Hlavní obsah

Slavní spolužáci: Od koho si koupila trávu Cameron Diaz?

Foto: Shaun Jeffers, Shutterstock.com

Foto: Shaun Jeffers, Shutterstock.com

Reklama

Není úplně neobvyklé, že spolu slavní chodili do stejné školy, zvlášť když studovali herectví. Jsou ovšem i slavné tváře, které se potkaly na nižším stupni vzdělání, kdy ani jeden z nich netušil, že z nich v budoucnu budou hvězdy.

Článek

Mnoho celebrit se navzájem zná. Potkávají se na nejrůznějších akcích, stávají se přáteli, nepřáteli, nebo o sobě mají alespoň minimální povědomí. Některé ale spojuje mnohem delší historie. Kdo se potkal v jedné škole dávno před tím, než se proslavil?

Cameron Diaz (48) a Snoop Dogg (49) 

Herečku a rappera dělí jen roční věkový rozdíl a oba pocházejí z Kalifornie, takže určitá pravděpodobnost, že se mohli sejít na jedné škole, tu je. A také se tak stalo. Navštěvovali společně střední polytechnickou školu na Long Beach. Mladší Cameron Diaz byla o ročník níž, ale je si jistá, že si během svých studií koupila od staršího spolužáka Snoop Dogga několikrát trávu. Pamatuje si ho díky tomu, že byl hodně vysoký, hubený a nosil spoustu copánků.

Foto: BAKOUNINE, Tinseltown, Shutterstock.com

Cameron Diaz nakonec polytechnickou školu nedokončila a vrhla se na herectvíFoto: BAKOUNINE, Tinseltown, Shutterstock.com

Kate (38) a William (38) 

Kdo by neznal love story britského královského páru? Seznámili se ve škole, protože oba chodili na univerzitu St. Andrews, nejstarší skotskou vysokou. Spojoval je i stejný předmět studia, kterým byly dějiny umění. Akorát William později přešel na zeměpis. Své spolužačky Kate si všiml na školní charitativní módní přehlídce, kde předváděla hodně průhledné šaty.

Foto: Shaun Jeffers, Shutterstock.com

Na přehlídce Kate předváděla úsporné modely, není divu, že prince zaujalaFoto: Shaun Jeffers, Shutterstock.com

Nicole Kidman (53) a Naomi Watts (52) 

Známé herečky pojí dlouholeté přátelství, které začalo už na dívčí střední škole v Sydney. Chodily tehdy dokonce do stejné třídy. Pak se sešly i ve stejném filmu, jmenoval se Flirtování (1991). Navzájem si fandí ve svých kariérách a jsou si oporou i v osobním životě. Tvrdí, že mezi sebou mají něco mimořádného, založeného na silném respektu a lásce.

Foto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

V Hollywoodu se na pravá přátelství moc nehraje. Nicole Kidman (vlevo) a Naomi Watts prý jedno takové majíFoto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock.com

Matt Damon (50) a Ben Affleck (48) 

Úzké spojení je i mezi těmito dvěma charismatickými herci. Potkali se už jako malí chlapci, protože bydleli blízko sebe v Cambridge. V té době se jim určitě ani nezdálo o tom, čeho všeho každý z nich dosáhne. Následně navštěvovali tamní střední školu a společně budovali své herecké kariéry. Před kamerou se poprvé sešli v roce 1989 při natáčení filmu Hřiště snů v hlavní roli s Kevinem Costnerem (65).

Foto: s_bukley, Shutterstock.com

Bena Afflecka (vlevo) a Matta Damona spojuje přátelství i práceFoto: s_bukley, Shutterstock.com

Pavlína Filipovská (79) a Václav Klaus (79) 

Zajímavost ze svého studentského života prozradila členka slavného hereckého rodu v rozhovoru s Terezou Kostkovou (44) v pořadu Českého rozhlasu Blízká setkání. Sdělila, že jejím spolužákem byl na gymnáziu exprezident Václav Klaus. Už tehdy prý seděl v lavici s výrazem jako z poštovní známky a dával všem najevo, že jsou hloupí.

Foto: Profimedia.cz, Dan Materna / MAFRA / Profimedia

Čekali byste zrovna Pavlínu Filipovskou a Václava Klause v jedné třídě?Foto: Profimedia.cz, Dan Materna / MAFRA / Profimedia

Richard Genzer (53) a Michal Suchánek (55) 

Slavná dvojka herců a komiků se dala dohromady na Pražské konzervatoři. Richard Genzer tam studoval tanec a Michal Suchánek herectví. Profesně se společně začali angažovat při psaní scénářů k pořadům televize Nova. Nejprve to byl v roce 1998 pořad XXL a potom kultovní Tele Tele (2000), kde i účinkovali. Od té doby byli nerozlučnou dvojicí a mají za sebou řadu společných projektů.

Foto: Profimedia.cz

Geňa (vlevo) a Suchoš, jak si říkají, tvoří už léta nerozlučnou dvojici komikůFoto: Profimedia.cz

Zdeněk Svěrák (84) a Bořivoj Penc (†82) 

Jádro Divadla Járy Cimrmana se zformovalo už před mnoha a mnoha lety. Jeho spoluzakladatel Zdeněk Svěrák seděl s Bořivojem Pencem na základní škole dokonce v jedné lavici. Později spolu hráli loutkové divadlo a nakonec i Cimrmanovy hry (na stejné gymnázium jako Svěrák chodil o ročník níž i režisér Jiří Menzel , †82). Na vysoké škole pedagogické se zase Svěrák potkal s Miloněm Čepelkou (84) a Ladislavem Smoljakem (†78).

Foto: Profimedia.cz

Seznam žijících Svěrákových spolužáků se bohužel pomalu krátí. Na fotce je s Bořivojem Pencem ve hře ZáskokFoto: Profimedia.cz

To, že někteří slavní na školu nastoupili, ale neznamená, že ji i dokončili. Slavní, bohatí a bez maturity: 5 celebrit bez střední školy!

Reklama

Načítám