Steven Seagal chtěl hlavní roli v Predátorovi 2. Režisér popsal bizarní setkání, při kterém akční hvězdu odmítl

Steven Seagal chtěl hlavní roli v Predátorovi 2. Režisér popsal bizarní setkání, při kterém akční hvězdu odmítl
Steven Seagal | Warner Bros.
Predátor je klasika, na kterou milovníci akčního žánru nedají dopustit. Dvojka zkusila otočku ve stylu Jamese Camerona a změnila skoro všechno.
Zatímco Železnému Jimovi podobné veletoče u pokračování vždy vyšly - viz Terminátor, kde se z padoucha udělal hrdinu a Vetřelci, v nichž plíživý horor vystřídaly zuřivé válečné orgie - režisér Stephen Hopkins neměl v roce 1990 s Predátorem 2 u fanoušků stejný úspěch. Nutno dodat, že s odstupem času se dvojka jeví jako hodně odvážná a v rámci akce našlapaná záležitost.
Predátor 2
Predátor 2
Historie by samozřejmě nejspíš psala jinak, kdyby se do hlavní role vrátil Arnold Schwarzenegger. To se ale Hopkinsovi nepoštěstilo. Musel tak najít jinou velkou akční personu. A studio tlačilo na tehdy vycházející hvězdu Stevena Seagala. Hopkins se s ním sešel a nyní se podělil o to, jaké to bylo:
"Seagal do toho chtěl jít. Sešel jsem se s ním v jeho domě a bylo to jedno z nejbláznivějších setkání, jaké jsem zažil, když jsem s ním o tom mluvil. Bylo to hrozně bizarní - byl velmi neobvyklý, trošičku podivný chlap a na konci dne jsem si nedovedl představit, že bych to s ním točil. Necítil jsem to tam. Nebyl ten typ hrdiny... říkal jsem si, že by to bylo hrozně přehnané - víte, už takhle to bylo dost přehnané, ale stylovým způsobem, s ním by to ale myslím bylo přesně opačně... Hrozně to chtěl dělat. Šel jsem k němu domů, když jsme si třásli rukou, skoro mi ji rozdrtil a pak mě vzal do místnosti, kde měl stěny pokryté zbraněmi. Řekl mi, že chce hrát psychiatra, co pracuje pro CIA a současně je expertem na bojová umění a nosí zbraň. Dlouho jsem ho poslouchal a evidentně mu tehdy trošičku hrabalo. Řekl jsem 'Aha, tohle ale úplně neodpovídá tomu, co chceme točit, takže bychom to asi spolu neměli dělat'. Pak mě začal ukecávat opravdu horlivě, položil mu ruku na rameno, když jsem odcházel a řekl 'Chci, abys přijel na můj ranč v Santa Barbaře, mám tam prostor pro odpalování granátů, mohli bychom si pár odpálit spolu'. Řekl jsem 'Jo, určitě, to uděláme'. Ale nestalo se to. Nejsem jeho fanda...".
Příběh o tom, jak Steven Seagal zlomil zápěstí Seanu Connerymu
Téma25. 8. 2020
Příběh o tom, jak Steven Seagal zlomil zápěstí Seanu Connerymu
Seagal je známý tím, že říká a dělá divné věci (pár příkladů níže). Přesto je mi trochu líto, že Hopkinse neukecal, i když jeho postoji rozumím. Představa, že si to v době, kdy byl na vrcholu, rozdá s Predátorem, zní rozhodně lákavě.
A nakonec pár slíbených zajímavostí/podivností o Seagalovi:
- Tvrdí, že bojoval proti Yakuze...
- ... a také, že trénoval agenty CIA
- Říká, že trénoval a inspiroval svými chvaty řadu šampionů MMA
- Prohlašuje, že je reinkarnací buddhistického lámy
- Při natáčení Glimmer Mana nechal jeden den štáb dlouho čekat a když konečně uráčil dorazit na plac, držel v ruce scénář a řekl, že je to nejlepší věc, jakou kdy v životě četl. Když se ho kolega Keenen Ivory Wayans zeptal, kdo ho napsal, Seagal s naprostou vážnou tváří odpověděl, že on sám.