Přesun z Kanady do Německa. Barinka bude hrát pod trenérem Kruppem

Foto: Martin Voltr

Dvě poslední sezony strávil za Atlantikem, teď míří Marcel Barinka do německé elitní soutěže. Účastník mistrovství světa osmnáctiletých 2019 se dohodl na spolupráci s týmem Kölner Haie, klub o tom informuje na svém webu.

Devatenáctiletý útočník v tomto ročníku dosud nikde nehrál, před časem se mluvilo o jeho námluvách s některým z tuzemských klubů. Nakonec je ale všechno jinak, Barinka se stěhuje do Kolína nad Rýnem, s vedením tamní organizace podepsal smlouvu do konce sezony 2020-21.

Člen širšího kádru reprezentační dvacítky nechal za zády dvouleté působení v kanadském juniorském týmu Halifax Mooseheads, kde i s play off sehrál 110 utkání QMJHL, vstřelil 14 branek a přidal 21 asistencí. Minulou sezonu předčasně ukončila pandemie koronaviru, od letošního března nastoupil Barinka pouze za národní tým do 20 let.

Foto: Markéta Křížová

Přesun do Německa je pro něj novou výzvou, šikovný bruslař také naváže na svého dědečka Aloise Hadamczika, jenž u našich západních sousedů vedl v letech 1990 až 1992 hokejisty Sonthofenu a Füssenu.

Marcel Barinka je odchovancem Opavy, později hrál za mládežnická mužstva pražské Sparty a rakouského Salcburku. Do Kanady odešel v létě 2018. Za Kolín nad Rýnem bude nastupovat s číslem 71, v kádru aktuálně nenajde žádného krajana, loni dres klubu oblékal obránce Jakub Kindl. Hlavním koučem Haie je Uwe Krupp, jenž před rokem předčasně opustil střídačku Sparty.

Nejvyšší německá PENNY DEL odstartuje 17. prosince se stejným počtem účastníků jako loni. Pandemie koronaviru ovšem tamní kluby výrazně zasáhla, Kölner Haie počátkem podzimu nevěděli, zda finanční trable ustojí. Klubu nakonec pomohla i akce s prodejem virtuálních vstupenek, kterou mj. podpořil fotbalový mistr světa Lukas Podolski.

Foto: halifaxmooseheads.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz