LaLiga - souhrn 11. kola

27.11.2020, 22:56, aktualizováno 30.11.2020, 23:09
Komentáře a souhrny
Antoine Griezmann (© AFP)
Atlético Madrid vyhrálo ve Valencii a snížilo manko na Real Sociedad. Třetí výhru v řadě má na kontě Sevilla, naopak Real Madrid znovu ztratil, tentokrát doma nestačil na Deportivo Alavés. Naopak Barcelona naplnila úlohu favorita proti Osasuně. Valladolid neudržel vedení nad Levante a nakonec se oba týmy rozešly také nerozhodně. Zatímco domácí bodovali potřetí v řadě, soupeř remizoval v pátém po sobě jdoucím střetnutí. Eibar zvítězil na hřišti Betisu...

Real Betis - SD Eibar 0:2

30.11.2020 21:00

Góly: 49. Yoshinori Muto, 54. Esteban Burgos (pen.)

Překvapivý výsledek přinesla pondělní dohrávka mezi Betisem a Eibarem. Hosté zvítězili zaslouženě 2:0, když domácí Verdiblancos do ničeho nepustili a sami dvakrát udeřili. Eibar mohl vyhrát i vyšším rozdílem, ale Sergi Enrich neproměnil penaltu.

Betis se prakticky celý první poločas snažil přelstít dobře organizovanou defenzivu Eibaru a nutno podotknout, že se mu to nedařilo. Většina akci končila už před šestnáctkou a Dmitrović vlastně nemusel výrazněji zasahovat. Eibar rozhodně aktivitou nehýřil, ale po půlhodině hry dokázal Betisu zatopit a dokonce vstřelit gól. Po centru do šestnáctky se hlavou natlačil k zakončení Inui a Robles balónu v cestě do sítě nezabránil. Celou situaci následně zkoumal VAR a odhalil provinění proti pravidlům, takže branka nebyla uznána.

Bojovný první poločas branku nepřinesl, ale po změně stran to netrvalo dlouho a ke změně skóre došlo. Při rohovém kopu využil prodlouženého balónu Jošinori Muto a z malého vápna ho propasíroval do branky. Betis byl v problémech a bylo ještě hůř. O chvíli později předvedl nedovolený zákrok v šestnáctce brankář Robles a Eibar měl k dispozici pokutový kop. Esteban Burgos si při exekuci počínal suverénně a zařídil Eibaru dvoubrankový náskok.

Domácím nijak nepomohlo střídání, hra byla stejná a Eibar se bez problému bránil. Čtvrthodinu před koncem se zjevil před Roblesem Sergi Enrich a jen díky skvělému zákroku brankáře to nebylo o tři góly. Betis si nevěděl rady a z frustrace plynuly další potíže. Po dalším faulu ve vápně následovala penalta číslo dvě, ale tentokrát Sergi Enrich předvedl laxní kop a Robles penaltu zlikvidoval.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF 1:1

29.11.2020 21:00

Góly: 33. Mikel Oyarzabal (pen.) - 6. Gerard Moreno (pen.)

Real Sociedad si drží před Atléticem už jen jednobodový náskok, navíc klub z Madridu má o dva odehrané zápasy méně. Baskové totiž nedokázali porazit Villarreal a ze vzájemného zápasu získali pouze bod. Obě branky padly z pokutových kopů. Nejprve z puntíku uspěl hostující Gerard Moreno a po něm Mikel Oyarzabal.

V neděli večer se na Anoetě utkaly vedoucí tým s třetím, navíc oba pohároví zástupci, což slibovalo zajímavou bitvu. Real Sociedad potřeboval zvítězit, aby si udržel odstup od Atlética Madrid, Villarreal chtěl zase odskočit druhému madridskému týmu Realu.

Baskové nevstoupili do utkání ideálně, již po čtyřech minutách Elustondo fauloval v pokutovém území Estupiňána a sudí Manzano byl nucen fouknout do píšťalky. Nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Gerard Moreno a Villarreal vedl 1:0. Real Sociedad okamžitě zvýšil aktivitu a dostal hosty pod tlak. Ve 20. minutě se obtočil kolem svého strážce Barrenetxea a z malého vápna vypálil, přičemž Asenjo si připsal skvělý zákrok.

Žlutá ponorka se snažila aktivně napadat domácí rozehrávku a Carlosi Baccovi se málem podařilo zachytit Muňozovu přihrávku, nicméně víc jak rohový kop hosté nevytěžili. Domácím se nakonec podařilo vyrovnat ve 32. minutě, kdy obránce Torres loktem fauloval Le Normanda a i v tomto případě musel sudí pískat pokutový kop. Mikel Oyarzabal byl stejně úspěšný jako Moreno a srovnal na 1:1. Do konce prvního poločasu se hra uklidnila a další gól nepadl.

Oba celky sáhly o přestávce ke střídání a zatímco hru Villarrealu občerstvil Samuel Chukwueze, tu Realu Sociedad Joseba Zaldúa. Na gólovou příležitost se ale muselo čekat do 59. minuty, kdy zakončoval Willian José a Asenjo vyrážel. Bohužel šlo o poslední výraznější okamžik v zápase. Ani Real Sociedad, ani Žlutá ponorka si do konce zápasu nevytvořily žádnou šanci a duel skončil smírem 1:1.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Granada CF 3:1

29.11.2020 18:30

Góly: 27. Nolito, 81. Miguel Baeza, 85. Fran Beltrán - 25. Luis Javier Suárez

Nový trenér Celty Vigo Eduardo Coudet začal v domácím prostředí důležitou výhrou nad pohárovým zástupcem Granadou. Dlouho to přitom vypadalo na dělbu bodů, až pět minut před koncem Celta vstřelila dva góly, které rozhodly. Prosadili se Miguel Baeza a Fran Beltrán.

Do vedení však šli hosté a to ve 25. minutě. Přitom všechno mohlo být jinak, kdyby Santi Mina v první velké šanci neposlal balón jen do vyběhnutého Ruie Silvy. O chvíli později spálil další tutovku Nolito, který absolutně pohrdl Aspasovou přihrávkou a balón poslal mimo tyče. Nakonec tedy udeřilo na hostující straně. Javier Suárez svedl sprinterský souboj s obráncem a následně předvedl vytříbenou techniku, když milimetrově přesným lobem překonal Blanca. Granada se na Estadio Balaídos ujala vedení, ovšem ne na dlouho. Po pěkné akci a přihrávce z levé strany se před brankou prosadil Santi Mina, takže po půlhodině hry byl výsledek nerozhodný 1:1. Oba celky si ještě do poločasu vytvořily jednu šanci. Nejprve Mendézovu hlavičku vyškrábl Rui Silva a na druhé straně Molinův pokus z voleje vyrazil Blanco.

Ve druhém poločase se na příležitosti čekalo poměrně dlouho. V 64. minutě zakončoval placírkou těsně vedle Murillo, ale v dalších minutách tempo hry spíše opadalo.

Rozhodující okamžik celého utkání nastal devět minut před koncem. Celta Vigo doslova vyšachovala hostující defenzívu a po obrovském závaru vstřelil rozhodující gól Baeza. Ten napodruhé zakončoval v době, kdy se balón odrazil po jeho první střele od tyče do tváře jednoho z hráčů a brankáře. Celta Vigo zakrátko vstřelila i třetí gól a tím definitivně získala tři body. Opět šlo o povedenou akci, kterou zakončil do prázdné branky Fran Beltrán. Výhru malinko pokazilo vyloučení Okaye Yokuslu v sedmé minutě nastavení.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Athletic Bilbao 1:1

29.11.2020 16:15

Góly: 75. Ángel Rodríguez - 9. Asier Villalibre

Getafe dlouho nemohlo najít recept na obranu Bilbaa a prohrávalo s ním po brzké brance Villalibreho. Nakonec se ale patnáct minut před koncem prosadil i Ángel Rodríguez a srovnal.

Bilbao se od prvních minut snažilo chopit se otěží zápasu a beci Getafe se měli co ohánět, aby stíhali blokovat ataky baskického celku. Iker Muniain se protloukal do pokutového území domácích a povedlo se mu to výborně, ale střela už byla horší. Brankář Soria si s ní poradil bez větších potíží. Neporadil si ale s následnou situací. Skvěle kopnutý roh poslal míč na hlavu mladíka Asiera Villalibreho, který se nemýlil - 1:0.

O pár minut později se Getafe pokoušelo najít odpověď na inkasovaný gól pomocí jednoduchého nákopu vpřed. Balon si ve spěchu zpracoval Damián Suárez, udržel obránce vedle sebe a vystřelil. Měl ale tu smůlu, že trefil jen nohy brankáře Simóna. I Soria se musel činit, když ho po půlhodině trochu vyděsila tvrdá rána Williamse. Celou situaci ale nakonec ustál.

Po dalším faulu v blízkosti domácí brány dostalo Bilbao šanci na velmi zajímavou standardku. Balon si postavil trochu překvapivě obránce Iñigo Martínez, který ale vykouzlil velmi povedený projektil. Pár čísel doleva a brankář Soria by lovil míč ze sítě.

První půle patřila jednoznačně Bilbau, zatímco do druhé vtrhli lépe domácí. Obrana Basků špatně odvrátila míč z vápna, za ním čekal na šanci Mario Arambarri a jeho krásnou ránu zastavila tyč! A pak dlouho nic. Nudnější pasáž utkání narušila až 75. minuta, v níž Cucho Hernández našel u vápna Bilbaa Ángela Rodrígueze a ten krásnou ranou srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 4:0

29.11.2020 14:00

Góly: 29. Martin Braithwaite, 42. Antoine Griezmann, 57. Philippe Coutinho, 73. Lionel Messi

Barcelona neměla s Osasunou žádné problémy, natož slitování. Do její sítě poslala míč dokonce pětkrát a když pomineme jeden správně odpískaný ofsajd, jsou i čtyři góly skvělý výkon. A došlo i na emotivní chvilku dvou argentinských legend.

Trenér Koeman musel vykoumat, co udělá s decimovanou obranou a spolehl se při tom na útok. Messiho s kapitánskou páskou na ruce hnala dopředu touha ukázat Diegu Maradonovi na trochu větší vzdálenosti než dřív míčová kouzla a podporovat ho v tom měl i kamarád Griezmann. Právě ten v desáté minutě dostal od Messiho parádní přihrávku do vápna, obešel na jeho kraji brankáře Herreru a nahrál před bránu na Coutinha. Jenže jeho ránu vykopla z brány dvojice vracejících se stoperů!

Francouzský kanonýr Griezmann byl dnes hodně při chuti a jen za prvních dvacet minut se několikrát dostal k zajímavé střele, jenže buď nevyzrál na Herreru, nebo jeho ráně scházela větší přesnost. Gól visel ve vzduchu a netrvalo dlouho, než se ho domácí fandové dočkali. Ve 29. minutě jej měl na svědomí Martin Braithwaite, který zakončil kolenem ve skrumáži těla původní ránu Coutinha.

Chvíli to trvalo, ale prosadil se konečně i Griezmann. Hráč, který je v poslední době živnou půdou pro novináře si ve 42. minutě počkal na to, až k němu Moncayola laxně odvrátí střílený centr a krásnou dělovkou pod břevno nedal brankáři Herrerovi šanci zasáhnout!

Po změně stran už se na hřišti neobjevil záložník Pedri, místo nějž se do zálohy postavil Busquets. Domácí dál jasně přehrávali svého soka a z velké části to bylo i proto, že uměli dohrávat hraniční situace. Braithwaite míč ve vápně ztratil a nedokázal ho zakončit, ale míč sebral Griezmann a do velké šance jej nahrál Coutinhovi. Ten už si věděl rady a Barcelona vedla o tři branky.

Po hodině hry se na trávník dostali i Firpo, Dembélé nebo Trincão. Problém nastal v 67. minutě, kdy se zranil jeden z mála zdravých a použitelných stoperů, Clément Lenglet. Následně se do šance dostal Roberto Torres, jenže zvolil mizerné zakončení a nechal vyniknout jen brankáře Ter Stegena.

Na opačné straně se po spolupráci s portugalským mladíčkem prosadil střídající Dembélé, jenže radost mu zkazil pískaný ofsajd právě Trincãa. Konečnou podobu výsledku tak mohl dát až Lionel Messi. Míč si navedl na hranici vápna a nechytatelnou ranou překonal Herreru. Pak mohl svléknout dres, pod níž měl trikot Maradonova mateřského klubu Newell’s Old Boys, roztáhnout ruce k nebi a děkovat...

Více informací k zápasu

Real Madrid - Deportivo Alavés 1:2

28.11.2020 21:00

Góly: 86. Casemiro - 5. Lucas (pen.), 49. Joselu

Dvacet let čekali fanoušci Deportiva Alavés na vítězství na půdě Realu Madrid. Přesně před dvaceti lety vyloupili hráči Deportiva posvátnou půdu Santiaga Bernabéua a jejich následovníkům se podařil podobný kousek. Hrálo se sice na tréninkovém stadionu Alfréda di Stefána, ale to úspěch Alavésu nijak neznehodnocuje, naopak! Real doma prohrál ale celkem po právu se může zlobit na sudího Cordera, který jim dvakrát neodpískal pokutový kop.

Real si zavařil už v samotném začátku zápasu rychle inkasovanou brankou. V 6. minutě zahrál v pokutovém území rukou Nacho a následovala penalta. Lucas Pérez zvolil tvrdou ránu k tyči a poslal Alavés do vedení. Domácí mohli odpovědět po dvaceti minutách, kdy si navedl balón do dobré střelecké pozice Eden Hazard a Pacheco vyrazil před sebe. Akce ještě pokračovala a Hazard se dožadoval pokutového kopu po faulu na jeho osobu. Nutno podotknout, že penalta se pískat dala, ale píšťalka sudího Cordera zůstala k nelibosti Realu v klidu.

Alavés byl velmi nebezpečný z rychlých kontrů, po jednom z nich pelášil sám na Courtoise Pérez a při snaze o lob ho belgický brankář výborně vychytal. "Bílý balet" byl aktivnější, ale Alavés s ním hrál velmi otevřenou partii.

Ve 29. minutě musel pro zranění střídat Eden Hazard, což pro Zidanea nebyla dobrý zpráva. Real si i bez belgické hvězdy dokázal tvořit šance, jenomže s jejich proměňováním byl problém. Čtyři minuty před koncem byl v obrovské šanci Toni Kroos. Německý záložník mohl posouvat na lépe postaveného spoluhráče, ovšem rozhodl se zakončit sám a neudělal dobře. Pacheco jeho ránu výborně vyrazil. Pokud sudí Cordero nahněval madridské fanoušky neodpískaným faulem na Hazarda, v nastavení si dovolil ještě víc. Marcelo byl ve vápně zatažen za vlasy, ovšem pokutový kop ani červená karta nenásledovaly.

Nepochopitelné přehlédnutí nemohli domácí vstřebat a pět minut po přestávce inkasovali druhý gól. Courtois vyrobil obrovskou chybu v rozehrávce a Joselu po zachycení balónu trefil prázdnou branku.

Real Madrid už v letošní sezoně předvedl několikrát povedenou stíhací jízdu a v žádném případě ještě nebylo rozhodnuto. Alavés ale dál zlobil z protiútoků a klidně mohl navýšit. Lucas Pérez se dokonce hnal podruhé sám na Courtiose, ale ani v tomto případě neuspěl.

V závěrečné čtvrthodině začal Real tlačit na pilu a Alavés se čím dál víc musel bránit. Lucas Vázquez střílel těsně vedle vzdálenější tyče a hlavičku Díaze odvracel na brankové čáře Lejeune. Drtivý nápor domácích vygradoval v kontaktní branku čtyři minuty před koncem. Vinícius z malého vápna ještě neuspěl až Casemiro z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť.

Na drama bylo zaděláno a příznivci Alavésu, kteří sledovali utkání prostřednictvím obrazovek zažívali vypjaté chvíle. Real Madrid ještě zvýšil tlak a v šesté minutě nastavení stáli při Alavésu všichni svatí. Iscova rána ze střední vzdálenosti totiž skončila na břevnu. Po tomto momentu sudí odpískal konec a Deportivo se mohlo radovat z vítězství na hřišti Realu Madrid po dlouhých dvaceti letech!

Více informací k zápasu

SD Huesca - Sevilla FC 0:1

28.11.2020 18:30

Góly: 83. Youssef En-Nesyri

Huesca se poměrně statečně bránila mnohem lepšímu a kvalitnějšímu soupeři a sahala po bodu, který by pro ni měl velkou cenu. Nakonec ale zvítězil lepší tým, Sevillu v závěru spasil střídající útočník En-Nesyri.

Huesca se dostala do první zajímavé šance asi v šesté minutě, kdy prudký přízemí centr Sandra Ramíreze směřoval na zadní tyč. Brankáři Vaclíkovi trochu přidělal práci jeho spoluhráč, Diego Carlos, který míč přizvedl. Takže Vaclík musel být v pozoru a připraven. Brankář Fernández na opačné straně poprvé výrazněji zpozorněl ve 13. minutě, kdy centr z rohového kopu hlavou tečoval těsně vedle obránce Rekik.

Sevilla hrála samozřejmě prim a míč držela velmi často na nohou, takže domácí jen běhali. Větší šanci si ale Sevilla do konce poločasu už vytvořit nedokázala, byť průniky zejména Lucase Ocampose vypadaly často velmi nebezpečně.

Jaime Seoane po změně stran našel chytrou přihrávkou Borju Garcíu, který zkusil z dálky překvapit Tomáše Vaclíka. Svou ránu ale poslal příliš vysoko. Mnohem nebezpečnější šanci vymyslel Rafael Mir, který pustil dlouhou nahrávku za sebe na Sandra Ramíreze. Ten nebyl v ofsajdu a dokonce se mu povedlo i obejít brankáře Vaclíka, jenže v rozhodující chvíli si míč ukopl!

Střídající Óscar Rodríguez skvělým centrem od rohu našel Munira a ten měl tu smůlu, že tvrdou hlavičkou poslal míč přímo do brankáře Fernándeze. Ten však byl stejně překonán. Rakitić našel Ocampose, který se prosmýkl do vápna a na přední tyči našel ostrým centrem Youssefa En-Nesyriho. Ten už zblízka snadno prostřelil brankáře Fernándeze a slavil.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid 0:1

28.11.2020 16:15

Góly: 79. Toni Lato (vl.)

Valencia doma svedla velkou bitvu s Atléticem a přestože byli hosté mnohem aktivnější v držení míče i šancích, Los Che dlouho sahali po bodu. Srazila je až vlastní branka, kterou si deset minut před koncem dal Toni Lato.

Na to, jak ofenzivními hráči obě jedenáctky disponovaly, se hrál poměrně vlažný, nepříliš pohledný fotbal. Na první větší šanci jsme čekali prakticky až do 23. minuty. V ní si na skvostný pas za obranu naběhl Uroš Račić, pohlídal si ofsajdovou linii a zkoušel pálit na přední tyč, jenže brankář Oblak se k ní rychle přesunul a s vypětím všech sil ránu vyrazil!

No a to bylo v první půli prakticky všechno, čeho oba týmy dosáhly a stálo za zmínku. Atlético ničila jeho vlastní nepřesnost, vůbec nic mu nevycházelo a směrem dopřed to celkově bylo hodně těžkopádné a unavené.

Trenér Diego Simeone nutně potřeboval dodat svému týmu nový impuls a vyslal do hry mladíka Félixe. Poměrně odvážně stáhl beka Lodiho, takže bylo jasné, že vše sází na jednu kartu. Atlético často chtělo hrát na rychlé brejky, ale jeden po druhém pohlcovala nepřesnost ve finální fázi.

Větší šance se Atléticu naskytla až deset minut po změně stran. Po rychlé akci a centru před bránu se díky Doménechově vyražení dostal míč k Thomasu Lemarovi, který ihned pálil. Jenže do rány se mu postavil obránce Wass a míč vyrazil místo svého brankáře vlastním tělem.

Útrpný fotbal pokračoval až do samého závěru. V něm však padla rozhodující branka. Střídající Yannick Carrasco poslal z levé strany míč do vápna na Félixe a před ním se jej snažil uklidit obránce Toni Lato. Jenže nešťastně si balon srazil do vlastní brány. Symbolické rozuzlení smolného utkání.

Více informací k zápasu

Elche CF - Cádiz CF 1:1

28.11.2020 14:00

Góly: 38. Lucas Boyé - 55. Álvaro Giménez

Elche domácí zápas s Cádizem nezvládlo podle představ a oba nováčci si body rozdělili. Elche sice šlo do vedení po gólu Boyého, jenže ten dostal o pár minut druhou žlutou kartu a oslabil svůj tým. Soupeři se ve druhé půli nakonec povedlo vyrovnat.

Hostujícímu Cádizu se moc nedařilo udržet míč delší dobu na svých kopačkách a v ofenzivních hrátkách mu rozhodně nepomohlo ani brzké zranění Izquierda. Který musel střídat. Vlastně až koncem první půle se začaly množit pokusy o vstřelení branky. První měl na svědomí Pere Milla, který z velké dálky vypálil velmi nepříjemně a brankář Ledesma musel zasahovat.

O minutu později byl Ledesma znovu v permanenci, protože centr od rohového kopu si našel González a hlavičkoval o zem. Ledesma ale vmžiku skočil k šibenici a míč fantasticky vyrazil! Ve 38. minutě Millovi povedlo nahrát před vápno Lucasi Boyému, který obešel obránce a tvrdou ranou zamířil k tyči!

Cádiz se okamžitě vrhl do útoku a po rohovém kopu se dožadoval penalty. Sudí ji nejprve odpískal, ale po nápovědě videa svůj výrok přehodnotil. Rukou totiž zahrál právě Jönsson, hráč Cádizu. Pomohla mu ale čtvrtá minuta nastavení, protože Boyé uhodil soupeře loktem do obličeje a po druhé žluté kartě byl vyloučen!

Zužitkovat početní výhodu trvalo hostům jen pár minut. V 56. minutě totiž Perea svým pasem našel špatně hlídaného Álvara Giméneze, který hlavou překonal Badíu. Stejný hráč se prosadil i v 81. minutě, jenže tentokrát jeho branka nemohla platit. Těsně před gólem totiž míč trefil rukou.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Levante UD 1:1

27.11.2020 21:00

Góly: 57. Marcos André - 83. José Campaña (pen.)

Páteční předehrávka mezi Valladolidem a Levante skončila remízou 1:1. Domácí sice ještě sedm minut před koncem sahali po vítězství, navíc nevyužili stoprocentní šanci na druhý gól a po faulu v pokutovém území následovala penalta a vyrovnání.

Hosté jako první prověřili brankáře Masipa střelou v podání Malse, ovšem nic nebezpečného z toho nevzešlo. Na druhé straně zakončoval po dlouhém nákopu André a Cárdenas před sebe vyrážel. Oba celky se snažily, tempo zápasu nebylo vůbec špatné, ale chybělo to nejdůležitější - góly. První poločas nabídl dobrou mezihru, ale horší koncovku, takže do šaten oba týmy zamířily po remíze 0:0.

Se změnou stran přišly i góly. V 57. minutě se dostal do protiútoku Plaňo, prodral se až před pokutové území odkud posadil balón na hlavu Maranhaa a domácí Valladolid vedl 1:0. Levante mělo na odpověď dostatek času, ale domácí tým se velmi dobře bránil a hostům prakticky nic nedovoloval. Sám měl pak v závěrečné desetiminutovce obrovskou šanci na pojistku, ovšem Alcaraz po rychlém brejku trefil jen boční síť a to nakonec Valladolid hodně mrzelo.

O tři minuty později totiž Fernandez fauloval střídajícího Goméze a sudí odpískal pokutový kop po kterém srovnal na konečných 1:1 José Campaňa. Ještě v nastavení sice mohl vyrovnat Jota, ale pokus o přehození Cárdenase nevyšel. Valladolid tak remizoval v páteční předehrávce s Levante 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad1173122:524
2.Atlético Madrid972019:223
3.Villarreal CF1155115:1120
4.Real Madrid1052316:1217
5.Sevilla FC951312:816
6.Cádiz CF114349:1215
7.FC Barcelona942319:914
8.Granada CF1042411:1714
9.Athletic Bilbao1041512:1013
10.Elche CF93429:1013
 Getafe CF103439:1013
12.SD Eibar113448:913
13.Deportivo Alavés1134411:1313
14.Valencia CF1133517:1712
15.Real Betis1140712:2312
16.CA Osasuna103258:1311
17.Real Valladolid1124511:1610
18.Celta Vigo1124511:2010
19.Levante UD1015410:158
20.SD Huesca110748:177

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (142)

Přidat komentář
Zlatko28

Messi vez formy je pořád nejlepší playmaker

https://twitter.com/FutbolFax/status/1332266779050090496/photo/1

Reagovat
Israha

Jsem si při pohledu na nový koment říkal, že si aspoň přečtu něco o dnešním zápase Pucely a Levante, protože dívat se na tyto dva týmy letos moc nemám sílu...a on zas Messi. Zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

Nic novýho. Jeho kritici ho hodnotí jen podle gólů, přitom to není jeho primární role.

Reagovat
valloire

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Phillipinho

Hodne chybi Suarez. Costa taky zranenej, takze je to bez hrotaka celkem trapeni. Nastesti to tam ale spadlo a zaslouzene Atletico vyhralo. Lemar asi nejlepsi vykon v dresu Atletica. Konecne mu dal Cholo volnost na hristi a bylo to znat. Obrana perfektni, v tech 9 zapasech v lize zatim ani jednou Atletico neprohravalo

Reagovat
DieryVonry

Hlavně nic nedostávaj, sice netuším jakej je rekord LaLigy, ale dostat 2 branky po 9 kolech je šílenost!

Reagovat
CHONG

A co teprve Mallorca ve druhé lize, 3 inkasované branky po 14 odehraných kolech

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Maťo Valjent

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona 14/15 dostala 1. gól až v 9. kole.

Reagovat
CHONG

A taky 2. a 3.

Reagovat
Elliasson

Lemar může být výborný, bylo to vidět proti Barceloně! Akorát bez Luísita a Diega se dávají hůře góly. Doufám, že neztratíme tímhle zbytečně body. Snad se nebude opakovat v LaLize Lokomotiv.

Reagovat
smazaný uživatel

Alavés ničí

Reagovat
CHONG

Alavés regulérně lepší a nebýt Courtoise a jejich horší koncovky, tak to mohla být manita, jsem zvědavý s jakými zase přijde Zidane na tiskovce výmluvami...

Reagovat
Mönchengladbach

Vyhrálo se na Interu přece...

Reagovat
Israha

Vůbec, však byli zoufalí. Brejky za stavu, kdy celý tým útočí a vzadu to zištně nechávají volné, nejsou ukázkou kvality. Tohle bylo jak na Mestalle, tedy zápas na výhru o gól. Ale Nacho a Courtois byli proti (a nebál bych se to hodit i na Kroose a Mariana za jejich hanebnou koncovku v prvním poločase).

Reagovat
CHONG

Zoufalí jsme byli my, Alavés měl velké šance už předtím, než celý náš tým "útočil". Courtois sice jeden gól zavinil, ale pár dalších chytil, takže bych ho z toho klidně vynechal. To jsou pořád nějaké výmluvy a hypotetické scénáře typu, že to bylo na výhru o gól, realita je taková, že se prohrálo (stejně jako na Mestalle) a z deseti kol se ztratilo pět zápasů...

Reagovat
Israha

Měli jednu, ten Perézův samostatný únik. Courtoise nemám důvod hejtit, podržel, ale prostě ten gól zavinil, to je konstatování faktu (který na tom, že je už druhou sezonu jeden z našich nejlepších hráčů, nic nemění). Už jsem to psal - výhry o gól a stoprocentní koncentrace vzadu nám loni udělaly titul, to nejsou hypotetické scénáře, to reálně fungovalo. Můžem se bavit o tom, jestli je to pohledné nebo ne, ale funkční to bylo určitě. Ale když ti prostě obránci mávají rukama ve vápně nebo brankář navzdory pár top zákrokům vytáhne kiks á la okresní přebor, to pak můžeš mít systém sebelepší a nenaděláš nic. Ne s ofenzivou, ve které stoprocentně funguje jediný hráč z celého kádru.

Reagovat
Elliasson

Jako až tak? Jestli jste takhle prohráli s Alavésem, tak můžete dopadnout podobně i s Doněckem.

Reagovat
CHONG

Byl to děs, no.

Reagovat
Israha

Loni to po covid pauze fungovalo díky absolutní koncentraci všech defenzivních hráčů a nulovém počtu individuálních blackoutů. Pak mohl stačit gól či dva. Ale to je prostě šest ze sedmi posledních inkasovaných ligových gólů po hrubkách nebo takových těch nekoncentrovaností zaviněných prohřešcích (jako ruce od těla ve vlastním vápně). S tím Zidane neudělá nic, stejně jako neudělá nic se zrakveným Hazardem. Ve finále mě na tom nejvíc sere, že skrz to pak sypeme body tragédům jako Cádiz nebo Alavés, kteří se pak díky nim možná zachrání.

Reagovat
CHONG

Pokud se Alavés a Cádiz zachrání, tak to bude jenom dobře.

Jinak naším hráčům se evidentně nechce, žádná chuť, žádné nasazení a to jde nejenom za nimi, ale i za ZZ, pokud si je neumí srovnat, tak nemá na lavičce co dělat.

Reagovat
Israha

Částečně souhlasím, ale tady jde i o to, že Zidane jaksi nemá kam sáhnout, aby potrestal ležérné hrající hráče posazením na lávku. Z ofenzivních hráčů se tam nedaří nikomu, a na herním projevu takového Vincka, Rodryga, Mariana nebo Odegaarda je vidět, že nechutí to není. Pak je to o volbě mezi nemotivovanými a bez formy hrajícími (a o závislost na Benzemovi, jehož link-up play tam neumí nahradit nikdo).

Na to, kdo se má a nemá zachránit, odepíšu níže v reakci na Elliassona.

Reagovat
CHONG

Zidane by si to měl v první řadě s hráči nastavit tak, aby si ležérně nikdo hrát nedovolil, jméno a renomé na to má dostatečné, pokud to ani tak nedokáže, tak je něco špatně...

Reagovat
Israha

On za toto ale hráče na lavičku odkládá, Bale, Marcelo, loňský Modrić, Isco, Jović. S tím, že Valverde, Hazard a Benzema se mu zraní, neudělá nic. A pak tam má Vazquéze, kterého musí nicméně dát jako záskok na beka. To taky neovlivní. Trochu za zlé mu mám neotřesitelnou pozici Varanea a protěžování Asensia, ale ani ty dva aktuálně nemá kým nahradit, aby to vedlo ke zvýšení kvality. Tady vidím chybu ve skladbě kádru, a nakolik má na jeho složení Zidane přímý vliv, to nevím. Ale víme, že i v tomto ohledu dělá dobrá rozhodnutí, na Hakimim a jeho výkonech v LM proti nám to je patrné velmi křiklavě.

Reagovat
CHONG

Podle mě je chyba už v tom, že si ti hráči vůbec tyhle výkony dovolí, jádro problému vidím v tom, že Zidane je s nima prostě kámoš, který je neumí srovnat do latě, je na ně ťuťu ňuňu a společně se slzou v oku vzpomínají na hattrick, to těm našim primadonkám (protestujícím proti příchodu Conteho) samozřejmě vyhovuje.

Co se týče Zidanových dobrých rozhodnutí, tak podle mě není možné dělat závěry o Hakimim na základě dvou zápasů, nicméně pokud bych připustil, že Hakimi bylo správné rozhodnutí, tak preferování Marcela před Reguiem bylo naopak to nejstrašnější rozhodnutí v dějinách strašných rozhodnutí.

Reagovat
Israha

Tak s Reguilónem souhlas, to jsem tu psal opakovaně, že vnímám jako Zidanův průser. V tom vztahu Zidanea s týmem by se dalo souhlasit taky, rozhodně to tak zvenčí působí...ale na počtu trofejí je vidět, že to minimálně donedávna zabíralo víc, než dobře. A za druhé rozumím tomu, že se asi blbě motivuje starší, delší dobu sloužící hráč, když posila, přivedená jako konkurence pro něj, výkonnostně vůbec nefunguje. Zidane tu starou gardu asi nikdy vyloženě neseřve, to není jeho styl...ale je vidět, že pokud má k dispozici nového hráče, který hraje lépe, prostě ho tam začne stavět. To vidíš na Mendym, Valverdem. Snaha udělat to samé s Hazardem, Militaem, Jovićem, Vinckem, Rodrygem, atp., tam je...ale sám vidíš, jak se vyplácí.

Reagovat
CHONG

Výčet trofejí je nezpochybnitelný, každopádně mám za to, že ten kamarádský přístup fungoval při jeho první štaci, kdy ti hráči byli mladší, hladovějí a možná i míň namistrovaní, teď při druhé štaci už to ale moc nefunguje. Jinak já nechci říct, že je všechno jenom vina Zidana, na druhou stranu jsem toho názoru, že jeho odchod by měl být součástí změn, které musí nastat.

Reagovat
Israha

Tak reálně kdo hraje lenivě a namistrovaně, z těch, co jsou tam déle? Marcelo, Asensio, Isco, Varane. Kroose by do toho pytle někdo hodil taky, ale ten tohle zdání budí pořád, je to jeho styl hry. Carvajal, Ramos, Nacho, Vazquéz, Modrić, Casemiro, Benzema - ti pořád mají spíše dobrý, aktivní přístup, řekl bych. To je několik jednotlivců, z nichž pravidelný základ hraje jeden. A z těch nově příchozích se chová namistrovaně a nemaká je Jović, a možná chvílemi Militao (Hazard je diskutabilní, jeho přístup se zatím skrz tu skleněnost hůř posuzuje dlouhodobým měřítkem). Mendy maká, Valverde maká, Odegaard maká, Vincka nebo Mariana z nedostatku nasazení taky podezírat nelze. Já si fakt myslím, že to je o nedostatku aktuální kvality, a ne o přístupu. Některým déle sloužícím kvalita částečně klesla, jiní odešli, a náhrady tu kvalitu nepřinášejí v dostatečné míře. Je tam několik hráčů, co můžou být za pár let výborní, ale ještě nejsou. A nevím, nakolik je toto vina Zidana, tedy nakolik má možnost kecat Perézovi do nákupů a prodejů. Určitě by měl dostat celou sezonu, podle mě. Je možné, že jiný trenér by z toho kádru dostal více přísnějším lpěním na taktice a větším vtisknutím jednoznačné herní tváře, ale jisté to taky není. Dejme šanci druhému nejúspěšnějšímu trenérovi v Realu v historii ukázat, jestli jde o dočasný blackout, za který nemůže, nebo nese vinu také a je součást dlouhodobého problému. Až pak ho případně vyměnme.

Reagovat
Anacron

Je to jednoduchý. ZZ přišel do týmu, kterej byl na vrcholu sil a kvality, a trenéři před ním toho akorát nedokázali využít vůbec(Benitez), nebo jenom částečně(Carlo, Mourinho). ZZ to ale dokázal, a vytřískal z toho týmu na poslední chvíli co to šlo. Následně přišel o nejdůležitějšího hráče, extrémně kvalitní a širokou lavičku(v té době se tomu říkal béčko, které mohlo v klidu nastoupit a kvalita byla pořád top), kostra týmu zestárla a protože věděl, že žádné velké posilování není reálný, tak se rozhodl, že taky skončí.

Následovala asi jedna z nejhorších sezon v historii. Pak se na žádost vrátil, i když věděl co za tým bude mít. A i přes to všechno dokázal vyhrát titul. Sice extrémně nechutnou hrou a díky tragické Barce, ale z pohledu toho co měl za možnosti(především jeden z nejhorších útoků v historii), je to neuvěřitelný.

Na přestupy za ty roky neměl skoro žádný vliv, když v obou případech přišel v průběhu sezony. Loni když se vrátil tak chtěl po dokončené sezoně posily a přišel Hazard, Jovic, Militao, Mendy, Rodrygo. To že je jeden horší než druhý nikdo tušit nemohl. Hlavně ten Hazard. No a letos jasně Perez před přestupákem řekl, že nikdo nepřijde a taky nepřišel. Takže teoreticky mohl udělat lepší přestupák akorát po první a po druhý LM. S tím, že tam si teda úplně už nepamatuju jak to bylo. Ale myslím, že se říkalo že kupovat Perez nechce, když má tým co vyhrál všechno.

Jediný velký problém na straně ZZ vidím v tom protěžování svých oblíbenců. Na druhou stranu se mu skoro ani nedivím, když to co za ně má jako náhradu je ještě horší.

Reagovat
Israha

Souhlas v podstatě se vším. Oproti tobě sice mnohem méně nadávám na předváděnou hru, ale podle tohohle příspěvku to vidíme podobně. Zidane není tím hlavním problémem, takže dělat z něj exemplární případ by vzhledem k tomu, jak úspěšný je, mohlo vést ještě k většímu průseru.

Reagovat
valloire

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Elliasson

Komu bys přál udržení?

Reagovat
Israha

Určitě Celtě. Levante a Osasunu taky rád budu vídat dál, chvílemi je mi sympatický i Eibar. Rozhodně bych se obešel bez Alavésu, Cádizu, Valladollidu, Huescy, Elche. Obecně nefandím tomu, když se slabší tým snaží emulovat to, co hraje Simeone v Atléticu nebo Bordalás v Getafe, jen s mnohem méně kvalitním kádrem (chápu, proč tak hrají, ale není mi to sympatické).

Reagovat
messi80

Tak ale napr. Machin toto v alavesi určite nehrá..

Reagovat
Israha

Včera hrál, proti Barceloně taky, podle sestřihů. Běžně tak možná nehraje, to neumím posoudit, sleduju aktivně jiné týmy. U Alavésu je nicméně původ mých nesympatií spíše v nezajímavě poskládaném kádru bez nějaké výrazné individuality. Tam není hráč, na kterého bych se těšil, že ho uvidím hrát, když nastoupí proti Realu či jinému mému oblíbenému týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodli to výhry 1:0 po nasimulovaných penaltách, žádná koncentrace.

Reagovat
Israha

Tak ještě, žes každý ten zápas viděl od začátku do konce, abys to mohl posoudit v celkovém kontextu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Anacron

Žumpa. Pokaždé si říkám, že horší to už příště nebude. Ale borci mě vždycky úspěšně vyvedou z omylu. Hazard ať už taky táhne do prdele. Roky to byla moje vysněná posila, ale už ztrácím trpělivost.

Reagovat
smazaný uživatel

A co měl jako dělat, když se zranil?

Reagovat
Anacron

No s tím mi dochází trpělivost. Jak je možný že v Chelsea nebyl skoro zraněný a tady za rok a půl odehrál 28 zápasů? V Anglii vynechal vinou zranění 20 zápasů za 7 let a u nás už 36 za rok a půl. To mi jako smůla a náhoda vážně nepřipadá.

Reagovat
CHONG

Příští týden pohlavek od Lopeho a kruh se uzavře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne že by se o to sám nezasadil laxností, ale Edena je mi líto :-( Chtěl to, ale neměl odcházet. Ten á teď už tak na nějaký Everton nebo Lille.

Reagovat
Greny

A ještě zraněné koleno... To muze být na pár dní týdnu nebo měsíců...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím jak se pomalu dostává do formy na napůl na to sere, to může být konec tohodle angažmá nebo nedejbože kariéry.

Reagovat
M0rb1D4S

On si splnil svůj dětský sen a navíc ho trénuje jeho idol, ale nechápu, co se to s ním děje. Za 7 let u nás nebyl prakticky zraněný a to ho hráči soupeře nikdy nešetřili. Ale díky tomu jeho přestupu se u nás daly věci do pohybu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by mohlo vyhrat ligu nejaky prekvapeni.

Reagovat
Gazdo

Kludne by som to doprial Sockam

Reagovat
Ed_Hazard

Chudák Odegaard

Reagovat
Gazdo

Chudak bol Ibra v rokoch 2009-2011 Martin tu ligu urcite este viac krat vyhra ak bude pokracovat v tvrdej praci

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to vypadá na Atletico nebo opět Barcelonu, jestli už konečně ustálí výkony. Real je bez šance (pokud zase nezaúřadují rozhodčí jako loni), ten narozdíl od Barcelony hraje katastrofálně furt.

Reagovat
zasranej malíř

Tak co vezme to Zizou klasicky na sebe tu prohru?

Reagovat
Beči

A Marcelo s Asensiem stále v základu Zidane není špatný trenér, ale to slepé protěžování jeho oblíbenců je donebevolající.

Reagovat
jack_donaghy

Zidane predpokladam standardne zobral vinu na seba

Reagovat
Rothbard

Kolikrát se musím ještě vyspat, než se přečtu, že ZZ není trenérem Realu?

Reagovat
patas92

https://streamable.com/l62yk0

Jak toto mohl VAR nevidět?

Reagovat
smazaný uživatel

to zatáhl Marcelu za vlasy nebo za ucho?

Reagovat
Mass

Reagovat
ADM

Paris Saint-Germain remizovalo s Bordeaux, na čemž se proměněnou penaltou podílel Neymar. Pro brazilského reprezentanta se jednalo o 50. gól za PSG, na což mu stačilo 58 zápasu

To ako Neymar má za 3,5 sezony 58 zápasov v lige za PSG?

Reagovat
Jordi Alba

Škoda těch zranění, když porovnáme jeho kvality s kvalitou francouzký ligy, byl by na tom asi o dost líp.

Reagovat
ADM

Jeho zranenia su priamo umerne kvalite francuzskej ligy a ich rozhodcov. Načo tam preboha išiel

Reagovat
Gazdo

A vieme preco tam isiel

Reagovat
REPLIKATOR

Real

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes dobré, jeden z nejlepších zápasů sezony Ale teď už by to chtělo udělat prosincovou sérii šesti dalších výher, čtyřikrát hrajeme doma a to i proti Sockám a Valencii

Reagovat
Banikovec7

ale bez stoperů...

