patřila mezi nejaktivnější obchodníky s drogami, jaké kdy indická Bombaj zažila. Původně prodavačka mléka rychle přešla na tvrdší a finančně výhodnější sortiment. Její jméno se stalo v místních drogových kruzích nechvalně známým. Z nečistých obchodů rychle vyzískala milionový majetek. V roce 2015 byla konečně, již coby zralá padesátnice, zatčena policií.

Nisreen Mansour Al Forgani

Jako členka ženské milice bývalého libyjského vládce Muammara Kaddáfího byla Al Forgani shledána zodpovědnou za brutální vraždy a únosy. Během prvních dnů libyjské občanské války údajně osobně popravila 11 povstaleckých vězňů z bezprostřední blízkosti. Tato extrémně tvrdá a trénovaná odstřelovačka byla zřejmě sama znásilněna a ovládána libyjskými vojenskými představiteli, a stala se jejich poslušným strojem na zabíjení.

Enedina Arellano Felix

První žena v čele mexického drogového gangu Enedina Felix je hlavou tijuanského kartelu. Tento kartel dříve spravovalo šest jejích bratrů, ovšem až pod jejím vedením rozpoutal nejkrutější násilí. Její chladnokrevné způsoby vedení tohoto smrtícího byznysu jí vynesly označení „první ženská drogová magnátka na světě“.


Anjanabai Gavit, Renuka Shinde, Seema Gavit

Tato ďábelská trojice matky Anjanabai a jejích dcer Renuky a Seemy je zodpovědná za únos a zabití více než 13 dětí. Nakonec byly obviněny z únosu 13 dětí a vraždy 10 z nich, ale Nejvyšší soud je usvědčil „pouze“ z pěti vražd. Matka si dcery na špinavou práci vytrénovala. Za účelem výkupného unášely z přeplněných míst děti, které potom nicméně sprovodily ze světa a neštítily se ani takových způsobů, jako je vyhladovění, uškrcení nebo rozbití hlavy o tvrdý povrch.

K. D. Kempanna alias Cyanide Mallika

Tato první indická usvědčená sériová vražedkyně má na svědomí šest žen, které jí padly za oběť v letech 1999 až 2007. Původně služka, která kradla v domech svých zaměstnavatelů, začala postupem času vyhledávat v chrámech ženy, jejichž důvěru si získala předstíranou hlubokou zbožností. Nebohé ženy potom pozvala do jiného, odlehlého chrámu, měly si obléct nejlepší šaty a šperky. Zde jim dala vypít svěcenou vodu, ovšem s kyanidem. Oběti potom okradla o drahocennosti. V dubnu 2012 byla odsouzena k trestu smrti, který byl později změněn na doživotí.

Joanna Dennehy

Tato sériová vražedkyně přezdívaná „nejnebezpečnější žena Británie“ se přiznala k vraždě tří mužů a pokusu o vraždu dalších dvou. Bodla je nožem přímo do srdce a jejich těla pohodila do příkopu. Vražedkyně s vytetovanou hvězdou pod pravým okem byla v roce 2012 odsouzena na doživotí, ovšem i ve vězení se stále snaží využívat svého kontroverzního kouzla osobnosti a manipulovat se svými ctiteli, naštěstí už pouze korespondenčně.