Český hudebník Ondřej Pivec získal dvě nominace na Grammy

Hudebník, klávesista, producent, skladatel, hráč na Hammondovy varhany Ondřej Pivec získal hned dvě nominace na hudební cenu Grammy. Slavnostní večer a oznámení vítězů proběhne 31. ledna 2021.

První nominace je v kategorii „Nejlepší R&B Album“ za album ALL RISE s projektem Gregoryho Portera, se kterým Pivec úzce spolupracuje od roku 2013. Je stálým členem Porterovy, kde hraje na Hammondovy varhany.

Druhá nominace je v kategorii „Nejlepší tradiční R&B Performance“ za single SIT ON DOWN kapely The Baylor Project. Tam spočívala Pivcova práce v produkci a klávesových aranžích.

A co na dvě nominace říká Ondřej Pivec? „Z nominací mám neskutečnou radost! S Gregorym jsme to trochu čekali, neboť získá nominaci od jisté doby téměř pokaždé, když něco vydá. Samozřejmě mě i celou kapelu to obrovsky potěšilo. Ve dvě hodiny ráno mi napsali o našem úspěchu The Baylors, což mě popravdě šokovalo. Ta naše písnička Sit On Down vlastně vznikla jen tak z nudy jako fórek na Instagram! Oni se natočili, jak ve studiu blbnou, já to slyšel v 7 hodin ráno cestou do koupelny a hned mě k tomu napadla ta výsledná aranž. Tak jsem už zůstal vzhůru a za dopoledne klip zprodukoval. Hned mi volali, jestli bych to s nimi neudělal jako single. Tak jsem to za jediný den vytvořil tady v Praze na laptopu pořádně, oni přitočili živé nástroje a písnička se povedla. Že ale dostane nominaci na Grammy v kategorii “Best Traditional R&B Performance” to jsem opravdu netušil!

Ondrovy nominace jsou pro nás obrovský úspěch, tím spíše, že jsou za dva různé projekty. Máme z toho upřímnou radost,“ vyjádřila se k nominacím Pivcova manažerka Dominika Janigová.

Pivec již jedno Grammy má – z roku 2017 za album Take me to the Alley s Porterovou kapelou v kategorii nejlepšího vokálního jazzového alba.

Comments

comments

Vyhledat