Reagovat
smazaný uživatel

To je plus. Bez nich mají 2 čistý konta v řadě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Busi na stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

No vida, ono by to šlo. Jen donutit ty pseudohvězdy, aby zapojili do kombinace i Griezmanna a nejednou to jde. Je to pořád jeden z pěti nejlepších hráčů světa a žádná sabotáž ho o to místo nemůže připravit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Treba to miešať. Treba nech nehra Messi každy zapas. Treba ten čas počas kovidu manažovať. Teraz proti Ferenc zas len Bečko poslať

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se asi bude muset Ter Stegen posunout na stopera a chytat Neto.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
sylarko

Vie mi dakto poslat link kde si mozem pozriet cely zapas zo zaznamu? Barcu myslim

Reagovat
ADM
Reagovat
ADM

Ten Mingueza je čo zač? Má na to?

Reagovat
DrQQ

Je to momentálne najlepší stopér Barcelony.

Je totiž jediný.

Takže na to mať musí.

:-)

Reagovat
ADM

Jdem si pro treble.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako záskok určitě dobrý. Těch hráčů, co by mohly zaskočit je v juniorce spousta, jen jim nedají šanci nebo je odepíšou po prvním zápase.

Reagovat
CHONG

Vyrovnaný zápas a spravedlivý kříž, ale letos fakt můžeme na boj o poháry zapomenout, za klidný střed tabulky budeme rádi, protože ta naše finální fáze je fakt strašidelná

Reagovat
smazaný uživatel

Real na tom zas tak špatně není.

Reagovat
CHONG

A taky v posledním zápase neremizoval

Reagovat
santini

Konečne za 3 body a aj výkon solídny. Ako mohlo to dnes v kľude skončiť 15:12 ale nebudem si to škrabať. Fenomenálny Iago doplnený bojovnosťou mladých pušiek, za zmienku stojí aj skvelý Tapia v strede poľa (nie prvý raz).. snáď sa dneškom odrazame nie len odo dna, ale aj k lepším zajtrajškom

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
santini

Je to jedinečný hráč

Reagovat
pantondavo

Prisna penalta na Nacha, ruka se bere az od pulky paze, tohle mi prislo dost na hrane.

Reagovat
valloire

Výkon tak nějak po LM. Já mam nohy na stole.

Reagovat
ttopi

Nic proti, ale LM teď hrála i Barcelona, Atletico a Sevilla

Reagovat
valloire

tak u nás to neni prvně

Reagovat
ttopi

Jasně. Ale nechceš doufám naznačit, že u celku jako je Real Madrid může nastat nějaká zvýšená únava při režimu středa/víkend, když to takhle hrajou už asi 30 let v kuse

Reagovat
valloire

Já nevim jestli sázíš, ale určitě sis všiml, že před a po LM favoriti občas hoří...Není to jenom záležitost Realu.

Reagovat
ttopi

Takhle - občas jo, ale většinou ne doma a už vůbec ne s téměř A týmem. U Realu to vypadá na problém jinde, ale to ty asi víš

Reagovat
valloire

Samozřejmě, že to vím. Já vím všechno. Ale to asi víš.

Reagovat
ttopi

Vím. Kam se hrabe brouk pytlík

Ne je fakt, že letos z vás nejde strach. V derby jsme padli, ale celkově vypadáme podle mě lépe.

Reagovat
valloire

je podzim, záleží na tom, jak bufete vypadat na jaře

Reagovat
Israha

Včerejší večerní šlágr kola nikdo nesledoval? Hodně kvalitní zápas, kterému remíza nakonec asi slušela, ovšem co tam vymyslel Manzano s tím neexistujícím rohem, po kterém se kopala penalta, to jsem už dlouho neviděl. Toto VAR neřeší? Si tady můžem jako fanoušci Realu stěžovat, že se nepískla penalta na Hazarda, ale toto byl zářez ještě mnohem většího kalibru.

Jinak škoda, že Alguacil nepostavil Isaka, na toho jsem se těšil (imho nejkvalitnější útočník Sociedadu). Na druhé straně je celkem smutné vidět, jak už věk dostihl Baccu, ten už letos nepůsobí, že by na klub typu Villarrealu měl.

Reagovat
CHONG

Jj, s tím rohem to byla celkem dobrá šílenost. Každopádně jak říkáš, kvalitní zápas, který se moc dobře sledoval. A k tomu do zápasu zasáhlo 22 Španělů, to je pro mě skutečná rajská hudba.

Reagovat
Israha

Tolik zatížený na domácí hráče nejsem, ale ten fotbal byl tak či tak velmi dobrý. Villarreal pod Emerym zkraje vypadal docela děsivě, co s nima provedla Barca, to jsem čuměl, ale zvedli se moc dobře, kor v kontextu toho, že v podobě Cazorly ztratili nejlepšího hráče, a přivedli solidní, ale o level slabší náhradu.

Reagovat
CHONG

Já si teď pořídil Digy sport a žena byla přes víkend u švagrové, takže jsem viděl všechny zápasy kola a tenhle mě bavil určitě nejvíc. I přes rozpačitý začátek nepochybuju o tom, že Ponorka bude pod Emerym úspěšná, on to ve Španělsku umí. Jinak já jsem zatížený na všechno španělské, takže 22 španělských hráčů v jednom zápase, to je me gusto

Reagovat
Israha

A tos na konci minulé sezony říkal, že už tě fotbal tolik nebaví . Já jsem za víkend dal jen čtyři zápasy, dva španělské, dva francouzské, už to by někdo mohl označit za velký počet .

Jinak o Emerym nepochybuji. On asi fakt mimo La Ligu není schopný fungovat, ale doma mu to šlo vždy, a teď má ve Villarrealu hodně kvalitní, široký a vyvážený kádr. O LM budou bojovat, to jsem přesvědčen. Vzhledem k stále trvající síle Lopeho Sevilly a překvapivě funkčním Sockám může letos reálně hrozit, že některý z té trojice gigantů neuhraje LM (a nejděsivější je to, že jakkoliv věřím Zidanovi, tak nejvíce to hrozí nám).

22 Španělů tam ale včera nebylo, si uvědomuju. Hrál Bacca a toho vystřídal Chukwueze. A Le Normand taky snad není Španěl...maximálně naturalizovaný.

Reagovat
CHONG

22 Španělů zasáhlo do toho zápasu celkově, ne najednou (18 jich bylo v základu a 4 střídali), ale i těch 18 v základních sestavách je krása.

Já jsem podle mě psal spíš to, že mě nebaví Real, než fotbal celkově, ale i tak byl tenhle víkend jenom výjimka, bylo hnusně, žena s prckem nebyli doma nemusel jsem dělat nic do práce a skoro všechny zápasy byly pro mě něčím zajímavé, takže jsem jenom ležel a čuměl, příští víkend to už tak slavné nebude

Absence Barcelony nebo spíše nás v top 4 by mě taky moc nepřekvapila, no.

Reagovat
Israha

Jo takto. Já osobně jsem měl španělský fotbal vždy rád, konec konců i kvůli španělské repre jsem začal fandit Realu, ale musím říct, že od doby, kdy začala repre hrát méně zábavnou barcelonskou tiki taku, je to u mě spíš fandění španělským klubům než hráčům ze Španělska.

Tak příští týden tam snad krom Sevilla - Real ani nic zajímavého není, nudné kolo. Koukal bych na Athletic s Celtou, ale to se mi kryje s Marseille...a jinak nemám potřebu vidět z následujícího kola nic.

Reagovat
CHONG

Pod Lopem i teď pod Enriquem hraje La Roja pěkný fotbal.

Jinak ten rozpis na příští týden nic moc, akorát ta Sevilla - Real a pro mě teda ještě Levante - Geta, jinak mě taky nic jiného vyloženě neláká...

Reagovat
Israha

Teď jo, ale mně ještě nepustila tá antipatie z dob minulých . Na repre úrovni fandím víc té Francii.

Reagovat
Gazdo

No s tym Emerym... ja neviem ci mu to ide len v spanielsku. Odisiel z Arsenalu a Arsenal je zrazu na tom horsie ako ked tam bol, PSG vysla defacto jedna sezona ktora bola specialna a nehrali sa odvety inak by sa dost mozno do finale LM nedostali a inak to tiez nie je ziadna slava pod Tuchelom ktory dostal v podstate snovy utok. Tusim to bol Emery kto vtedy prehral ligu s Monacom (ak nie tak sa ospravedlnujem nejako sa mi to v tej francuzskej uz vsetko pletie) ale vtedy bolo Monaco jednoducho neuveritelne a az taka hanba to nebola

Reagovat
Israha

Oni taky Arteta s Tuchelem nejsou žádní kouzelníci.

Reagovat
Jordi Alba

Jenom škoda, že jeden z té dvojice pravděpodobně ostrouhá v boji o LM. Barcelona i Real se pravděpodobně zvednou a hůř, jak 4. nebudou. Jedině to zahrát přes výhru v EL, ale nevim nevim.

Reagovat
Israha

Já teda Zidanovi věřím, ale kdoví jestli. Věříš Koemanovi taky tak moc?

Reagovat
Jordi Alba

Tak Villarreal i Socky začnou klasicky ztrácet body až se budou snažit uhrát něco v Evropě, to samý Sevilla. A co si budem, momentální kvalita ligy není na takový úrovni, aby dvojice Barcelona a Real byla bez TOP4.

Reagovat
valloire

Takže se Messi zase vopičí, přesně jako s tou boží rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten slizký a ubohý Messi chce být zas protězovaný. To mu není stydno?!

Reagovat
smazaný uživatel

co dela coutinho v sestave kola la ligy? to je trochu paranormalni jev

Reagovat
sylarko

a preco by tam nemohol byt? nie kazdy je voci nemu zaujaty

Reagovat
roman1978

Protože jeho výkon prostě jen nebyl dobrý?

Reagovat
sylarko

nebolo to nic extra ale myslim, ze jeho vykon bol v pohode. keby dal tie 2 sance co mal, uz by si vravel nieco ine.

Reagovat
remeslnik

Jenomže je nedal. A o to jde, že tam nemá co dělat.

Reagovat
roman1978

přesně tak.

Reagovat
sylarko

aha, taze tam nema momentalne co robit ani messi. tiez pozahadzoval v tomto roku par cistych sanci co niekedy daval s lahkostou.

Reagovat
remeslnik

Ale tady se bavíme o Coutinhovi, tak co sem pleteš Messiho? Tys psal "keby dal, tak by si vravel niečo iné". Ano, kdyby je dal, ale on ty 100% šance NEDAL !!

Reagovat
sylarko

ja neviem ci ti nedopina alebo si voci coutinhovi zaujaty. ale za to za co tu coutinha vyhadzujes z muzstva, ti u messiho nevadi. nieje to kus podla teba pokrytecke?

Reagovat
roman1978

ne, není. messi je legenda barcelony - coutinho na vlastní fanoušky ukazoval nepěkná gesta.

Až podá výkon, který opravdu bude na sestavu kola, tak nikdo neřekne ani ň. tentokrát to na sestavu kola rozhodně nebylo a nemá to nic co dělat se zaujatostí.

Reagovat
sylarko

aha taze messi moze hrat hovno. tak si ho tu drzme az do 40tky len preto lebo je to legenda klubu. dobra logika. potom sa necudujme, ze sme tam kde sme. a keby na mna fanusikovia piskali, tiez im ukazem nepekne gesto.

nevravim, ze bol muz zapasu, ale dostaval sa do sanci, par sanci aj vytvoril. hral slusne. a kebyze niesi zaujaty, tak objektivne posadis na lavicku aj messiho ked hra rovnake hovno ako coutinho.

Vela ludi sa tu stazuje, ze hraju hraci len podla mena a nie vykonov, a na druhu stranu u messiho ti to nevadi, to je ciste pokrytectvo.

Reagovat
remeslnik

Ty si fakt matěj. Nechápeš, že TYS napsal kravinu v tom, že kdyby proměnil !!! tak bysme jinak mluvili !! Jasně, to by možná nikdo neřekl půl slova, ale on to NEDAL !!! To ty jsi zaujatý proti Messimu, tak meleš kraviny, protože on v tom zápase hovno nehrál.

Reagovat
sylarko

ty ma nechapes. ty si povedal, ze keby hral take hovno messi, tak ti to nevadi lebo je to legenda klubu. takze on si moze to dovolit. ja voci messimu zaujaty niesom. to len hateri coutinha tu musia zakazdym hladat na nho neviem co. pritom hral dobre.

Reagovat
roman1978

co to furt kurva meleš? tady vůbec nejde o messiho. tady jde pouze a jen o to, že couts byl zařazen do sestavy kola a přitom ten výkon tomu neodpovídal. dostával se do šancí? a co jako? proměnil je? proč do této debaty vůbec taháš lea?

a jen tak mimochodem, jakýkoliv messiho horší výkon je většinou o několik levelů lepší, než povedenější coustův.

Reagovat
sylarko

vidis zas...si len zaujaty...dali ho do zostavy kola, asi nie len tak zo srandy...a budem verit viac im ako nejakemu zaostalemu slovakovi neviem z kade...dopo. dalej sa uz s obmedzencami bavit nemienim

Reagovat
roman1978

jasně, všichni jsme zaujatí. o tom madarovi, to jsi myslel, když koukáš do zrcadla? ta omezenost bude asi na jiné straně.

Reagovat
remeslnik

Romane ser na ně, jsou to kreténi oba dva.

Reagovat
2miguel1

Nebav sa tu s nimi, oni su velakrat mimo. Coutinho dostal spolu s Messim a Ter Stegenom volno do Kyjeva lebo Aj Coutinho je dolezity hrac momentalne. Oni by tu chceli vidiet aj tak 40-kiloveho Puiga. Esteze si Koeman a La Liga mysli nieco ine. A tym nehovorim ze by Puig nemal dostavat sance

Reagovat
sylarko

Reagovat
remeslnik

Ty hajzle, komu vykládáš, že je velakrát mimo?! Ty jsi mimo furt. Vemte se se Sylárkem za ruce a běžte si přepočítat ovce.

Reagovat
remeslnik

kde jsem psal, že kdyby takové hovno hrál Messi, tak by mi to nevadilo? Najdi mi to !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele