Hlavní obsah

Teplice už mají nového trenéra, Kučera střídá Hejkala

Teplice
Aktualizováno

Bezvládí trvalo jen necelý den. Novým trenérem fotbalistů Teplic se v pondělí stal bývalý vynikající obránce s bundesligovými zkušenostmi Radim Kučera, který bude mít za úkol pozvednout tým z patnácté příčky ligové tabulky. Nahradil odvolaného Stanislava Hejkala. „Hledali jsme trenéra, který se nebojí vypjatých momentů a umí také dobře pracovat s mladými hráči. Navíc je dobře zná i ze svého působení u reprezentační dvacítky, kde je na postu asistenta. Naším cílem je co nejrychlejší posun z pater tabulky, ve kterých se nyní nacházíme, ideálně do její horní poloviny,“ vysvětluje sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Kučera na archivním snímku.

Článek

Hned po nedělní porážce se Spartou potvrdili odvolání Stanislava Hejkala a avizovali, že jeho nástupce představí v řádu několika hodin. Jak slíbili, tak tepličtí funkcionáři udělali.

Novým vládcem lavičky se stal Radim Kučera. Šestačtyřicetiletý kouč působil během své hráčské kariéry v Opavě, Olomouci a také v Arminii Bielefeld. Po konci kariéry byl nejprve vedoucím mužstva v Olomouci, následně trenérem tamního B mužstva a poté hlavním trenérem postupně ve Znojmě, Ostravě a naposledy v Jihlavě.

„Jsem rád, že mě Teplice oslovily, a věřím, že posuneme mužstvo nahoru. Vím, že nás čeká těžší začátek vzhledem k losu i zraněním a nemocem. Budeme muset zmobilizovat všechny síly a udělat do zimy co nejvíce bodů, aby jaro nebylo v totální hektice,“ říká Kučera na klubovém webu.

Ostatně jeho předchůdce konstatoval, že ať už po něm přijde kdokoliv, čeká ho pekelný začátek angažmá.

„Můj nástupce nebude mít čas udělat si náhled na hráče. Nastoupí v době, kdy Řezníčka a Vukadinoviče vyřadil covid, na další zápas nejspíš nebudou ani Grigar, Mareček, Shejbal či Heidenreich. Klíčoví hráči mají svalová zranění, asi se jen tak nevyléčí. Mladým jsem šanci dával, ale jen s nimi se liga hrát nedá... Teď čeká těžký los, přeji jim štěstí, ať se dostanou aspoň do střední části tabulky,“ poukázal při odchodu Stanislav Hejkal.

Také Drsek a Čontofalský končí

Kučera jde nicméně do boje. Nový hlavní kouč žlutomodrých částečně pozmění složení realizačního týmu. Přichází s ním asistent Josef Dvorník a trenér brankářů Josef Hanzálek, kteří nahradili Pavla Drska a Kamila Čontofalského.

„Obměna realizačního týmu je impulz i pro hráče. S Pepou Hanzálkem jsem působil ve Znojmě i v Jihlavě, takže znám jeho práci velmi dobře. Pepu Dvorníka znám ještě z hráčské kariéry, mám na něj velmi dobré reference, je podobná krevní skupina a máme stejný pohled na fotbal,“ vysvětluje Kučera.

Poprvé povede trénink v úterý odpoledne, kdy začne svůj nový tým chystat na nedělní duel s Mladou Boleslaví. „Budeme se snažit co nejdříve vtloukat hráčům naši strategii a automatismy, které po nich budeme chtít, aby je co nejrychleji vnímali a chápali,“ přeje si nový teplický kouč.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články