Hlavní obsah

Teenager Barinka, Hadamczikův vnuk, bude hrát v Německu

Hokejový útočník Marcel Barinka bude působit v nejvyšší německé soutěži v dresu Kolína nad Rýnem. Devatenáctiletý vnuk bývalého trenéra české reprezentace Aloise Hadamczika hrál v uplynulých dvou sezonách za Halifax v juniorské QMJHL. Barinka s týmem Haie v minulých týdnech už trénoval a nyní bylo podle oficiálních stránek klubu jeho angažmá stvrzeno.

Foto: Sport.cz

Marcel Barinka v utkání proti USA.

Článek

Barinka si v uplynulé sezoně v dresu Mooseheads připsal v 57 zápasech 17 bodů za sedm branek a 10 asistencí. Celkem má v QMJHL na kontě ze 108 utkání základní části 35 bodů (14+21). Ve dvou duelech play off nebodoval.

Odchovanec Opavy působil od 13 let v pražské Spartě a na sezonu 2017/18 odešel do hokejové akademie v Salcburku. Účastník mistrovství světa osmnáctek z roku 2019 je synem bývalého fotbalisty Martina Čížka a jeho nevlastním otcem se stal hokejový obránce Michal Barinka.

V Kolíně nad Rýnem jej povede kouč Uwe Krupp, který od roku 2018 do letošního ledna byl trenérem Sparty. Německá nejvyšší soutěž odstartuje kvůli pandemii koronaviru až 17. prosince.

Reklama

Související témata: