Heaven's Gate: Dokusérie HBO přiblíží tragédii nechvalně známé americké sekty

Heaven's Gate: Dokusérie HBO přiblíží tragédii nechvalně známé americké sekty | Fandíme seriálům
HBO Max
Zobrazit dalších 6 obrázků
Cestu k největší masové sebevraždě na americké půdě nám popíše atraktivně vypadající minisérie z dílny HBO Max.

HBO Max se vytasilo s trailerem k dokusérii Heaven's Gate: The Cult of Cults, která nám přiblíží americkou sektu, jež vznikla v roce 1974 v Kalifornii. Sekta Heaven's Gate (Nebeská brána) orientovala svou apokalyptickou křesťanskou víru k fenoménu UFO a v roce 1997 ohromila svět zpráva o největší hromadné sebevraždě, k jaké kdy došlo na americké půdě. Celkem 39 mužů a žen povětšinou středního věku a patřící v drtivé většině ke střední třídě bylo nalezeno mrtvých v sídle sekty v San Diegu. Členové měli na sobě prazvláštní bizarní uniformy skládající se z černé sportovní soupravy a tenisek značky Nike.

HBO Max
Heaven's Gate: The Cult of Cults

Učení sekty Heaven’s Gate pravilo, že planeta Země byla před dvěma tisíci let obšťastněna návštěvou mimozemských bytostí z Nebeského království. Současně měla být mysl Ježíše Krista infiltrována a řízena právě těmito návštěvníky. Marshall Applewhite, vůdce sekty, se posléze pasoval de facto na spasitele, kterého ovládá táž síla, jako tomu bylo v případě Ježíše Krista. Členům sekty pak oznámil, že Země bude zanedlouho očištěna, stávající život vyhlazen a započne kapitola nová.

Jediný způsob, jak nevyhnutelnou apokalypsu zvládnout a dosáhnout přenesení na čistou Zemi budoucnosti souvisel prý s blížícím se průletem komety Hale-Bopp. Uvnitř se totiž měla nacházet kosmická loď, jež byla připravena vzít věřící následovníky do dalšího levelu lidského bytí. Applewhite, ač kodex sekty sebevraždu zatracoval, došel k názoru, že jiný způsob transportu na vesmírný koráb neexistuje. Tělo je přece jen tělesnou schránkou pro duši a ta se může odpoutat pouze posmrtně.

Dokusérie by měla poskytnout vhled do fungování sekty a přiblížit nám jak ono apokalyptické učení, tak vývojovou trajektorii, která k tragédii vedla. Mrkněte na trailer, materiál vypadá hodně výživně. Za projektem stojí dokumentarista Clay Tweel. Doufejme, že sérii od HBO Max převezme i lokální pobočka HBO GO.

Zdroj: Wiki, History

Foto: HBO Max

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu