Před strážníky se oháněl vlivným otcem na ministerstvu. Byl celostátně hledaný

Před policisty se oháněl vlivným tatínkem na ministerstvu

Pražští městští policisté na zastávce městské hromadné dopravy na Praze 7 zahlédli muže bez roušky na obličeji. Po žádosti o předložení dokladů začal být vulgární a oháněl se vlivným otcem na ministerstvu. Jenže se ukázalo, že je celostátně hledaný.

Muž na sebe sám upozornil. Na zastávce tramvaje si četl noviny a na zakrytí dýchacích cest nedbal. Strážnici ho proto vyzvali k předložení dokladů totožnosti, což muž odmítl a začal být vulgární.

Po chvíli si navíc oslovený všiml připnuté policejní kamery. „Muž začal strážníky slovně urážet. Neváhal jim ani vyhrožovat vlivným otcem,“ popsala situaci tisková mluvčí Městské policie Irena Seifertová. Po cestě k policejnímu vozidlu se muž oháněl slovy: „Chovej se, ty vole, měšťáku! Nebo zavolám fotrovi vole na ministerstvo a budeš vidět, jak půjdeš z kalhot.“

U vozu po provedené lustraci policisté zjistili, že 33letý muž je celostátně hledanou osobou. „Po předvedení na služebnu státní policie vyšlo najevo, že je na něho vydán příkaz k zatčení,“ uvedla Seifertová.

Za chybějící roušku a porušení mimořádného opatření byla muži udělena pokuta ve výši jeden tisíc korun, jeho další přestupkové jednání bude oznámeno správnímu orgánu.

Tagy: