Sociální sítě
Nahoru

Vanguard Encrypto: Klenot z dílny Francka Mullera přináší dokonalou symbiózu mezi hodinářským umem a moderními technologiemi

Slavný výrobce luxusních švýcarských hodinek Franck Muller se rozhodl spojit své řemeslo i s technologiemi, a to konkrétně kryptoměnami. Hodinky z jeho dílny v minulosti učarovaly například takovým jménům jako je Arnold Schwarzenegger, Cristiano Ronaldo, Kanye West nebo Conor McGregor. Limitovaná edice Vanguard Encrypto je však tentokrát věnována především kryptoměnovým nadšencům, kteří si mohou dopřát luxusu v podobě prvních funkčních Bitcoin watch na světě. Co vlastně je ten v Bitcoin? – vše o něm se případně můžete dozvědět zde.

Poprvé se Franck Muller rozhodl posunout svůj um na další metu v roce 2019, přičemž vyrazil na trh s limitovanou edicí luxusních hodinek Vanguard Encrypto. Ty přináší opět typický soudkový tvar pouzdra ve čtyřech variantách, a to nerezové oceli, titanu, uhlíkových vláknech a zlatě. Případní zájemci si mohou navíc svůj nový kousek nechat ozdobit diamanty.

Na první pohled však zaujme především analogový číselník, který je na šesté hodině doplněn datumovým okénkem a na dvanácté hodině laserem vyleptaným QR kódem. Celému kousku nepochybně dominuje samotné logo Bitcoinu umístěné přímo ve středu číselníku. Luxusní vzhled hodinek potrhuje i řemínek z aligátoří kůže v různých barevných provedeních.

Dokonalé symbiózy mezi svým hodinářským umem a moderními technologiemi dosáhl Franck Muller spojením se společností Regal Assets, která se podílela na vývoji technologické stránky hodinek. Ve výsledku tak Vanguard Encrypto fungují na principu takzvaného „deep cold storage“, kdy jsou kryptoměny ukládány v off-line podobě. Uložiště tedy není napojeno na internetovou síť, což významně snižuje riziko případné krádeže.

Každé z hodinek disponují svým vlastním unikátním QR kódem, pomocí kterého je možné jednoduše kontrolovat stav kryptoměnové peněženky či do ní rovnou ukládat bitcoiny. Pro ještě vyšší ochranu jsou hodinky navíc dodávány společně s USB vytvořeným pro uložení privátního klíče. Nevíte, co jsou kryptoměny a jaké mají benefity? Pokud vás zajímá víc, přečtěte si tento článek.

Jelikož se jedná o limitovanou edici je k dispozici pouze 500 kusů od každého provedení. Cena hodinek začíná na 10 780 dolarů, přičemž případné doplnění pouzdra či číselníku o diamanty může tuto částku zvýšit až na 66 580 dolarů. Každý kousek je navíc možné zakoupit pomocí kryptoměn.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.