Pilná filmařská práce i přes nejasné uvedení filmů do kin

Pilná filmařská práce i přes nejasné uvedení filmů do kin
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože filmový průmysl v současné době zamrzl v distribuci a točí se „na sklad“, pracuje se stále na mnoha filmových projektech. To i navzdory tomu, že filmy hotové letos na jaře stále čekají na své premiéry, které se stále odkládají, protože kina v mnoha zemích světa zůstávají zavřená.

Znovu se pracuje na příběhu z éry Vikingů

Režisér Robert Eggers, který na sebe loni upozornil snímkem „Maják“, pracuje na filmu z oblíbeného prostředí Vikingů – „The Northman“. Ve filmu se objeví Nicole Kidman a velice populární Anai Taylor Joy, která uchvátila televizní diváky v nedávno uvedeném snímku „Dámský gambit“ z produkce Netflixu.

Děj nás zavede do chladné skandinávské krajiny, konkrétně na Island během 10. století, kde se jistý vikingský princ rozhodne pomstít za vraždu svého otce. Prince si zahraje Alexander Skarsgård, švédský herec, který se už potkal s Nicole Kidman v seriálovém projektu „Sedmilhářky“. Ve filmu si zahrají také Willem Dafoe, Ethan Hawke a zpěvačka Björk.

Natáčení bylo začátkem roku odložené, ale podle dostupných informací právě teď finišuje natáčení v Irsku a dokončení filmu už nic nezabrání.

Nové vesmírné dobrodružství

Colin Farell je už hollywoodskou stálicí a příští rok bychom si herce mohli užít ve sci-fi podívané „Voyagers“. Děj nás zavede na palubu vesmírné lodi putující k planetě, kde by lidstvo rádo zapustilo své kořeny. Na palubě lodi jsou mladí lidé, na které má dohlížet kapitán. Jenomže ten náhle zemře a na palubě propukne chaos a anarchie. Lidé se postupně začínají sdružovat do kmenů a začíná nelítostný boj o přežití. Kromě Farella se ve filmu objeví Lily-Rose Depp (dcera Johnyho Deppa a Vanessy Paradis), která se loni objevila v úspěšném snímku „Král“. Z dalších herců je to Fion White (film Dunkerk) nebo Tye Sheridan (X-Men). Režie podle svého scénáře se ujal Neil Burger, který má za sebou úspěšné projekty „Všemocný“ a „Iluzionista“.