Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Czech Social Awards: Mezi 12 výherci byli i Slováčková, Krajčo nebo Roman z MasterChefa

Czech Social Awards: Mezi 12 výherci byli i Slováčková, Krajčo nebo Roman z MasterChefa
Zdroj: koláž eXtra
+ Dalších 8 fotografií
ocenění
Dvanáct lidí, kteří sdílejí své názory, zážitky, informace, videa či snímky na internetu, získalo ocenění pro nejinspirativnější osobnosti sociálních sítí. Sledují je stovky tisíc fanoušků. Ceny Czech Social Awards se rozdávaly už poosmé. Mezi oceněnými pro letošek jsou třeba youtuber Karel Kovy Kovář, politik Dominik Feri, herečky Iva Pazderková a Anička Slováčková či manželé Richard a Karin Krajčovi.

Udílení Czech Social Awards se uskutečnilo on-line. Ocenění promluvili ze svých domovů a některé cena překvapila. Mysleli si, že se s nimi organizační tým spojuje kvůli tomu, aby jim oznámil nominaci. Část vítězů porota vybrala už poněkolikáté.

Informovanost v době koronavirové

Petr Ludwig přispěl v covidové době k rozšíření nošení roušek a šíření informací o opatřeních proti epidemii. Podle něj by ale bylo skvělé, kdyby influenceři nemuseli suplovat roli vlády. "Na jednu stranu je super, že máme technologie a možnosti, na druhou stranu informace ohledně pandemie by měli šířit jiní. Bohužel ale tady bylo vakuum," uvedl Ludwig.

Oceněn byl také Dominik Feri z TOP 09, který pravidelně na svém Instagramu informoval o tom, jaké jsou změny. Dokonce se nedávno domluvil s premiérem Andrejem Babišem na webu, kde budou vypsané všechny informace pro ty, kteří odbornějším termínům nerozumí. Feriho na Instagramu sleduje přes 841 000 lidí. Jeho značená - žlutý vykřičník v černém trojúhelníku na žlutém pozadí je dnes už velmi dobře známý.

Informace šířila i další oceněná Anna Šulcová, která je nejsledovanější Češkou na Instagramu, kde má přes 842 000 sledujících. O důležitých tématech informuje svých 841 000 fanoušků i Karel Kovář

"Moji diváci jsou připraveni na to, že informační videa přijdou. U první i druhé vlny jsem si všiml, že informační džungle pro ně byla tak trochu neprostupná. Jsem rád, že jsem je mohl tou džunglí trochu provést, nebo jim nabourat způsob nahlížení, nebo donutit zapřemýšlet, jestli to není trochu jinak, než jak jim říká bublina," uvedl Kovy

Dechberoucí proměna Pazderkové a Krajčo na TikToku

Letošní cenu získala i herečka Iva Pazderková za to, jak svou tělesnou proměnou při tréninku inspiruje ostatní. Herečka a zpěvačka Anna Julie Slováčková zas sdílela to, co prožívala při vážné nemoci, čímž dodávala sílu a odvahu těm, kteří se báli bojovat se zákeřnou nemocí.

Vztahy a rozchody popisuje projekt Terapie sdílením oceněných Ester Geislerové a Josefíny Bakošové Ocenění získala také youtuberka Anežka Chudlíková alias Not So Funny Any s 291 000 sledujícími, která se zaměřuje na kosmetiku, s fanoušky komunikuje ale i o tématu sebelásky.

Cena připadla i Richardovi a Karin Krajčovým. Krajčo začal svá videa umisťovat i na síti TikTok, kterou si stahují hlavně mladí. Mnohokrát si prý vyslechl, že je na tuto aplikaci starý. "Tato doba a technologie smazávají jakýkoliv věk. Je to nová platforma, začal jsem videa dělat v karanténě. Mě osobně to bavilo. Někoho to pobouřilo. Hejt ke každé sociální platformě patří," míní Krajčo. Pořadatelé u něj a jeho ženy uvedli 119 000 sledujících.

Mezi oceněnými byl i vítěz MasterChefa

Do světa sociálních sítí pronikl letos vítěz televizní soutěže amatérských kuchařů MasterChef Česko Roman Staša s 203 000 fanoušky. Cenu získala také Česká miss z roku 2011 a youtuberka Jitka Nováčková s 242 000 sledujícími za své příspěvky o módě, ale i změnách klimatu.

Porota ocenila i Petra Máru, který má 128 000 sledujících. Byl označen za nejvlivnější osobnost, která se na sítích věnuje technologickým novinkám.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy