Hlavní obsah

Tři účesy pro malé slečny k vánočnímu stromečku!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Má vaše dcerka nebo malá sestra delší vlasy a nechá se ráda česat? Pak pro vás máme návod na tři veselé vánoční účesy, ve kterých může zazářit na Štědrý den u stromečku. Podívejte se, jak na ně.

Článek

Máte doma malou parádnici, která touží být o Vánocích vyšňořená včetně parádního účesu? Zapomeňte na kadeřnické salony, které budou mít stejně určitě po dlouhé pauze plno, a okoukejte pár triků z naší inspirace. Naučíme vás tři skvělé účesy, které se hodí na Štědrý večer, ale třeba i na silvestra a rozhodně vás vyjdou levněji než u profesionála. Inspirovali jsme se na internetu – podobných nápadů je plný. Uvidíte, že holčičky budou nadšené, stejně jako naše desetiletá „modelka“ Nela.

Co budete potřebovat

Na vánoční účesy vám bude stačit pár gumiček na vlasy, vlásenky, pérka, vycpávky do drdolu a ozdoby: sněhová vločka, hnědý chlupatý drátek, pohyblivé oči, třpytivé polystyrenové kuličky a vánoční řetěz.

Foto: Tomáš Rubín

Vše, co budete na účesy potřebovat, vás vyjde na pár korunFoto: Tomáš Rubín

3 roztomilé a vtipné vánoční účesy

Jste zvyklé česat dceru či sestru každý den? Pak budou tyhle účesy pro vás hračka. Ukážeme vám, jak zábavně a svátečně ozvláštnit obyčejný drdol nebo copánky. Tak schválně, která varianta u vás zvítězí?

1. Veselý sob

Nejvtipnější je bezesporu roztomilý sobík. Na jeho základ musíte nejprve vyčesat drdol a podpořit ho vycpávkou z drogerie – někdy se jí říká donut. Stojí kolem 60 až 100 korun a na soba se hodí trochu větší velikost. Dále potřebujete pohyblivé oči: můžete je klidně i vystřihnout z papíru a přilepit k nim tavnou pistolí sponky.

Nos lze vytvořit z bambulky nebo ze třpytivé polystyrenové kouličky: jednoduše do ní vmáčkněte konec vlásenky a pak ji umístěte do středu drdolu. Na paroží si vezměte chlupatý hnědý drátek, omotejte ho kolem drdolu a zatočte nahoře křížem, aby dobře držel.

Tip: Možné je udělat pouze drdol s očima a nosem a na hlavu pak nasadit čelenku se sobím parožím, které se prodávají na každém rohu.

Foto: Tomáš Rubín

Nejprve vytvořte jednoduchý drdol s vycpávkou. Doprostřed zapíchněte nos a seshora vlásenky s očimaFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rozvětvené parůžky vytvoříte z kousku odstřiženého chlupatého drátku ovinutého kolem konců. Takhle upravený drátek pak obtočte kolem drdoluFoto: Tomáš Rubín

2. Sněhová vločka

Základem je opět drdol, tentokrát jsme použili menší vycpávku a vlasy jsme přichytili sponkami s perličkou na konci. V zahradnickém centru jsme koupili krásnou vločku z umělé hmoty a na jedné straně jsme ji přestřihli, aby šla nasadit na drdol.

Tip: Lze také vystřihnout vlastní sněhovou vločku z pevnějšího dekorativního filcu a nasunout ji na culík. Jen si dejte pozor, aby vnitřní otvor nebyl příliš velký, protože by vločka na culíku nedržela. Lepší je před ni dát gumičku, aby nesklouzávala dolů.

Foto: Tomáš Rubín

Vločku z umělé hmoty jsme přestřihli, aby šla hravě nasadit na drdol. Tenhle účes potěší hlavně malé baletky a milovnice pohádky Ledové královstvíFoto: Tomáš Rubín

3. Třpytivé copy

Umíte zaplétané copy? Tak k nim na Vánoce připleťte třpytivé řetězy. Můžete je vybrat klidně do barvy šatů vaší malé slečny. Jeden konec řetězu přichyťte maličkou tenkou gumičkou nahoře do vlasů, přidejte k jednomu ze tří pramenů a klasicky zapleťte.

Foto: Tomáš Rubín

Třpytivé copy se hodí pro jakoukoli slavnostní příležitostFoto: Tomáš Rubín

Tip: Copy v dolní části ještě zapleťte do sebe a vytvořte volný uzel. Konce copů stočte pod uzel a přichyťte k hlavě vlásenkami, aby účes držel po celý večer.

Foto: Tomáš Rubín

Copánky vypadají dobře i spletené dohromadyFoto: Tomáš Rubín

Chcete svému slavnostnímu účesu dodat na Vánoce objem? Podívejte se, které přípravky opravdu pomohou.

Reklama

Načítám